Last news in Fakti

6 Март, 2012 11:08 877 2

Винаги съм с протегната ръка към съда

  • цветан цветанов-
  • съд-
  • клевета
Винаги съм с протегната ръка към съда - 1
Снимка: БГНЕС

Аз винаги съм бил с протегната ръка към съда, винаги съм бил да работим заедно. Съдът и МВР са като скачени съдове. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който участва във форум за публично представяне на План за действие за реформи в съдебната система.

„Едните събират доказателства, прокуратурата внася обвинителните актове, а съдът се произнася на база професионалната подготовка за това, което обществото очаква – така наречената справедливост”, разясни Цветанов.

Запитан дали заравя томахавката със съда, след като присъства на форум за представяне на План за действие за реформи в съдебната система, Цветанов отговори: „Кой говори за томахавки и подобни въпроси.“

„Взимал съм отношение по конкретни случаи към конкретни магистрати, които са били засегнати, но това са единични случаи, а не е цялостно мое отношение или поведение спрямо съда“, подчерта министърът.

„Коментарът, дали съм засегнал някого, може да го направят гражданите. Благодаря на журналисти, които направиха журналистически разследвания, в които се показа какво е нивото на някои представители от тази система”, каза още Цветан Цветанов.

„Споразуменията са правна възможност и, където има такава възможност, тя трябва да бъде приложена. За мен е важно да има бързо правораздаване, защото подобни дела, ако те се протакат във времето и има подобни присъди след 5-6 г. или някой не си напише мотивите, за да отиде на по-горна инстанция, сами разбирате, че има протакане, което някой път води до усещането за умисъл в някои действия,” допълни той по отношение на Специализирания съд и факта, че една огромна част от присъдите завършват със споразумение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мехура

    0 2 Отговор
    протегната ръка и среден пръст !!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "мехура":

    @1 losho e dasi prostak