29 Февруари, 2012 08:36 1 489 4

Най-ощетени са тези които си плащат редовно

  • парно-
  • топлофикации

Тези, които си плащат редовно парното са най-ощетени от кражбите на топлото. Това заяви пред бТВ Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

„Тази година беше една от най-студените зими в близките 30 години. В рамките на 17% е нормалното увеличение за топлината енергия, за миналата година тя е около 140 000 мегавата повече. Ние поискахме от топлинните счетоводители да се направят проверки на сметките, които са над 17%. Всеки ден проверяваме жалбите на гражданите, които се съмняват в сметките си за парно", посочи Цветанов.

За фирмите за топлинно счетоводство, Стоян Цветанов каза, че никой няма изгода от това да натовари някой потребител, да му сложи по-висока сметка от това, което показват уредите.

Ако са начислени повече пари, в края на периода ще получите връщане на сума, каза директорът. Според него панелните жилища са проблемни, те пропускат топлинна енергия, затова трябва да се санират.

Шефът на дружеството разкри, че компанията е платила с 95 млн. лв. повече през 2011 г., спрямо предходната година, на „Булгаргаз” за доставка на гориво. Това е една от причините са увеличението на сметките като цяло. А тези от януари, които са с над 17% по-високи от тези през декември ще бъдат разглеждани допълнително.

Цветанов каза още, че само напълно санирана сграда може да задържи топлината вътре в домовете на хората. „Използваната топлоенергия може да падне с 30 до 50 процента”.

Той заяви, че е съгласен да бъде криминализирана кражбата на топлинна енергия. "Защото повечето хора си плащат редовно и за да получават коректни сметки, трябва да предприемем някакви действия. В крайна сметка най-ощетени са хората, които си плащат редовно парното", каза още Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 croko

    1 0 Отговор
    Тъй като съм редовен платец съм ощетен.
    Тогава спирам да плащам!!!
  • 2 потърпеш

    0 0 Отговор
    чак сега го установиха,това е безсрамие,а за каквоса тези топломери?
  • 3 ...

    1 0 Отговор
    Като не си платиш, а чакаш да видиш изравнителната бележка, се начисляват лихви на сметките, а ако си плащаш като поп всеки месец и поле излезе, че имат да ти връщат пари, се почват едни мъки за да ти върнат парите и ако ти ги върнат естествено не се начисляват лихви.... държавен рекет... а това, че ни карат да плащаме загубите на топлофикация... Ако някой краде топло, той не краде от нас потребителите, а от толофикация!!! Мен като ме обраха дане би някой да ми е платил щетите????
  • 4 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    ДА ,ИМА СЪЗНАТЕЛНИ ХОРА.НИЕ ВСИЧКИ ОТ КОМПАНИЯТА КАТО ПОЛУЧИМ ПЕНСИИТЕ СЕГА НА 07.03.2012 Г.ОТИВАМЕ КОЛЕКТИВНО И
    СИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ ДАНЪЦИ.,КОЙ ТИ ДАВА ТАКАВА ОТСТЪПКА.
    ДА ЖИВЕЕ Н.А.П.