20 Юни, 2018 09:50 10 858 35

Приеха оставката на зам.-социалния министър с "луксозната командировка"

  • росица димитрова-
  • оставка-
  • заместник-социален министър

Името на Росица Димитрова нашумя с "луксозната си командировка"

Приеха оставката на зам.-социалния министър с "луксозната командировка" - 1
Росица Димитрова

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

Случаят провокира с това, че Димитрова и друга нейна колежка "уж" са споделяли "положителния опит и постигнатите резултати в България за правата на хората с увреждания" по време на луксозна командировка зад океана. Нелепото е , че посещението им в САЩ бе по същото време, когато майките на деца с увреждания протестираха, разпънали палаткови лагери.

Заместник-социалният министър не пожела да обясни защо самолетните им билети са закупени ден преди полета и са "бизнес класа" без основателна причина (с около 6000 лева по-скъпи).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    114 8 Отговор
    Бушона гръмна, а таблото на ГЕРБ кога ще смениме?
  • 2 625

    109 7 Отговор
    Парите са изхарчени, какво значение има оставката?
    Оня ден едно момче го унижаваха трима полицаи за 1,60, а тази е изгорила хиляди само в този случай... Прокуратура и обвинение - кога?

    Коментиран от #7, #13

  • 3 ооо

    60 1 Отговор
    Незнам дали бушона е гръмнал,но такива"калинки"с луксозни посещения има във всяко едно звено,въпрос на време е да изгърмят и те...всеки домогнали се до кокала всячески се опитва да вземе ,колкото повече,толкоз по-добре...като за последно
  • 4 Тъп

    60 1 Отговор
    Бизнес класа за министри,как така?-Веднага да възстанови парите,какви са тия разхайтени министри би,линч за паплачта....
  • 5 гост

    59 3 Отговор
    Въпросната лелка да ВЪРНЕ ПАРИТЕ!!!

    Коментиран от #15

  • 6 А !!

    42 3 Отговор
    БОРИСОВ КОГА !!!?????
  • 7 НКВД

    43 0 Отговор

    До коментар #2 от "625":

    И не само това хванаха кмет със 150 лв подкуп! А парите които взимат районните кметпета под масата кога?
    Пример : в кв.Надежда рушвета за общински апартамент е 10-12 хил.лв. посредника е концесионера концесионера на северния парк човек на Митко каратиста самия посредник притежава собствен апартамент в Надежда 2 а той самия се шири в общ.къща а синът му от 2г.в общински апартамент в Надежда 1 имат фирма която точи милиони от община Надежда а се шират в общ.имоти! Крат БМВта X6 и 750.
  • 8 veselia

    43 1 Отговор
    Сега да върне и парите на българския данъкоплатец???
  • 9 Нострадамус

    51 2 Отговор
    Не се радвайте ! Боко Трети и е обещал нов, по-висок пост и тая Кифла отново ще работи СРЕЩУ България, в съзвучие с цялото правителство на групировката ГЕРБ !
  • 10 None

    40 3 Отговор
    Поредните "шменти-капели" на измисления премиер. Борисофф ще я върне обратно след два три дни... Както върна Теменуга Путкова и социалният министър.
  • 11 Коментар

    21 2 Отговор
    А ПАРИТЕ КОИТО ИЗХАРЧИ.🤗
  • 12 Иоуееееее

    25 2 Отговор
    Ся да връща парите с лихвите и да се пръждосва!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Недоволен

    25 3 Отговор
    Заспал Българино , кога ще се събудиш ?
    Защо защо си чешете ноктите по клавиатурата ?
    За какви бушони и табла ми говорите ?
    Спомнете си само преди няколко години с протести свалихте правителството на "ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ" и същите тези "хора" отново избраха ГЕРБ на ни управлява , че да ни довърши.
    В този ред на мисли само в едно е прав бате Бойко като каза , че такъв ни е материала. Явно е прав. Затова си натискайте задните части и не се възмущавайте на наглите им простъпки. Вие им го позволявате.

    Коментиран от #32

  • 15 goni

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Че тя си ги е заработила!:) Обърни внимание не толкова на устните и, а на погледа! Не ти трябва да гледаш порно!:)
  • 16 БУМ БУМ

    8 0 Отговор
    изтрещя от гъзария )))
  • 17 обикновен Бг

    13 2 Отговор
    ЗНАЧИ ТАЗИ ЩЕ Е МИНИСТЪР В СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ОТ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ АКТЬОРСКИ ГРУПИ ( ПАРТИИ ) ЩЕ Е НА ВЛАСТ т.е. НА СЦЕНАТА , А 80% ГЛУПАЦИ ЩЕ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ НЕЩО СЕ РЕШАВА С " ПУСНИ ЛИСЧЕТО ".
    .
    ДОКАЗАЛА СЕ Е,
    А И Е ПОЛУЧИЛА СВЕЖИ ИНСТРУКЦИИ
    ОТ ГОСПОДАРИТЕ ОТ САЩ.
  • 18 Оня

    13 0 Отговор
    Неграмотния човек се управлява най лесно.
  • 19 Гост

    17 1 Отговор
    Задължително ТРЯБВА да възстанови парите.
    Цинизъм е да се "споделя положителен опит" точно по въпроса за правата на хората с увреждания, когато в същото това време майки на деца с увреждания протестират.
  • 20 Мими

    9 0 Отговор
    Драги Слави,попитайте министерството на г-н Бисер Петков,главният експерт г-жа Харизанова служител ли е на това министерство или предсавлява НПО.!!!Ако не е служител на министерството,защо са платени пътни и дневни от бюджета?А г-жа Зам министърката се е изживявала вече като министър,след оставката на шефа и.
  • 21 The TRAPPER

    8 1 Отговор
    и ся ко прайм ?
  • 22 Бесен

    13 1 Отговор
    Информацията е само за цената на билета за самолета, ако се прибавят нощувките в пет звезден хотел в Ню Йорк и командировачните сметката излиза над 30 000 лева.
    Трябва да се приеме закон който да задължава държавните чиновници при разхищения на държавни средства да ги възтановяват. Както и глоба за началника разрешил команддировката. Всичко друго е "куче влачи диря няма" трийсет години това правят.

    Коментиран от #23

  • 23 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен":

    Има си нормативен акт, не е закон, а е постановлене ако се не лъжа.
    Ако един бизнесмен например реши да си направи командировка мисля, че за пътните няма точно ограничение, но данъчните могат да решат примерно да не приемат определено явно завишени разходи. Същото е за нощувките. Само за дневните има определена тарифа по държави. В случая юрист трябва да каже, но мисля, че административна отговорност може да се търси на подписалия се и разрешил командировката и средствата за неял
  • 24 123

    10 1 Отговор
    Добре де, защо оставка? Няма ли начин да я издухат дисциплинарно? И защо само нея?
    Кой и е разписал? Кой я е пратил? Кой и е шеф?
    За какво и е шеф?
  • 25 анализатор

    8 0 Отговор
    Няма ли да върне парите
  • 26 Мдааа

    7 4 Отговор
    А Баце ходи с държавния самолет да гледа финала на шампионската лига в Киев ;)
  • 27 Отвлечен

    7 1 Отговор
    Ами, цялата боза около т.нар. командировка е отвличане на вниманието и насочване на омразата и разочарованието на майките на инвалидите към въпросния бушон. Демек, за Росица има пребогато, а за нас - няма. И така се излиза от кризата с инвалидите. Елементарно и до болка познато.
  • 28 ргерг

    3 3 Отговор
    А вътрешният министър къде беше в деня, в който убиха Пелов?
  • 29 Нарцис

    4 2 Отговор
    Браво Бойко, гони некадърните и нагли от правителството! Само и вижте физиономията! Кака пенка трактористката.....
    Навремето Цар Борис 3, 1940 е имал съветник Лулчев.Който само по снимка и говора е преценявал човека! Бил е ясновидец. Той би казал за тази- уникална тъпота!!

    Коментиран от #30

  • 30 ГОСТ 1

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Нарцис":

    Трябва да се отбележи, че именно ТОЙ е назначил въпросната госпожа и това, че я уволнява не ГО прави ПРАВЕДНИК изобщо! От друга страна - въпросът е доста по-сложен от глупостите по темата с една командировка. В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ, т.нар. ЧИНОВНИЧЕСКА АРИСТОКРАЦИЯ, КОЯТО КОЛИ И БЕСИ ОБИКНОВЕНИТЕ и ПРЕЗРЕНИ от всички българи ЧИНОВНИЦИ, ХАРЧИ ОГРОМНИ СРЕДСТВА ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ РАЗКОШЕН ЖИВОТ - ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ, СЕКРЕТАРКИ, ШОФЬОРИ, ЛУКСОЗНИ СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ, КОМПЮТРИ, ТЕЛЕФОНИ И ВСЯКАКВИ НАПЪЛНО НЕНУЖНИ ЕКСТРИ, опосквайки скромния бюджетен ресурс. През последните 30 години ТАЗИ УДОБНА НА ВСИЧКИ КРАДЦИ ЧИНОВНИЧЕСКА АРИСТОКРАЦИЯ, се превърна в основния проблем на държавния апарат, който буквално извършва слугинаж на привилигированите хрантутници, които крадат милиони от джоба на българския народ.
  • 31 крал мас

    1 0 Отговор
    Ако беше БКП тази първо нямаше да е министър и нямаше да се стигне до такова прахосване на пари, а Цецо Василев още преди открадне милиардите щеше да е станал курбан, мъкнейки камъни в някой лагер.
  • 32 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Недоволен":

    Изборите са купени с зорлем направиха правителство
  • 33 Въпросче...

    1 0 Отговор
    А другата екскурзиянтка? Тя ще продължи ли да се възползва от поста си?!
    Време е да се преразгледат на всички чиновници командировките!
    ИИИИ... съдът касво ще се произнесе за извършената измама с 6-те дни вместо 3?!
  • 34 MGK

    0 2 Отговор
    Не мога да разбера защо Зам. министър трябва да лети в икономична класа в самолет? В края на краищата тя не е обикновен гражданин а представител на държавната власт и като такава е съвсем нормално и правилно да ползва представителен салон - демек бизнес класа. А въпросните 16 00 лева дадени за билетите няма да стигнат абсолютно за нищо друго освен да не демонстрираме цървулщината си!
  • 35 Хейтър

    0 0 Отговор
    А на Цв. Цв. кога ще му падне грозната тиква, затова че си позволява поголовно да срива хора с успешен бизнес, ЩОТО ТАКА...?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове