Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 17:19 968 1

Делото за клевета срещу Цветанов ще се гледа в Пловдив

  • мирослава тодорова-
  • цветан цветанов
Делото за клевета срещу Цветанов ще се гледа в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Делото за клевета, което шефката на съдиите Мирослава Тодорова заведе срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, ще се гледа в Пловдив. Това реши Върховният касационен съд.

Тодорова заведе делото за клевета в Софийски районен съд (СРС). Тя не е потърсила парично обезщетение. Това значи, че ако съдът признае министъра за виновен, той може да бъде глобен в полза на държавата от 5000 до 15 000 лева.

Делото бе разпределено, но съставът го изпрати до Върховния касационен съд да определи кой съд трябва да го гледа. Според НПК, ВКС може да реши делото да се разгледа от друг, еднакъв по степен съд, когато подсъдимият или пострадалият е съдия, прокурор или следовател от района на съда, на който делото е подсъдно.

Шефката на Съюза на съдиите съди вътрешния министър по повод отправените от него публични обвинения. Според Цветанов, тя е действала в услуга на организираната престъпност, защото е забавила с две години и половина мотивите си по присъдата на наркотрафиканта Васил Маникатов.

Мирослава Тодорова, излезе с позицията след интервю на министъра на вътрешните работи, озаглавено „Шефката на Съюза на съдиите бави дело срещу наркомафията“. Тя го призова, ако наистина има такива данни, да разпореди разследване срещу нея.

„Когато съдия на такъв пост има над 50 забавени дела, става въпрос или за професионална небрежност, или това е форма и начин за функциониране на Октопод, който обслужва организираната престъпност“, Цветан Цветанов по адрес на съдийката.

„Никой не може да ме убеди, че съдия Тодорова случайно е забавила внасянето на мотивите по делото срещу Васил Маникатов, който е емблематична фигура за трафика на наркотици в цяла Европа и още 50 подобни дела с над 2 години“, допълни Цветанов. Според него забавянето на предаването на мотивите възпрепятства работата на прокуратурата, която трябва да сезира по-горна инстанция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха.....

    0 0 Отговор
    Цецо крадецо е невинен.