Last news in Fakti

19 Август, 2018 20:10 9 513 62

Меркел иска Борисов да приеме бежанци

  • бойко борисов-
  • бежанци-
  • ангела меркел

Те са провели телефонен рзговор

В телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци. Министър-председателят ни обаче отказал категорично, с аргумента, че позицията на страната ни е изразявана нееднократно преди, по време на европредседателството ни и след него. Това съобщава „Труд“, цитирайки отлично информирани източници, близки до Министерски съвет. Разговорът е проведен през уикенда, потвърдиха лаконично от правителството.

В прав текст Ангела Меркел настояла пред премиера Борисов страната ни да започне да приема обратно мигранти по примера на Гърция. „Позицията на България остава непроменена“, категоричен бил Бойко Борисов. Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

Министър председателят обаче припомнил на немския канцлер, че нееднократно е настоял ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт. До 10 дни у нас ще пристигнат последователно председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер. Предвидено е те отново да огледат съоръженията по границите ни. Точно партията на Зеехофер – Христоянсоциалният съюз, която е коалиционен партньор на партията на Меркел – Християндемократическият съюз (ХСД), е настойчива Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малка Шишка

    75 6 Отговор
    Е как, он е голем мъж!Знае ли Меркел колко дига от лежанка, нема да е нейното....... че тропне по масата!
  • 2 Хасан

    12 96 Отговор
    Бай ти Тошо приемаше сирийски студенти и Бойко ще трябва да приеме

    Коментиран от #5, #19, #29, #42

  • 3 vankata

    84 5 Отговор
    Приемаме бежанци само ако ги настанят до Хасан. Той е толерантен и иска шарена Европа.

    Коментиран от #15

  • 4 никакви бежанци

    141 2 Отговор
    Нали тя ги канеше? Защо сега да ги връща на нас? Те така или иначе, в България няма да останат. Както се беше изразила една сирийка, у нас е по-лошо от колкото там, във войната! Затова страната ни е на първо място по смъртност в света! Дори Свазиленд, където около 50 % от населението е носител на СПИН е няколко места след нас!
  • 5 ОлигУфрен

    99 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Мюслиии, ти разлика между студент и бежанец правиш ли?
  • 6 пьт

    32 1 Отговор
    бабета не на микрон, ама одая шмеркел-ша го дуят на бибитку!
    найс А?
  • 7 Гръка

    6 3 Отговор
    И ние искаме!
  • 8 срам

    111 15 Отговор
    Борисов ги приема тайно. София вече е пълна със мигранти - черни и забулени жени. Борисов и шайката ще отговарят за това. Ще им се чете литургията на предателите.

    Коментиран от #11, #28, #32, #48

  • 9 onq s konq

    43 9 Отговор
    Меркел МН ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВО ИСКА,НО ОТ ДЕЙСТВИЯТА Й ИЗЛИЗА ЧЕ не знае какво иска.Според СПОРАЗУМЕНИЕТО НА ЕС периферните държави като България разглеждат молбите на бежанците -кандидати за пребиваване в ЕС,като се провеждат определени "процедури" по попълване на документи/въпреки че не могат да пишат,да не говорим че лъжат/ и "некои други данни",като например СНИМКА НА ЛИЦЕТО.След което следва издаване на документ за самоличност.Според закона обаче БЪЛГАРИЯ/или Гърция и и Италия/ НЕ МОЖЕ ДА НАЛАГА НА БЕЖАНЦИТЕ В КОЯ СТРАНА ОТ ЕС ДА ПРЕБИВАВАТ!Та:КАКВО ИСКА МЕРКЕЛ ОТ НАС И ЗАЩО ЩЕ ВРЪЩА БЕЖАНЦИ?Да им издаваме НОВИ ДОКУМЕНТИ ЛИ,ИЛИ ДА ГИ ЗАДЪЛЖАВАМЕ ДА СТОЯТ У НАС,КОЕТО НЕ ФИГУРИРА В НИТО ЕДИН ЗАКОН НА ЕС,А СЪЩО ТАКА БИ БИЛО НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА БЕЖАНЦИТЕ!Това е все едно да ни ги върне Германия,а НИЕ ДА ГИ АРЕСТУВАМЕ,ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА ГИ ЗАДЪРЖИМ НА НАША ТЕРИТОРИЯ !!!
  • 10 меркел иска да свали боко от власт ??

    73 5 Отговор
    Ципурата продаде гърците за много милиарди е не че обикновения грък, ще го усети, но поне в хазната им, ще влязат €€€€ да си пълнят дупките по съдрания бюджетен чувал ! И друго Ципурата жертва и предаде гръцкото население на няколко острова и ще набие имигранти там ! А ние, ние сме малка държава и 1000 да ни набутат веднага, ще се усети, а и пари никой няма да ни даде само милване по тиквата на вожда ! Така че Боко само смей да ни ги довлачиш обратно тук тия "инжинери" !
  • 11 Антон

    63 13 Отговор

    До коментар #8 от "срам":

    Наистина е така. Все по-често виждам в София от тия особено по моловете. И мъже и жени забулени и деца. Може би ежедневно вкарват по няколко десетки или стотици от тях. А защо София - защото за България сме голям град и тези се размиват с другите граждани. Това не могат да го направят примерно в някой провинциален град защото веднага ще се забележи. А и това че са говорили по телефона тези дни ми се струва измислица , за да се четка имиджа на боко, след срива на регистъра и фалита на олимпик, на боко му трябва спешно нещо с което д сди лъсне и без друго сивия имидж. Странно но в чужди медии нищо не пише за такъв разговор. Ако някой намери нещо за това, нека пусне линк тука да видим как е представен разговора в чужбина, ако въобше има такъв разговор.
  • 12 Заеби

    25 0 Отговор
    Ти тая работа!!!
  • 13 Истината боли много

    65 0 Отговор
    Меркела преди ги целуваше и прегръщаше,а сега иска да изчисти най некадърното в периферията на Европа!То тука си е пълно с социално слаби циганяци,сега трябва да събираме и сирийските цигани,защото нашите са ни малко.Тя вече стана ясно че оправия няма,ами поне да развалим живота и на виновниците за това положение...Историята е показала много добре как се прави това....
  • 14 ГНЕВЕН

    60 0 Отговор
    Да го д...а и Меркел...да го д...а и Брюксел .
  • 15 Анализатор

    61 2 Отговор

    До коментар #3 от "vankata":

    Хасане,
    ха да те видим колко си мюсулманин, отваряй си къщата за братята по вяра и помагай,недей само дрънка по форума
  • 16 баба

    44 0 Отговор
    Ще приеме, ала ще види власт на кукуво лято. Чак тогава, на дърти години ще гласувам за другите идиоти.
  • 17 Факе нюс

    59 7 Отговор
    Чист фейк нюс. Точно събота и неделя меркел ще му звънне. Целта е една - да се направи внушение на хората колко значим е борисов след като го търси през уикенда, и колко твърд е той като има смелостта да й откаже.

    Коментиран от #20

  • 18 Курти

    38 0 Отговор
    Меркел, ме боли фара какво иска.
  • 19 куку руку ку

    43 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Едно е сирийски студент, а съвсем друго "сомалийски пират"
  • 20 ТОЧКАТА

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "Факе нюс":

    Знаем , че точно тогава стават ЗНАЧИМИТЕ НЕЩА...Когато спиш/ТИ ,естествено/,блееш,пиеш бира и си броиш парите......Все в периода ПЕТЪК/късен следобед/ И ,,ПОЧИВНИ ДНИ.....Както знаем ПАРИТЕ нямат почивен ден и обедна почивка да подремнат...
  • 21 ТОЧКАТА

    29 2 Отговор
    А,тъй ли стана тя!!!???Ма то изведнъж си спомних ДРЕВНО ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВИЛО---,Силният прави ,каквото иска/слабият ТЪРПИ колкото ТРЯБВА,,...То явно затова ТОЙ се ослушва напоследък с коалиционните разправииии...То какъв ПО-ГОЛЯМ ОБЛАК има над главата му.....
  • 22 Чичо АДИ

    42 0 Отговор
    Палете ТЕЦовете ще ги приемем ,ще облекчим енерго системата с безплатно гориво !!
  • 23 ХанкоБрат

    42 0 Отговор
    Бабо Меркелице, приемаме ги само ако ще сменяме 10000 мангала за 1 инженер от твоите. Иначе за твоите искания ме боли фара!
  • 24 Хасан

    25 17 Отговор
    Бойко ,ще клекне...няма шест пет

    Коментиран от #45

  • 25 БЯЛ ВЪЛК

    31 10 Отговор
    Ми да ги приеме и да ги засели в Кърджали, няма много да се различават от местното население...
  • 26 Иванов

    41 3 Отговор
    Добре дошли в Германия, а после- марш в България! Е как да не стане терорист, човек? А и тези, като се омешат с циганите, ще става бой на негри в тъмна нощ, щото парите за самотни майки ще идат при бежанците. Ако Бойо ме послуша, да си хвърли оставката и да иде под магнолиите да си гледа кефа. Корнела ще отсвири германската крава, като защитник на цска, играл с лакът! Я майната им фашистка!
  • 27 Стамат

    20 6 Отговор
    Тиквата много иска да оправи грешките на меркела и да изчисти Европа но по му е мило да запази властта в Бг.Най вероятно е започнал някоя нова схемичка след срива на регистъра. Сигурно му е доста гадно като се има предвид че е заел пред меркела неудобната за него поза на мъж а не удобната поза наведен и отворил бузки.Просто този път неговите интереси съвпадат с тези на народа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дидо

    21 2 Отговор
    Резняче , колко пъти да ти казвам , бръснеш дупарата и вазелина в джоба и друм да обслужваш в Турция , мерезче безродно седи и пише тук и акъли дава ! Нищо нестава от вас обслужващия персонал
  • 31 Отец Августин

    26 2 Отговор
    Аз лично бих приел 3-4-5 забулени , по мой избор за да им помогна да преодолеят религиозните си ограничения и задръжки.
  • 32 Ридру

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "срам":

    Селянин. Кога за последно си излизал от свинефермата ? Това свиневъдството и политиката са две различни неща.
  • 33 Plovdiv

    30 2 Отговор
    Мразя бойко борисов и така ще е докато един от двама ни е жив... Но за това го подкрепям с двете ръце, двата крака и всичко!!! Ще изляза на протест за оставката му, но ще изляза и на митинг в негова подкрепа, за да не идва тук тая подчовешка пасмина!!! Да си ги държат там дойчовците, шверигетатата и останалите толерасти! Да си ги колят, взривяват, газят, щом ги поканиха и им дадоха повече права, отколкото на обикновения данъкоплатец... Сега да се оправят, да не прехвърлят кривите дърва на чуждия гръб!!!
  • 34 123

    25 3 Отговор
    Абсолютно ПР статия и отклоняване на вниманието от големите гафове на власта. Но в Бг ,каквото и да стане Ганю Балкански спи дълбок сън.Робски народ сме и такъв ще си останем.
  • 35 Gogo

    23 1 Отговор
    E , па откъде знаят кой е влязъл от Гърция, кой от България, кой от Италия, кой от Испания, че на нас да ни ги връщат. Дръжте си ги при вас на нас тея скъсани ръкави не ни трябват госпожо Меркел!!!
  • 36 Дри

    25 4 Отговор
    Тиквун за пари ще приеме и исляма..... преди години ТИМ му дадоха сумато пари да завладеят наркотиците в София,но не се получи... върна задна и за да не остане по-назад окраде каквото може.... сега ще построи кви ли не центрове за тая бежанска помия, но да оправи примерно детски площадки - ееее, няма парЕ.... ако ще и папата да заживе в БГ, мене ме нема у целата схема.... ще се върна само ако ще ги правиме да коленичат сите.... ай със здраве
  • 37 Мария

    7 27 Отговор
    ТИЯ НАХАЛНИЦА ГЕРМАНЦИТЕ,ТЕ НИ НАВЛЕКАХА ТАЯ НАПАСТ СЕГА НИЕ ДА ИМ ТРИЕМ......БРАВО НА Б. Б ЗАРАДИ ТВЪРДАТА СИ ПОЗИЦИЯ ПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕТО НА ЦЕЛИЯ НИ НАРОД.АКО МАДЖАРИТЕ ИМАТ УРБАН, НИЕ ИМАМЕ БОЙКО!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Редови гражданин

    28 0 Отговор
    Клекне ли Бойко - правителството пада!
  • 40 Ryty

    13 4 Отговор
    Взе ми си хи Банкя каун
  • 41 00359

    22 2 Отговор
    Като се има в предвид, че ГЕРБ бе проектирана и финансирана от германски НПО-та, как смятате да ли в крайна сметка, нашият тихомълком няма да приема такива? Аз мисля, че ще го направи! - Мъжеството на Борисов е само пред дребни и хилави репортерки...- Сега просто ни разиграват сценки от типа: " Те го натискали, пък той бил твърд". После ще е от типа: - " Трябва защото ще ни спрат евро средствата, а ма те тея дето ще ни ги пратят са само за малко"
  • 42 Какво общо имат

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    студентите и мигрантите?
  • 43 ХОРСТ ЗЕЕХОФЕР

    10 0 Отговор
    Моля журналистите когато пишат да проверяват поне имената на хората за които пишат. ДАНКЕ
  • 44 Див селянин

    24 1 Отговор
    Тиквопитекът е подучен от някой верен ПР да илъже за този разговор. На всички ни е ясно, че в България няма да се задържи никой мигрант, поради мизерията и това, че сме по - бедни от половината и повече страни, които се водят в третия свят. Благодарение на 10 годишното мъдро управление на едноклетъчно - мозъчното чудо наречено премиер.
  • 45 Бай онзи

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    И аз мисля че тиквун ще клекне

    Коментиран от #51

  • 46 Така де

    7 1 Отговор
    Комплексираните политици така се отнасят с хората, като с говеда - ту напред, ту назад! Нямам против да се мачкат лошите хора, но е срамота да се отнасяш зле със свестен човек. Кой знае колко добри хора са жертва и им е съсипан живота, заради едни недоебани политици, които си избиват комплексите, благодарение на своята армия от комплексирани и прости наемни убийци
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Спокойно

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "срам":

    Публикувано във факти.бг: София вече е пълна със мигранти - черни и забулени жени. те са роднините на Хасан, жените му, сестрите им, братовчетките, дъщерите и т.н
  • 49 1453

    14 2 Отговор
    Меркел знае, че Ердоган не ги иска, затова ще пакетират всичко неинтегрирано и ненужно в Бг.
  • 50 Бати Злати

    19 0 Отговор
    И в Пловдив е пълно с пришълци. Мъжете и жените стоят отделно. Направи ми впечатление, че по-възрастните жени са с черни забрадки (шамии), а младите момичета с бели. В погледа им има нещо диво и предизвикателно...
    Мъжете се бяха събрали в "Цар Симеоновата" и гледаха нагло и сластно преминаващите разголени българки...
  • 51 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 1 Отговор

    До коментар #45 от "Бай онзи":

    Като види още милиони за крадене и ше земе сите талибани на планетата
  • 52 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 2 Отговор
    Тиквата да земе талибаните и да ги закара да му населяват острова а тои там фараон пожизнен ше бъде муахахахах дори като падне от власт тука там ше им е бащица на диваците вуахахахаха
  • 53 deadman1488

    15 3 Отговор
    може и да иска но нали си знаем тиквата ще и се преклони и си проси куршума в корема

    Коментиран от #62

  • 54 Западните Балкани

    16 2 Отговор
    Фалшивите новини са част от арсенала на ГЕРБ и Бойко. Леле какъв е смел. Но ние си знаем, че е световен страхливец и ако Меркел му каже нещо, то вече е направено от предишния ден
  • 55 чупакабра

    18 0 Отговор
    Бойко ! Тигре ! Ха сега да те видим ! Как се "отказва" на кака ти Меркел?! Че и разни други "официални" лица се очаква да дойдат и да те натискат да приемеш бежанци. Що не вземеш като Орбан да им теглиш една майна ! Ама за това трябват "топки".
  • 56 незнайко

    4 4 Отговор
    АКО НАИСТИНА Е ОТКАЗАЛ КАТЕГОРИЧНО МИ СЕ ИЗДИГА В ОЧИТЕ !!! Това значи, че е на едно мнение с Виктор Орбан .
  • 57 ХанкоБрат

    10 0 Отговор
    Отказал на куково лято, затова Пловдив и София пълно с тарамбуки. Не знам как е по други градове , но сигурно и там се намират от "инжинерчета" на Меркел. Значи без да пускаме маймуни и офиц. да има 250 България прелива. Какво ли ще стана, ако офиц. ги приемем. Ако обявят че ще върнат 50000, значи да очакваме 5 000 000.
  • 58 482

    8 0 Отговор
    Поискал е пари за гепинг, ако му платят един милиард евро за хотспот ще приберем всички нежелани от Германия бежанци.
  • 59 Мъка,мъка....

    8 0 Отговор
    Предложението да се приберат обратно емигрантите е на Бойко Пъпеша!Сега се прави на герой че е отказал да приеме,всичко са номера заучени още в царският бостан когато беше още тиква........
  • 60 Boni

    5 5 Отговор
    Чудя се ,къфе в България има "българи"ами то всичко е турци ,цигани ,арменци, германци ,и българи крадци.

    Коментиран от #61

  • 61 Истината боли много

    10 0 Отговор

    До коментар #60 от "Boni":

    Тези който още те търпят и ти дават помощи за да не умреш от глад са БЪЛГАРИТЕ....Та още ги има щом не си умрял от глад и болести.....
  • 62 Хааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "deadman1488":

    Май си го изпроси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове