Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 16:52 1 459 7

Станишев: Спирането на ACTA е и наш успех

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • acta-
  • пес
Станишев: Спирането на ACTA е и наш успех - 1
Снимка: БГНЕС

Спирането на ACTA е и наш успех, изтъкна лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Думите му дойдоха в коментар на изявлението на министър Трайчо Трайков, който по-рано днес заяиви, че ще предложи ратификацията на спорния договор срещу интернет- пиратството да бъде замразена.

Червеният лидер е на мнение, че оттеглянето на правителството от спорния договор е „победа за гражданското общество в България, за хората, които не се страхуват гласно да защитават правата си“.

Преди дни в качеството си на президент на ПЕС той призова евродепутатите от левицата в ЕП и депутатите от партиите-членки на ПЕС в националните парламенти да не подкрепят споразумението „Хубаво е, че правителството се вслушва в нашите гласове", коментира Станишев, съобщават от пресцентъра на червената партия.

Според лидера на БСП има нужда от законодателни мерки за защита на интелектуалната собственост, но ACTA не е разумно разрешение. Той беше категоричен, че не трябва да се допуска подобни споразумения да се правят тайно, без широко обществено обсъждане.

Ето защо Станишев бъде инициатор на европейска конференция за ново споразумение. „Европейските граждани трябва да получават информация на всяка стъпка. Важно е да са гарантирани техните основни свободи, както и да се спазват основните демократични принципи", аргументира се той.

Депутатите от Коалиция за България внасят днес Декларация на Народното събрание срещу ACTA. В текста се посочва, че споразумението противоречи на интересите на българските граждани, а процесът на преговори е протекъл непрозрачно, без хората да бъдат информирани за произтичащите ангажименти. 

Депутатите оценяват значението на защитата на правото на интелектуална собственост и напомнят, че страната ни последователно е приемала законови решения в тази посока. „България е готова и в бъдеще да приема законодателни и институционални решения срещу разпространението на пиратски стоки, но само при постигане на баланс с фундаменталните права на човека и конституционните права на българските граждани", се посочва още в декларацията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змеи Горянин

    2 0 Отговор
    да, "Наш" успех е, драги Сергей, на аполитичните граждани, не си приписвайте заслуги!
    И още:
    "1. Ако още една страна по АСТА се ОТТЕГЛИ от споразумението, то се обезсмисля!
    2.България „спира всички процедури по ратификация“
    3.Ние можем да правим РАЗЛИКА между „спиране на всички процедури“ и „ОТТЕГЛЯНЕ на подписа на България като страна“!!!
    4.Нали имаше някакво условие, че ако до 6 месеца след подписването не се откажем, то ще сме обвързани с АСТА? Т.е. ако сега го замразят и минат 6 месеца – автоматично ставаме АСТА-джии…Или бъркам?

    Извод- Номерът НЯМА ДА МИНЕ! Прогнозирам нова вълна на протести към края на месеца."
  • 2 Комунягата

    1 0 Отговор
    Нека рекламата започне.....СЕГА.Ама тя вече е в ход.
  • 3 b.b

    2 0 Отговор
    тоя смърф Станишев ,ми е много противен .
    като премиер се прави на разсеян "СМЕШНИК" а сега някой хора почнаха да правят някакви стоиностни неща и той почна да си ги преписва.типично за тяхната порода,ТИПИЧНО ЗА СМЪРФА СЕРГО.
  • 4 b.b

    1 0 Отговор
    както каза бившият президент Г.Първанов....
    съсипа една партия в България а сега отиде да съсипе и европейските социалисти ,ама и ония с какъв акъл са го взели. МАНИИИ МАНИИИ .
  • 5 МММ

    2 0 Отговор
    b.b.
    Ами взели са го за да може на европейско ниво да прокрадне идеята брат му да застрои останалата част от черноморието.
  • 6 Анонимен като Елита

    1 0 Отговор
    Не вярвам на нито дума на Станишев, защото той винаги е бил контролиран от Елита. АСТА е поредната крачка на безумно уплашения Елит, който усеща, че хилядолетната му власт си отива. Станишев като един от многото "надзиратели" на Системата да си подаде оставката в ЕС, ако иска да му повярвам, и да дойде да живее сред хората от село Бисер. Да им помага за възстановяването на къщите и стопанските сгради, да им дари време, труд, обич и тогава може и да му повярвам донякъде. Докато изпълняваше заповедите на Елита като Министър-председател, е знаел много добре за всички противонародни действия и закони на Елита, защото иначе не можеше да остане на този пост. Както стана с Жан Виденов - когато осъзна заробването ни от МВФ и СБ, го свалиха с преврат. И досега "неговите" съпартийци нямат смелостта да говорят за истината за онзи срамен акт на "доброволна оставка" (под натиска на ЦРУ и платените "разгневени" граждани, които нахлуха в сградата на Народното събрание). Гледайте филма на Джон Пилджър "Новита владетели на света" и ще проумеете какво се случи у нас през последните 20 години. Таке че, Станишев ще ми спечели доверието, когато има смелостта да гледа "Говорейки свободно с Джон Перкинз" и се изкаже в Европарламента с думите "Признавам, че съучаствах в поробването на своя народ и затова, в знак на покаяние си подавам оставката и отивам в село Бисер, за да помагам на своите сънародници с какво мога..."
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Stanishev e naglo k..........ne razbra che za premier ne stava .partiata mu e pakna s razboinici i lalajii