Last news in Fakti

14 Юни, 2018 14:52 5 814 49

Президентът с остра критика към Борисов

  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • георге иванов-
  • македония

Румен Радев проведе работна среща с македонския си колега Георге Иванов, с когото премиерът отказа да се срещне

Президентът с остра критика към Борисов - 1

Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него. Това бяха думите на президентът Румен Радев след срещата си с държавния глава на Македония Георге Иванов във връзка с отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент, предаде „Фокус“.

„Бойко Борисов е премиер на страна, която председателства ЕС, и постоянно говори за диалог. Но с този негов жест той заема страна и не реализира основната цел на председателството си“, коментира на свой ред Георге Иванов.

„Надявам се нашите приоритети за Западните Балкани да не се сведат само до прегръдките и да не абдикираме от проблемите. Според мен България трябва да търси интензивни контакти и диалог не само с правителството на Македония, но да търси диалог и с президента, опозицията и т.н. Само така ще имаме конструктивни и приятелски отношения“, посочи Радев.

"С президента Иванов имахме тежък разговор. България е притеснена от скъсването на диалога между институциите в Македония. Призовах президента Иванов да не бъде само участник в този диалог", допълни Радев.

"Обсъдихме и актуалния въпрос за смяната на името на Република Македония. Приветствам усилията за намиране на решение на този казус. Това е важна стъпка за евроатлантическата интеграция на нашите съседи. Осъзнаваме обаче, че това е сложен и продължителен процес, който поражда напрежение и в Македония и в Гърция. Той обаче е важен като казус, защото засяга и други държави като България", каза той.

Относно компромисния вариант Северна Македония, приет от правителствата на Македония и Гърция, Радев изтъкна, че "досега нито едно българско правителство не формулира конкретни условия и претенции към името".

"В резултат на това този казус не присъства нито в политическата декларация между Република Македония и България от 1999 г., нито в Договора за приятелство и добросъседство от 2017 г.", продължи той.

"Същевременно Република Македония, за която се предлага да приеме името Северна Македония, се намира на югозапад от София и на запад от Пирин. Налице са исторически обременености, които ни задължават да бъдем много внимателни в тази ситуация. И да следим не само изхода на преговорите между Република Македония и Гърция, но и най-вече изпълнението на договорните ангажименти в нашите споразумения, които да приемат необратим характер", подчерта още Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.Б.

    48 11 Отговор
    Цецкеееееее, защо така се прецаках ...
  • 2 Шапкар

    40 78 Отговор
    Мунчооо, млъчи си... не е самолет !

    Коментиран от #4, #47

  • 3 Инкогнито

    108 55 Отговор
    Румен Радев е човек с достойнсто, не е придворен шут на ЕС като Борисв!

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Асен

    38 11 Отговор

    До коментар #2 от "Шапкар":

    Мунчо викахме на мурук ти в маалата
  • 5 Аман

    30 63 Отговор
    Къде се бута и тоя плехар ,да им подари няколко самолета да им се подмажеш..
  • 6 Умен

    39 64 Отговор
    Руските подлоги нямат думата! Чемодан-вакзал-Масква!

    Коментиран от #12

  • 7 Умен

    36 64 Отговор
    Резидентът заговорничи срещу България с македонския шпионин. Позицията на България е ясна - подкрепа за Македония в ЕС и НАТО. Необходимо условие за това е да се разбере за името си с Гърция. Точка.
  • 8 Иванов

    67 28 Отговор
    Боко е тиква.
  • 9 hahahahhaha

    37 70 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Румен Радев бил с достойнство - хахахаххахахаха - и от кога?
  • 10 СссереМ

    31 65 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Абе кво достойнство има тоя измекяр,подлогата на Решетников и вие неговите платени слуги.

    Коментиран от #17

  • 11 Българин

    36 62 Отговор
    Фатмакът няма никаква власт и това го комплексира много. Руснаците също го знаят и не пропускат да го наритат. Никой не обича прислугата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 карлуковец

    27 20 Отговор
    Нещо не ми е ясно ! Неотдавна и Радев и Борисов бяха при Императора-батюшка !!! и сега.......евроатлантическата интеграция на БЮРМ/Северна Македония,Скопска република....и пр/. Абе на тия хора не стана ли ясно,че типичната българска поговорка:"умното агне-от две майки бозае.." не е валидна тук?! Не можеш да искаш-"Български поток" и да си за "евроатлантическата интеграция" на макета-та. Защото тази т.н. "интеграция" е насочена срещу Русия.Затова ще видите Путин в България през крив макарон. Същото ще стане и с хъб-чето и руско-турското чучурче,което уж щяло да се отклони към нас. Не става пичоолар! Тцъ !

    Коментиран от #18

  • 14 Бесен Язовец

    56 20 Отговор
    На Бойко вчера му подариха евреите торта и реши че е специален,а всъщност си е същата марионетка от Понеделник
  • 15 Сеирджи Гого

    59 21 Отговор
    Явно мноого народ още не е загрял какво огромно недоразумение имаме за премиер, съдейки по коментарите ви. Нищо, като огладнеете, ще поумнеете. Само дано не е късно и за децата ви.
  • 16 Ганчо

    17 14 Отговор
    На мен ми е през оная работа как ще се преименува Македония.
  • 17 Инкогнито

    56 20 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Има достойнство Радев а Борисов е на каишка при Меркел. А ти си безполезен лакей!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 тиквена политика

    50 16 Отговор
    Усещате ли как Боко умника се хвана в поредния византийски капан ???
    Много е глупав "горкия", чак тъп та вдлъбнат ! Можеше поне да изслуша президента на съседите и са прави в това, което му казаха, какъв "помирител на Западните Балкани " е ?
    Издънка Боко, голяма ИЗДЪНКА !!!!
  • 20 Българин

    25 51 Отговор
    Руското мекере радев е по-добре да си мълчи, защото с откритото си лобиране за руските интереси вреди на България.

    Коментиран от #24, #32, #49

  • 21 Толи

    39 16 Отговор
    Добре де какво лошо има да го приемеш.Казваш му каквото има да кажеш и на него и на медиите като Радев.И това е !Какво се цупиш,какво се тръткаш! Б.Б.- ОСТАВКА!
  • 22 Офе на бкп

    33 15 Отговор
    Борисов праеи България за посмешиште пред цял вят! Като му се подиграват на него значи се подиграват на нас
  • 23 niki

    17 6 Отговор
    Ципрас им подарил македонски език и етнос. Радев има ли нещо да каже по този въпрос?
  • 24 селянин

    20 14 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Защо да е руско мекере, Радев? Ти май не четеш статиите? Слугата на световния юдейски халифат, Гойко Горисов, назначен за да им служи, а не на нас очевидно е получил инструкции, докато се е кланял, при визитата си в Глобалния американск и еврейски конгрес, а сега прави театрото си и цвъка негативи и за нас.... Не е редно политика на РБ, да поставя ултиматум на маметата, непременно да се бутнат в ЕС и НАТО, ако те не искат! Както не беше редно умрелитв ни военни, МВР, Темида да оставят 30 години политици, с доказани вреди към нас и очевидно вършещи престъпления и по Закон, да са на длъжности и ненаказан и,! Но ги има и то много Че президента на РМакедония не се ра, бирал с правителството им там, не е редно ББ да му поставя ултиматум и и отказва сра! Какво е '' руско мемере'' на Радев, че е прав в смисъла на словото си? Винету отдавна ни вреди и предава, за да му вярвамв, а е само един от много хилядите на власт.

    Коментиран от #29

  • 25 Андрей

    26 11 Отговор
    Издънката на Борисов е колосална. Широко прокламираният по медиите негов образ на обединител на балканите, не издържа при първата елементарна трудност. Ясно си проличава, че просто не му се занимава. Единствено го вълнува рейтинг и футболни мачове, а всичко, което застрашава да наруши спокойствието му - просто „да му се маха от главата”. Радев няма много власт в сравнение с него, но затова има интелект и култура. При Борисов те са дефицит.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Толи

    19 10 Отговор
    Хубава работа,ама българска!Уж,добре тръгна това председателство , а накрая - Панаири!Ужааас! Срам ме е! ОСТАВКА!
  • 28 ръъ

    24 11 Отговор
    Браво на Радев! А диалогичната Тиква се скри.... щото му е толкова акъла....божеееееееееееее да вадиме пушките и винету в зандана
  • 29 Българин

    13 18 Отговор

    До коментар #24 от "селянин":

    Руско мекере е защото защитава руските интереси, които са Македония да се държи далеч от НАТО и ЕС! А това ще стане най-лесно като се активират руските агенти в Македония, България и Гърция за да няма споразумение за името.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ПЕЕВ

    12 19 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ И ГЕОРГЕ ИВАНОВ СА КОМУНИСТИ КАКВО ДА ПРАВИ БОЙКО С ТЯХ.
  • 32 селянин

    14 6 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    ББ отхвърли като неефективен Южен поток, категорично, а публично показа, че даже не знае подробноститежпо проекта, не са чели документацията, хукнаха едва след това да я търсят... Не казвам, че непременно трябва да се реализира проект, а че този доказан многократно лъжец е лицето на България и изпъшнитешната власт... Че как да ни уважават по света? Че ние имаме 28000 мисионери, които козируват на такива. Имаме и 58000 полицаи, служещи и пазещи такива като Боко. Имаме няколко хиляди прокурори и съдии, които не обвиняват и осъждат такива. Че как да се оправи тук, за нас, когато цялата държавна система работи срещу доброто ни? А предните управления не баха по-малко вредни. И какво е сгрешил Радев не разбрах? Посочи моля грешките му, за да ги научим!
  • 33 кученцето Бъфи

    14 9 Отговор
    Бе вие слепи ли сте,или зомбирани?! Не вдявате ли,не разумявате ли,че още малко и цяла Европа-Гейропа ще легне пред Путин. Правели му сечено за Северен поток-2! Като дойде зимата и намали газоподаването по Северен поток-1....ония пичове сами ще поискат Северен поток-3. Имам усещането,че Вова-та и бай Дони са се стиковали по телефона и сигурно изпокапват от смях,когато гейропейците си скубят косите............на Изток -Русия на Путин.......на Запад.мита за стомана и алуминий и.....скоро и мита за автомобилите!!!,а по средата......"обединителят на Западните Балкани" Направо като в холивудски филм-боза!
  • 34 Андрей

    19 10 Отговор
    Борисов е национален ПРЕДАТЕЛ. Неговата ШАЙКА е равнозначна на КОРУПЦИЯ. Превърнаха държавата ни в марионетка на САЩ - държава хвърляла снаряди, бомбандирала столицата и населението на МАЙКА БЪЛГАРИЯ! А сега служим на убийците си и ги величаем. СРАМ И ПОЗОР!

    Коментиран от #41

  • 35 Димитров

    2 14 Отговор
    защо ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ НАДМИНА 50 МИЛЯРДА-----ЗАЩО..........ЗАЩО ХОДИХТЕ НА ПОКЛОН пред ЛилиПУТИН-----ЗАЩО
  • 36 Townboy

    8 5 Отговор
    Ако говорим в цифри разликата между Борисов и Радев е едни 30% ;)
  • 37 Клио

    5 5 Отговор
    Щом и летчика се бори за евроатлантическите ценности за Македония и балканите се успокоявам. Добре че не е Цецка наистина.
  • 38 Legio X Equestris

    1 5 Отговор
    ВЕЧЕ СМЕ БОЙНО ПОЛЕ.

    БИТКАТА В МАКЕДОНИЯ ВЕЧЕ Е И НАША.

    РИЦАРЯ НА ЙЕРУСАЛИМ Борисов , СРЕЩУ МОИСЕЙ както американските пилоти наричат колегата си РАДЕВ.

    ЗАЛАГАНИЯТА СА ЗАПОЧНАЛИ.

    Зад единият стоят евреите от ЙЕРУСАЛИМ , зад другият САКСКОБУРГГОТСКИ и ВАТИКАНА.

    ЗАЛАГАЙТЕ!!
  • 39 Българофил

    12 1 Отговор
    Диалогът с македонците е все едно да си говориш с телефон. Ни се води , ни се кара.Това е все едно ние българите да мислим, че сме африканци! Един народ- две държави! Абсурд! Докато ние диалогизираме, албанци и роми правят деца!

    Коментиран от #46

  • 40 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    Тааа какъв бе лайтмотивът на Българското председателство на ЕС???---,,България ВОДИ ДИАЛОГА!!!!! за западните Балкани,,!!!!/квото посланника пошушне/......Бойко направи държава ни ТЕГОБА ,която преглъщаме с с повечко ракия и псувни вечер!!!Че вече и от сутринта....
  • 41 Пенсионер

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "Андрей":

    ГЕРБ ни били направили марионетка на САЩ.. Що, лошо ли е ? Докато бяхме марионетка на СССР да не сме били по добре? Дръж се със силния , че като бият слабия , ще бият и теб.

    Коментиран от #42

  • 42 Андрей

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Пенсионер":

    По-силни бяхме. Икономиката ни беше по-силна (ще отречеш ли?), културата беше на по-весоко ниво (не като на чалга обществото днес), населението беше повече (към края на годината официално ще сме под 7 милиона души). Това са ФАКТИ, има и много други. Можеш сам да ги провериш и в цифри да ги видиш, ако не вярваш.

    Коментиран от #43

  • 43 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Андрей":

    Андрей,не ми трябват факти,живял съм го този живот и сегашния по ми харесва! По интересното е ,че и на бабите на село сегашния живот по им харесва ,лошото е беднотията ,която ни заложи "онзи" живот,въпреки че бяхме "икономически гигант" и т.н.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Андрей

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    На кои баби от кое село по-конкретно им харесва сегашния живот в сравнение с преди??? На бабите получаващи 220 лв. пенсия, след като са бачкали цял живот, чиито синове и внуци са тираджии в чужбина и които си лягат по светло, за да не гори крушката ток!? Наистина ли каза, че на бабите им харесва сегашния живот? Може би защото младите хора не им вдигат шум и дандания в селата и им е спокойно и хубаво, че живеят в обезлюдено село? Я се стегни!
  • 46 Бах

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българофил":

    Абсолютно сте прав.Германия и Австрия са едни народ в две държави и всичко е добре.Може и по този начин да се мисли за България и Македония...Европейските държави го знаят добре.Те ни ебаха майката..
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 353

    3 2 Отговор
    Борисов, ако беше политик, можеше да посъветва гръцкия и македонски колеги да се спрат на името Северозападна Македония. 10 години е премиер и не можа да се научи кои са българските интереси.
  • 49 Беров

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Все за руските интереси си се загрижил и не ти идва на ума, че президента във всеки един момент "лобира" за българските интереси. Не искам да те обиждам, но ти си всичко друго, но не и българин. Ръководителите на целия свят правят всичко възможно за да си подобрят отношенията с Русия, само Ганю се тупа по гърдите и крещи, булгар, булгар. Преди години посрещах племенника си от Франция на варненското летище. На стената на айрогарата имаше карта на Русия. Момчето възкликна, тон-тон(вуйчо), толкова голяма ли е Русия. Тогава разбрах, че и във Франция се подвизават индивиди, които с изцепките си, наричани на обикновен език лъжи, са лъгали себе си и поколенията след тях, за действителните неща в света. Истината е изказана ясно и категорично от Иван Вазов:"Кат Русия няма втора". "Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него."- президент Радев. Ясно, точно и разстрелващо. Само една е грешката на Радев. Не знае, че този към когото е адресирано това изречение, ни приема, ни предава. По ясно - ти го плюеш, той мисли, че дъжд вали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове