Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 09:17 664 0

Цветанов: Всеки може да стане жертва на пътя

  • цветанов-
  • катастрофи-
  • на пътя
Цветанов: Всеки може да стане жертва на пътя - 1
Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Никой не е застрахован и утре всеки един може да е жертва на пътя. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” на БНТ.

„Трябва да се прекрати практиката при инцидент да правим събирания, да полагаме цветя по пешеходните пътеки, при положение, че това е функция на държавата, на законодателя да го направи и да го регулира по начин, по който да защитим обществения интерес, а не личния интерес”, посочи Цветанов.
 
Който се качи пиян или дрогиран, трябва да знае, че ще понесе най-голямата строгост на закона, увери министърът. По думите му този, който направи престъпления, свързани с жертви по пътищата, трябва задължително да понесе строгостта на наказателната политика, която трябва да има в една демократична държава.
 
В момента, в който бъде прието законодателство, което е в обществения интерес, не виждам никаква пречка съдиите, прокурорите да приемат това. Нашата основна задача и функция е да отговорим на очакванията на обществото и да ограничим жертвите по пътищата. Годишно има около 1000 загинали при катастрофи, добави министър Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА