Last news in Fakti

19 Юни, 2018 12:32 6 661 25

Зам.-социалният министър отрича "луксозната си командировка"

  • командировка-
  • хора с увреждания-
  • увреждания-
  • росица димитрова

Докато Росица Димитрова и нейна колежка споделяли пред света "постигнатите резултати у нас" за правата на хората с увреждания, самите те протестираха

"Не съм участвала в луксозна командировка, а имах удоволствието, гордостта и честта да участвам в 11-aта конференция по проблемите на хората с увреждания", обясни пред bTV зам.-министърът на социалната политика Росица Димитрова, срещу която скочиха хората с увреждания.

Поводът беше нейна командировка в Ню Йорк преди дни за участие в конференция, където заедно с още една чиновничка са споделяли "положителния опит и постигнатите резултати в България" за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.

Майките на деца с увреждания по това време бяха в палатковия лагер, а социалният министър Бисер Петков разговаряше с тях и се опитваше да намери изход от кризата. Двете дами от социалното министерство пък пътували в бизнес класа, вместо в обикновена, а разликата е 6 хил. лв. Билетите били купени ден по-рано, затова били толкова скъпи.

"Не мога да кажа колко струва билетът", каза Димитрова, но водещият ѝ припомни - 8300 лв.

"Има такива права, които са разписани в подзаконов акт и наредба, обясни за командировките Димитрова.

"Не искам да превръщам разговора в обяснителен режим защо съм пътувала първа класа. Не мога да кажа защо е купен в последния момент, важното е, че сме имали участие", каза тя в отговор на поисканата ѝ оставка от майките на деца с увреждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    43 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не мога да кажа защо е купен в последния момент, важното е, че сме имали участие" ------------ За тебе НАЙ ВАЖНОТО, Е ЧЕ СИ УЧАСТВАЛА, а за нас останалите, как мислиш, дали е важно? Хайде да не пиша аз какво мисля, че ще ми изтрият коментара.
  • 2 ОСТАВКИ да хвърчат

    36 4 Отговор
    В първа класа искал миндила прост, е сери жълтици само - ОСТАВКА БЕ!!!!
  • 3 Гост

    35 3 Отговор
    Тцтцтц. Как не ги е срам,бе? Разстрел на мършите ненаядени.
  • 4 ост

    33 1 Отговор
    Чиновниците от софийското правителство затова са на работа - за да ползват благата и парите на целия народ за своя изгода!
  • 5 за пример ги давали

    29 2 Отговор
    как принуждават майките и болните им деца да просят! Мръсни кучета - ДАЙ БОЖЕ ДА ВИ СПОХОДИ ПОДОБНА СЪДБА ВСИЧКИ!
  • 6 goni

    25 1 Отговор
    Тя тая е с изключително лошо увреждане!:) Нищо не може да се направи! Кой знае кой дебел портфейл стой зад нея?! Ама, такъв е живота! Никога не бих си позволил да обидя женските кучета, наричайки я кучка! Те са изключително добри, интелигентни и любвеовилни!
  • 7 гост

    32 2 Отговор
    Личи й по очите и устните, че това е гад. Никой интелигентен човек няма да ти даде подобен отговор. Нашите все не знаят, все проверки се правят, а те горките нищо не разбрали. Проверете им и хотела, вероятно не са спали в пансион. Вероятно и стотици долари джобни на ден са им вървяли, то така не става. И аз мога да отида на Майорка и да участвам в клубно парти в някой басейн, но полза за страната ми няма да има, макар че съм взел участие.
  • 8 Ники

    25 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "положителния опит и постигнатите резултати в България" ти пък какви резултати за хората с увреждания си постигнала. Аз съм от така наречените Инвалиди. Имам ампутация на двата крака и съответно две под коленни протези. Социалното министерство ми дава 3360 лева / по 1680 лева на протеза/. За сведение на екскурзиантката една що годе хубава протеза струва от 10 до 15 хиляди лева/ Общо за двете 20 до 30 хиляди лева да не говорим за протеза за спорт на пример бягане-минимум 25 хиляди лева броя. Така, че очаквам отговор да ми каже какво точно е "Положителното" в случая. Естествено няма да получа такъв, и дано никога не, и се случи нещо подобно като на мен и тогава ще я питам за резултати в социалното министерство !!!!!
  • 9 Русенец

    26 2 Отговор
    Всички социални служби в България са огнища на корупция и кражби на народна пара. Да се закрият, а хората който помагат на болните, бедните и инвалидите да са на Доброволни начала, без заплащане.
  • 10 Борис

    8 0 Отговор
    Наглите 16 начело още по наглия кратун.
  • 11 Тия пипнаха макса

    13 1 Отговор
    Това хора ли са човешко ли е очи имат ли?????
    Божеееее гледаш ли какво ни правят взимай мерки вече. Не е хич хубаво така но всички от тия заслужават най малко съдбата на един министър със снегомобил и това да е най малкото наказание което да получат
  • 12 ива

    19 0 Отговор
    Нагла и отвратителна ,взела участие и какво направи , разкара си задника до Америка и нищо не свърши ,ако тя си плащаше билета дали щеше да иде или народа плаща ,що да не се разходя !!!!ОСТАВКА !!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Versace

    6 1 Отговор
    Срам и позор за държавата. Вижте и наглата мутра. Бойко веднага ги уволни. Не само тия. Позор.
  • 15 Dreamman

    2 6 Отговор
    Бълг.народ е един много малък и много прост народ !Като чета долуизложените писания се убеждавам че е точно но така .Ами жената вероятно е пратена от министъра ,като представител на РБ.Тя да не се подчини и да не отиде ли ?Тогава ще пратят някой друг .На този форум трябва да има представител от РБ.Вземат се решения за увеличение на издръжката на инвалидите от бюджетите на държавите от белият свят .

    Коментиран от #19

  • 16 Dreamman

    5 5 Отговор
    Нагла е не г-жа зам.министъра , а Слави ,защото 9/10 от народа не го гледа и не го иска , но той си стои всяка вечер в BTV и си взема на вечер хонорар , колкото месечната заплата на сам.министъра.

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 По доставката

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Dreamman":

    Държавния служител се издържа от нашите данъци.
    Работещите в частна телевизия се издържат от рекламодатели, ако телевизията им се гледа.Тоест бТВ няма нищо общо с глупостите които измисляш които звучат доста комунистически.
  • 22 Ким Чен Ун

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Dreamman":

    Заповядай във северна Корея, с тези възгледи ще работиш в отдел Агитация и пропусна на Корейската компания
  • 23 Хикс игрек

    1 2 Отговор
    Росица Димитрова, кандидат за депутат от листата на ГЕРБ: „Номинацията ми е признание за цялата гилдия на социалните работници“
  • 24 възмутен

    9 0 Отговор
    Какви са тия командировки на ненаялите се софийски чиновници по министерствата бе ?
    Два билета - 16 000 лв. Това е годишната заплатата на трима държавни служители експерти или на двама служители на ръководна длъжност в администрацията в останалата част от страната. Тия от министерствата в София освен да хойкат по командировки и спа-процедури с младите си колеги или колежки, друго не правят. И за това им плаща държавата. А останалите чиновници трябва да им вършат работата по калпавите закони, които приемат, и които не стават за нищо.
  • 25 746

    1 0 Отговор
    Вие наистина ли не се досещате, че тази командировка не случайно се превърна в публичен дебат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове