Last news in Fakti

22 Март, 2012 08:43 994 0

Димитър Стоянов дърпа структури на „Атака“

  • димитър стоянов-
  • атака-
  • волен

Поне 20 общински структури на „Атака” ще се присъединят към новата партия на Димитър Стоянов.

Освен тях, още десетки симпатизанти на националистите са изказали желание да преминат в редиците на новото движение. Това заяви самият Стоянов в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

Бившата дясна ръка на Волен Сидеров разкри, че прави нова партия, защото „Атака” върви надолу и губи все повече гласоподаватели, като всичко това си проличало на последните избори.

"Проблемът ескалира, когато се разбра, че "Атака" няма да може да вземе 4% и да влезе в следващия парламент, ако не се промени нещо", каза Стоянов. Според него много хора след изборите са пожелали да се промяна. "Имаме гаранция, че цели структури на "Атака" ще се присъединят към нас. Много хора не виждат оправдание за пътя, по който е поела партията. В момента имам информация поне за 20 общински структури, които ще се присъединят към нас", каза Стоянов.

"Амбициите ни са да реформираме патриотичната национална идея в България, както тя се реформира в другите европейски страни – да станем по-прагматични, разумни", заяви евродепутатът. Според него това, което се случва с националистическия сайт в Холандия, е еквивалент на станалото миналата година с "Атака" пред джамията в София. Такива партии са в изолация и нямат бъдеще, каза Стоянов. Той не отговори на въпроса дали той или майка му Капка Георгиева ще оглавят новата партия. Новата формация трябва да бъде основана на демократичен принцип, заяви той.

Димитър Стоянов потвърди, че учредители са Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров, бивши депутати от "Атака". "Имаме контакт с всички колеги, напуснали "Атака" и с други, които все още са в парламентарната група. Не изключвам да се присъединят и още. Винаги има възможност да се разпадне групата", каза Димитър Стоянов и заяви, че Волен Сидеров няма отношение към новата партия. Той призна, че поддържа контакти с евродепутатите от ГЕРБ. Името на партията няма да бъде помпозно, с някаква специална абревиатура. Няма да е близко до "Атака". Трябва да показва принципите на това, за което се бори партията, отбеляза Димитър Стоянов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА