1 Август, 2018 17:10 24 132 32

ВИС отново си взе Южния плаж в Китен

  • вис-
  • плаж-
  • китен

Южният плаж на Китен остава в ръцете на ВИС. Апетитната ивица ще бъде отдадена за срок от 10 г. на софийската фирма „Атлиман 2” ЕООД, чийто собственик е Борислав Желязков, близък до убития бос на ВИС-2 Георги Илиев.

След проведен конкурс „Атлиман 2“ ЕООД е определен за концесионер на морския плаж „Китен-юг“, община Приморско, пише "Флагман.бг".

Концесията ще е за срок от 10 г., а стопанинът се задължава за целия срок на договора за концесия. цената за 1 бр. чадър да е в размер до 7 лв. с ДДС, а цената за 1 бр. шезлонг - до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Новият-стар концесионер преглага да организира спортно-развлекателни дейности на морския плаж в размер на 33 240 лв. с ДДС за срока на концесията.

А размерът на годишното концесионно плащане за първата година от срока на концесията е в размер на 187 722,41 лв. с ДДС.

Той се определя от срока на концесията съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 7.20 на сто без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    30 4 Отговор
    В Китен ,не съм бил!От картинката ,изглежда красив плаж!
  • 2 Irmao

    70 24 Отговор
    То скоро там ще си ходят само ония. Нормалните хора в България отдавна са казали сбогом на Кенефа от Дуранкулак до Резово.

    Коментиран от #16

  • 3 гост

    192 3 Отговор
    Какво предлага концесионерът за 21лв? Нищо. една проста сметка показва, че неговите приходи са над половин милион годишно, като може да достигне и над 800х.лв. Това означава 350-400х.лв чиста печалба. Толкова ли е трудно общината да осигури няколко служители от борсата които да почистват плажа и да обслужват чадърите? Тогава цената да не е 7лв, а 2лв. и два шезлонга с чадър да са 5лв. В Гърция за 1-2евро получаваш и бутилка вода или безалкохолно. В Созопол миналият месец искаха по 8лв и седяха на 20 процента заети докато хората се гъчкаха на 20метра свободна зона измежду заведенията. Благодаря ти Българио, че ме гониш по този гнусен начин.

    Коментиран от #6, #21, #22, #28

  • 4 1122

    118 2 Отговор
    Не е трудно за общината но нали трябва да ги дадем на наши хора защо да печели общината и хората в нея. А концесионера ще се отчете нагоре. Мафия.

    Коментиран от #17

  • 5 Расулюлах

    77 6 Отговор
    Аз таз година отидох по работа до бетономорието общо 2 пъти и беше отврат...тва да идеш на морето и да нямаш капка желание дори да си топнеш краката....смятаите ква отврат съм чувствувал......за сметка на това септември съм на анталия далеч от висове мутри мафия и управленска шаика
  • 6 Расулюлах

    46 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ше спечели толкова или повече или по малко в зависимост от балъците дето плащат за сянка..а може и да пере пари с това
  • 7 Хахото

    70 1 Отговор
    Никъде не съм прочел някой да е казал, че е доволен от отдаването на концесия по този начин, но дебелоочието на управляващите продължава. Забележете разположението на чадърите, винаги на най хубавите места. След като свободната зона е 50%, защо плажа не се раздели точно на две по средата и всяка жаба да си знае гьола?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 знаещият

    43 1 Отговор
    Следващия обир.
  • 10 КОЙТО Е ХОДИЛ НА МАЯМИ БИЙЧ

    22 1 Отговор
    ША ЗНАЙ ЧИ ТАМ НЯМА НИТО ЕДНА БАРАКА ЗА ЯДЕНЕ ИЛИ ЗАБАВЛЕНИЕ НА ПЛАЖНАТА ИВИЦИ И НИТО ЕДИН ПЛАТЕТ ЧАДЪР ИЛИ ШЕЗЛОНГ .СИЧКО ПЛАТЕНО Е НА ВТОРА ЛИНИЯ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Насо

    18 22 Отговор
    На знам ,кой какво предлага само мога да кажа, че преди 5 дни се прибрах от там и съм много доволен от плажа. Чист водата също няма водорасли има къде да се яде има за всички по нещо. Свободната зона е огромна ,но е в единия край. За малки деца е идеално водата е 30м. плитко после....
  • 13 Тома Неверни

    44 3 Отговор
    После защо бягаме от Лайноморието. Щото не обичаме да се гаврят с нас. Свят широк
  • 14 TimSikVis

    45 3 Отговор
    ВИС, ТИМ, СИК... СА "ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ" НА МАФИЯТА ГЕРБ И СПЕЦИАЛНО НА БАШ-МУТРАТА БУДА-ГЪЛЪБА!
  • 15 АОТГА

    19 64 Отговор
    КАТО ХОДИТЕ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ЗАЩО ПОСЛЕ НЕ СИ ПОИСКАТЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ОТТАМ, ЗАЩОТО ТЕХНИ ТУРИСТИ ИДВАТ МНОГО ПО- МАЛКО ТУК. И ПОСЛЕ НЕ МИ МРЪНКАЙТЕ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ ЗАЩОТО И БЪЛГАРИТЕ ГИ ХРАНТУТИМ. ОСТАВАМЕ СИ НАРОД ОТ РОБИ И МРАЗЕЩИ ВСИЧКО РОДНО.

    Коментиран от #29, #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 11222211

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "1122":

    Тва са мой числа баткоо Р.г
  • 18 гощо

    3 11 Отговор
    Аз лично преболедувах своето отричане на БГ черноморието,но е факт,че ходя на едно две места само. А в това Китен не съм стъпвал в живота си.Концесионера обаче ми е съученик и смятам,че ще подходи адекватно до колкото го познавам и не се е променил.
  • 19 съдията

    16 7 Отговор
    вси4ки само мрънкате болни души един не стана да иде да си купи незаконен пистолет да думне концесионера и въпроса е решен.седите 4ешете езици а хората ви се надсмиват колко сте жалки и си правят мангизи после вие злобеете и се ослушвате като пръднал заек в люцерна ,докато доиде поредната новина ,за обсъждане ,така ще си отидете,българия не ви е виновна вие сте си виновни за вашето състояние в което сте
  • 20 азсъм

    7 10 Отговор
    Екстра си е на Китен, народна работа. Боби манекена от край време държи плажа, всичко си е нормално.
  • 21 До Българите

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Прав си, България не ме гони,те забравят че вече пътуваме свободно в Европа и от 5 лета не си харча парите на бг черноморието! Не че не искам,управляващите ни карат така да бъде! А като няма приход- няма да има и печашба! Това е нашият начин- бойкот и пътуване към други страни,където ще харчим парите си! Докато дойде промяна и държавата се грижи за плажовете социално,със символични такси.
  • 22 123

    21 8 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Какви 2 лева, какви 1,2 евро на плаж в Гърция?
    Вие или не сте ходили, или сте от онези с консервите в багажника! Кафето е 3,4 евро, бирата 4,5 евро,сандвичи 5,6 евро и т.н.
    Отиваш в Гърция, не къде да е, и седиш цял ден на плажа със 2 евро вода?
    Ами обяд, вечеря, сладолед за децата, разни други? Те сигурно са по 3 евро на ден? Или си носиш ракията вечер в таверната?
    Защо говорите глупости и променяте представата за Гърция? Там е готино, факт, но е 1,5 до 2 пъти по скъпо от при нас, но не получаваш 2 пъти по добри условия! Самото единия плаж, а останалото...!

    Коментиран от #26

  • 23 ОбичамБГморе

    13 2 Отговор
    От две години ходя на Дуранкулак ! Ако иска някой да му изпратя снимка за да види що е то чисто море. Евтино и с девствена природа, няма никакви постройки заради шабленското и дуранкулашкото езеро. От Бургас съм и ако отида на плаж то ще е само за да се попека и да поиграя волейбол, в морето не влизам и се къпя само на душовете ! На Юг за съжаление не останаха много хубави и незастроени места, но все пак има няколко малки заливчета с чиста вода, които по разбираеми причини ще премълча ;) Поздрави от нашето си море !
  • 24 няма оправия

    14 2 Отговор
    Тая държава е все още в 90-те, вис, сик и незнам, какви още мутри, няма оправия!
    30 години преход, едни и същи фекалий!
  • 25 Боко

    12 2 Отговор
    В България мафията и корупцията цъфтят и се развиват с пълна сила, скъпи господа от ЕС, но вие слушайте какво ви казва тиквата.
  • 26 JEEP

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Горе долу си прав. 30 евро за обяд и около 45 за вечеря. Това е за тричленно семейство, миналата година на средния ръкав - Торони. Наливна бира на плажа 4 евро. Качеството на храната е несравнимо с тукашните буламачи, да не говорим, че някои неща дето се слагат тук, са за екарисажа, а не за чинията.
    Тази година в 5 звезден комплекс (на юг от Созопол) храната беше отврат! В салатата имаше кал, а месото на скарата не искам да коментирам. Ако в такъв комплекс е мизерия, смятай какво е по малките хотелчета и заведения. Не знам дали е 2 пъти по-добре, но определено е по-добре.
  • 27 Кирил

    10 2 Отговор
    Значи каква е схемата с концесиите в България - плажа който е за всички се дава на концесия срещу 180 000 лв за държавата, които всъщност се разпределят впоследстиве по схеми за източване ( даже като плюс се изтъква колко са им взели, само дето още никой от нас не е видял и стотинка от тези пари). Концесионера си е платил и си прави печелбата, щото държавата му е дала да го управлява. А българите дето уж са собственици, им плащат сметката и на двамата. Питам се що не му го дадат за eдин лев и после таван на шезлонга и чадъра по 1 лев, за да си избие разходите. Пък концесионера да си избива от атракции ?! Ама тея дето дават нашите плажове нали трябва да приберат парата.
  • 28 В Гърция

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    плажа от Общината ли се стопанисва? То според теб и местния горски могат да пратят да ги обслужва!
  • 29 Пешо

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "АОТГА":

    Напълно споделям! Псевдопатриотите хрантутят турци и гърци, а на приказки милеят за Родината! От такова тъпанарско поведение сме на този хал!
  • 30 Ангелкова да си ходи

    1 1 Отговор
    Чикиджии.
  • 31 6367

    1 1 Отговор
    Ако станат комбина със СИК не знам дали ще бъде грандиозен успех или евтаназиране на държавата... вероятно имат план да се върнат в играта и да играят по-мъдро... абе не знам какво да кажа... дано не се върнат онези времена, защото целия народ ще емигрира в чужбина
  • 32 no name no face no number

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "АОТГА":

    Кво родно бе нашия родното умря 1989, това сега тука вече не е родно ами на най големите гадове, на които кеф нямя да правя. Да им е..а м...та на всичките
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове