Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Бедствено положение е обявено и в Чепеларе

Нивото на река Арда също се е повишило

Публикувана: 28 Юни, 2018 13:53 Обновена: 28 Юни, 2018 14:21
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3570

Бедствено положение е обявено и в Чепеларе.

Река Чая застрашително е качила нивото си в града и застрашава да наводни църква и района на детската градина в самия град. Изпратена е тежка техника да укрепва коритото на реката. Кметицата на Чепеларе Славка Чакърова заяви, че са мобилизирани граждани и работници на кооперации, полиция и пожарна. Свлачища има в четири от селата на общината.

Нивото на река Арда също се е повишило и се наводнява къща в село Смилян, екип на пожарната укрепва брега на реката с чували с пясък край застрашената сграда.

В началото на града, в района на пожарната, вода от дере, намиращо се наблизо, е придошла и главният път за Асеновград, който минава през Чепеларе е наводнен. Кметът Славка Чакърова призова да се шофира много внимателно в Чепеларе. Тя отбеляза, че има опасност от падащи камъни по пътищата в общината и по главния път към Асеновград.

"Мобилизирана е техниката и навсякъде се работи. Няма затворени пътища и бедстващи хора в общината. В село Зорница вече има активизирани три свлачища, които се разчистват. Дъждът в града продължава да вали и се усилва", каза още Славка Чакърова.

B Kиceлчeвo и Kpeмeнe вpeмeннo e пpeycтaнoвeнo eлeĸтpoзaxpaнвaнeтo, пopaди пaднaлo дъpвo въpxy eлeĸтpoпpeнocнaтa мpeжa. Eĸипи нa ΠБЗH и ЕVN paбoтят пo oтcтpaнявaнe нa aвapиятa.


БългарияЛовци на бисери
Александър Вучич
Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира отношенията с Косово и ЕС
Не може сърбите да изгубят всичко, а албанците да получат всичко"

Още бисери