22 Септември, 2018 06:31 2 058 28

Комунистите искат ценови борд за хляба

  • хляб-
  • комунисти-
  • цена

Да бъде въведена пълна и строга регулация на цените

Комунистите искат ценови борд за хляба - 1

Комунистите в България искат ценови борд за хляба, храните, лекарствата и книгите. Това става ясно от тяхно открито писмо.

От организацията отбелязват, че след въвеждането на валутен борд е нужен борд и за хляба.

Ето и позицията на комунистите в България:

Отворено писмо до българските граждани

Уважаеми сънародници,

Българските комунисти вече 29 години нямаме реалната възможност да организираме пътя на българската икономика към социализъм и Народна република.

Но това не ни пречи да претендираме, че политиката, провеждана от леви и десни капиталистически партии в Народното събрание, не е ясна и не се съобразява с интересите на земеделците, на преработвателите, на търговците и на потребителите. Това се отнася особено силно по отношение на ценообразуването при стоките от първа необходимост.

Предлагаме да бъде въведена пълна и строга регулация на цените на тези стоки.

Както може да бъде въведен валутен борд, както може да се определят цените на електроенергиятя, газта, лечебните услуги и др., така може да бъде въведен и ценови борд за хляба, млякото, месото, зеленчуците, лекарствата, книгите.

Само по такъв начин може да бъде премахната задушаващата прегръдка на мафията в областта на българската икономика, която се издържа благодарение на глада – физически и интелектуален, на българското работническо семейство.

Надяваме се, че нашата идея ще предизвика отклик и ефективен натиск върху политическата капиталистическа класа, за да бъде реализирано нашето предложение за въвеждане на ценови борд по отношение на определените и наблюдавани хранителни продукти, които са в т.нар. „малка потребителска кошница“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма леви няма десни

    24 25 Отговор
    С демагогията си комунистите "управляват" България от 1945г. та до днес.

    Коментиран от #16

  • 2 Uflaf

    22 12 Отговор
    Учениците ви ,децата ви и внуците ,надхвърлиха по наглост и алчност възпитателите си. ДС си е ваше и то си е на власт във всичко след вас. Програмата ви работи за ограбване ,разсипване и създаване на шепа мултимилионери. Изпълниха се желанията ви за власт и пари на 110 процента . Да пукнете дано от преяждане .
  • 3 Другар

    18 18 Отговор
    А възстановяването на народния съд не искат ли?Да кажат гадните комунисти,кой от тях е произвел поне един хляб,за да искат да определят цената му!
  • 4 Опентий

    13 13 Отговор
    Руски слуги са всички в България, които минават като комунисти, социалисти, ляво либерални, социалдемократи. Единствено малък кръг от интелектуалци и дясномислещу хора имат куража да кажат истината за Русия - държава агресор и окупатор!

    Коментиран от #13, #20

  • 5 Partizanin пишман

    18 12 Отговор
    От баба си съм чувал какво е комунист.
    В едно русенско село имало преди 9 септември един Георги имало.
    Комунист, който се борил срещу т.н фашистки режим на цар Борис.
    Та хората разправяли как издебвал селяните, които работели по полето и им задигал софрите и бягал към горите.ей това им е партизанското движение.А после след 9.09.1945 си мислят, че всичко им е тяхно, като заграбват чуждото.

    Коментиран от #8, #19

  • 6 ясен

    21 4 Отговор
    Трябва да се премахне ДДС на всички основни храни. Също така и на лекарствата и да се намали на книги, вестници и списания. БГ народа не е само гладен, но и много болен и необразован.
  • 7 Тъп

    14 10 Отговор
    Комуниститъе винаги са обичали бедните.За това винаги са се старали да са в повече! Факт.
  • 8 Опа

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Partizanin пишман":

    А ти пита ли баба си, царската власт как гонеше и бесеше по площадите партизаните и всеки който им помагаше. Моя пра дядо е бил със смъртна присъда щото им помагал с някой друг лев забележи, честно спечелен от него в в КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ САЩ... Защо им е помагал а не си е гледал кефа с парите си само той си знае. Отървава бесилото като по случайност чува в кръчмата, че го дирят. С две думи трябва да се радваме, че не сме се плъзнали в истинска гражданска война. Такива воине е имало в много държави. Управляващите винаги са долни гадове, крадлива напаст, хранена от народа. Никой не е мислил навремето, че след 40г. ще стане така. Но сам по себе си, благодарение на строгия контрол и илюзий българския народ успява съвсем самичак и напално безплатно да създаде една много прилична държава. До средата на 80те много бивши колониални империйк в Европа са тънели в мизерия. Не са имали практически икономика, здравеопазване, инфраструктура а, достап до образование е имало само за заможните. Винаги трябва да се гледа от двете страни. Приятен ден.

    Коментиран от #15

  • 9 onq s konq

    7 2 Отговор
    Вместо да заиграват "на дребно" с разни социални искания и въвеждане на неприложимата в момента Купонна система,Комунистите е наложително ДА СТЕГНАТ РЕДИЦИТЕ и да тръгнат в "бой неравен" за връщане на чл1 в Конституцията ,касаещ РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА!А стане ли това,нещата просто се нареждат от самосебеси.
  • 10 Браво!!!

    10 1 Отговор
    Идеята е супер, но с този прост народ няма шанс за реализация. При сегашната масова заплата от 500 лева истинския хляб трябва да е 1 лев, 1 истинско кисело мляко 1 лев, 1 килограм свинско и пилешко 6 лева, 1 кг телешко и агнешко 9 лева, 1 кг истинско сирене 12 лева, 1 кг истински кашкавал 15 лева, 1 брой яйце 20 стотинки, 1 кг лешници и бадеми 7 лева, 1кг орехи 5 лева, 1 кг домати и краставици 1,50-2 лева, според сорта. Това са горе долу основните храни от които зависи човешкото здраве. Тези цени са достатъчни за реализиране на печалта от производители и търговци, и са на ръба на поносимото за обикновения потребител. Електроенергията трябва да е 15 стотинки за квтч дневна и нощна тарифа. Лошото е , че сме капитализъм и всеки надува цените за да печели много от малко продажби. Аз познавам собственик на малко хранително магазинче, който прави по около 100 000 лева годишно от него. Това е безобразие да се печели толкова много на гърба на болни хора. Явно партия ГРОБ 10 години мисли само за интереса на мутрите

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Браво!!!":

    Вместо да се възмущаваш от познатия ти Собственик на "малко магазинче" и печелещ по 100 х.лв,отвори до него твое ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО магазинче с което пък да печелиш ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от него.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 До Оня с коня

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Този собственик на хранителен магазин е част от партия ГРОБ, дори сестра му е член на ръководно място в партията. Абсурд е аз да направя магазинче с по-ниски цени на храни, защото ще започнат такива проверки и изисквания, които да ме затворят на втория ден! Всичкия доходоносен бизнес е в ръцете на партийците от ГРОБ, Партиотите е Воля
  • 13 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Опентий":

    Интелектуалци и дясно "мислещи" са оксиморон, нали знаеш. Не че подкрепям българските комунисти, просто защото са далеч от социалисти.
  • 14 Гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Въпросът не е в това колко пари изкарваш и дали може да си го позволиш.Става въпрос за това да те правят на балък да си плащаш нереална цена за хляб, вода, ток, горива и т н.Защото когато когато си купиш 2 хляба,а баба ти на село един излизаш два пъти по голям балък от нея,но парадоксът е , че се мислиш за голямата работа.
  • 15 Partizanin пишман

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Опа":

    И тая баба и нейния дядо съпруг от това село от Русенско все се питали кога ще спестим да дозавършим втория етаж на къщата....
    Единя чобан работи в местното ТКЗС, а бабата работи в консервна фабрика в близко населено място....
    Тоя дядо понякое време се сафирясва и казва на бабата, аз ако продължавам чобанлъка до пенсия ще ми косите ливадата, която ще имам на гроба си.Та отиде в пътното и тогава, като сравни едната с другата работа успя да доизмаже втория етаж на къщата към края на 70-те години...
    Та голяма работа, голям конумизъм економизъм или там както е бил...мизерия и сега ми се оплаква бабта вземам 200лева пенция и 43 вдовишки надбавки

    Коментиран от #18

  • 16 Спец

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Няма леви няма десни":

    Не управляват комунистите, а тиквурниците боядисващи се в БКП, СДС, ДПС, НДСВ, ОДС... тоест ЛАПАЧИТЕ.
  • 17 Гоуст

    4 5 Отговор
    Комунисти ли? Полиция, данс, гдбоп да се задействат и да ги арестуват. Комунизма е забранен със закон и е обявен за престъпен режим
  • 18 Опа

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Partizanin пишман":

    Писа писа и нищо не написа. Ей тъй да си тука. Ей тъй като политик, говори говори и нищо не каза. Едно само разбрах, чобанин. Едно е сигурно, тия хора приказваха много по-малко от теб и работиха много, за разлика от теб. Дори подозирам, че чобанина е имал повече акъл в кратуната си от теб.
  • 19 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Partizanin пишман":

    Пак съм аз. Начи друго да питам като е партизанин е крадец, като е хайдутин по турско е родолюбец, герой, войовода?!?!!?!
    А, че двамата са били Хайдути (от турски-разбийник) потъпкващи властта майната му. Както отарва тъй се въртим?!?!?
  • 20 Спец

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Опентий":

    Това юи роди, докато клещиш в тоалетната, а отвън прасето ти грухти да го скриеш от Винету и Порожанов, за да е му открият Африканска чума? Не зная кой на кого е слуга, нито съм бил ни ще бъда в БКП, ГЕРБ, БСП, , но зная, че с глупендери подлизурковци като теб ще изчезнем като народ и държава. А управляващите са до един за разстрел или доживотен без шомилуване на тежка работа. Повечето са били в БКП, а ГЕРБ отрече комунизма, но те бяха облагодетелствувани от членството си в БКП. За ГДБОП, ДАНС, може да се запитаме само защо търпят толкова лъжи, кражби и вреди от политици към БългАрия, а ВАС, ВСС, СГС, ГПрокуратурра и други са все свои им Калинки. Не очаквай от управленци справедливост, те само си обслужват келепира! Аз не плюя БКП, нищо че не съм бил. Там повечето се уреждаха за кариера и блага. Цецка нали е бивша БКП, призна, че са се уредили, за да подкопаят соца отвътре. Е, защо не са осъдени щом са бивши комунисти? То повечето сегашни сини са от БКП. Костов, защо не е осъден за подаряване на чужда компания на златото ни? Защото и съдиите и прокурори, военни, ченгета, нямат морала да защитят Правдата, а да си лапкат заплатките. Ако няма заплати стачкуват, а иначе не им пука... Скапан народ 90%, е отдавна.

    Коментиран от #21

  • 21 Спец

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Спец":

    Дуржа да подчертая, че съм срещал и малцина почтенни, смели, неподкупни, справедливи прокурори, следователи, оперативни полицаи и с лбобщението си към съсловието не исках да ги обидя! Но от високите чинове по делата им съдя няма такива. Няма как да се ошрави щом хората в институциите обслужват престъпността. Министхра с нищо не е повече от един уличен чистач, освен, че сме му делегирали НАРОДА, правото да упражнява тази власт, и не заслужава никакви привилегии повече от един шлосер. А подлизурковциге по постовете възвеличават за облаги управленците, а те се вземат за крале и изкривиха системата ДЪРЖАВА. Това е отдавна, от над 8 века и досега. Така, че като плюдте комунистите, плюете невинен, те не са били на власт, освен в периода 1944-1948 г., а оттогава агента на Гестапо Тодоф Живков, и ортаци завземат властта отстранявайки комунистите и превръщат НРБ в партина монархия диктатура. И НАГАЖДАЧИТЕ в Генералитет, МВР, Темида вместо да ги арестуват за престъпления по законите на НРБ, им се умилкват за кокал. Робскибкучешки манталитет, сринал България от секове. Не плюйте османците, този манталитет е отдавна, и при български царе се зароди. Османците окупираха България, защото чакалите като сега я разпафчосаха на области царства 2 сека преди османците. КУЧЕШКИ МАНТАЛИТЕТ. За кокалче лаят, а без кокалче млъкват. Все тия комунисти ви криви? Че те не са на власт, що ги плюете?
  • 22 месара

    2 3 Отговор
    комунистите искат! винаги е било така - искат, някъде да сте прочели или чули - комунистите дават? та и сега бкп (бсп) - искаме да се направи това и онова! ами защо не го направихте, бяхте на власт, пари и възможности имахте? сега недоволствате и сте "загрижени" за народа (хляба скъп), ами помним преди години как ни взехте всичко, даже и хляба!
  • 23 Partizanin пишман

    1 3 Отговор
    аз си спомням особено лятото на 1996г. бях на Балчик с бабта, да им чисти почивната станция на едно текстилно предприятие и през пристанището денонощно се изнасяше жито.Де отиваше да питат ДРОГАрите от БСП(бесни стари пенции).
    Оня опчо да не ми философства.Бабето и дядото 20г, една къща не могат да завършат и са от село.Чакаха тухли мухли, камъни от артисали оттук оттам да скалъпят къщето.
    Направена с кал първия етаж, втория има наченки на цивилизация тухли и измазани с кал и слама(кирпич).Опикан комунизъм

    Коментиран от #24

  • 24 Опа

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Partizanin пишман":

    Аба гьонсурат кви ги дрънкаш, питай някой стар пенсионер какво беше преди това? Аз съм питал и отговора беше, нищо нямаше. В града, от който съм, на кълдъръма на центъра конете казаха конете не искаха да стъпват, че се пързалят и си чупят краката. Града до 9 септември 10 дюкяна общо към 5000 човека, селата по-големи. В края на 80те повече от 100хил инфраструктура, огромни заводИ, болницИ, мнооого училища, театрИ кинА....... ко ша ми говориш глупости. Имаше много глупост също но, България повече спечели от колкото загуби. Ако бяхме в един режим с Турция отдавна щяхме да сме претопени. И т.н. Баба ти нд измазала къщата. Моя дядо беше шеф на СМК и пак 30 г. Къща строи самичак. Оттук оттам навсякъде беше такова.
  • 25 Partizanin пишман

    0 3 Отговор
    и аз това казвам, пиклив комунизъм.
    От 1989 до сега сме купили 3 апартамента.Работим за американци по 2500лв.

    Коментиран от #27

  • 26 Мършата

    0 2 Отговор
    Комуняшка паплач! Питайте Юлиян Вучков да ви каже!
  • 27 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Partizanin пишман":

    И 30 апартамента да купиш все тая. Аз се чудя къде да пратя децата на училище,че да не попаднат в лоша среда. Щото си е м..мата джаса. А преди не беше така. Не искам да говоря за разликата в системите България е ужас. Преди беше бедна и зависеща от СССР (ама имаше белким РЕД), сега пак бедна и зависеща не само от Русия (щото ко я няма Русия не мож си зареди газ в колата) а даже и от запада. Аз живях 10г. в държава от средиземноморието, която е имала най-много колоние (или поне най-богатите) пълен цирк. Всичкоооо което имат е след 84г благодарение на ЕС. Е построиха си държавата по образ и подобие на великия запад. Разказа имсе играта. Вече нищо общо нямат с веселия и щастлив народ ог преди и по зле ще стават. Това всичкио защото предпочетоха да са модерни (модерни роби). А проста и бедничка България с 500г. Османска власт успя да си разменя втасалите кисели краставици и долнопробни други такива, за руски нефт и лекк коли, благодарение на което успя да развие и промишленост.
  • 28 На бързо

    2 0 Отговор
    Къде са старите времена?Седиш си у "Хаджи Минчо",пиеш си кайвето,четеш си газетата-кеф ти на руски,кеф ти на французки и коментираш кой е по-голем-Немеца,Френеца,Ингилизина,Руснака или Талиянеца.Като не ти хареса опонента го смажеш с бастуня през суратя.А сега кво?Дано гръмне Фейсбук!"Анал-литици"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове