Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 13:55 2 960 24

До 5 години затвор за мъж, псувал Фандъкова

  • йорданка фандъкова-
  • псувни-
  • затвор

Задържаният мъж по време на протеста пред сградата на Столична община миналата седмица може да получи до пет години затвор.

Срещу него има повдигнато обвинение за хулиганство. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

На 5 октомври 2018 г. преди да бъде арестуван М. Велинов - 41-годишен, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят опитал да влезе насилствено в сградата на общината, като крещял и псувал кмета на София – Йорданка Фандъкова, псувал, блъскал и обиждал полицейските служители при СДВР – К, В. и И., като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – блъскал, бутал и разкъсал кордона на полицейските служители, уточняват от прокуратурата.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК - когато непристойните хулигански действия са съпроводени със съпротива срещу орган на реда. Наказанието за това провинение е до пет години затвор.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 08.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е това е

    76 15 Отговор
    Е това е българската действителност, драги зрители. Крадеш, въртиш далавери, караш пиян, убиваш- УСЛОВНА ПРИСЪДА (след години протакане). Псуваш политик, който си го заслужава, най-вероятно-бързо производство и 5 години затвор.

    Коментиран от #12

  • 2 Пища Хуфангел

    58 13 Отговор
    Никой няма право да обижда кметицата която раздава раздути дър. поръчки на гербераски фирми.

    Коментиран от #18

  • 3 Хахаха

    52 10 Отговор
    Май това ще е първият политически затворник след промените …
    Борисов и ГЕРБ много да внимават, защото ако започнат да пълнят затворите с политически затворници, под прикритието на чл. 325 от НК, един ден и те ще бъдат съдени и затворени.

    Много е просто, който създава ненавист, това и получава
  • 4 ТИМ Варна

    29 19 Отговор
    Фандъкова да не си мисли, че ще е на власт постоянно. Като ги изритаме от Парламента и ще правим паметници на М.Велинов и ще ги канонизираме за светци! Ще направим и паметник на Пламен Горанов - момчето, което се самозапали пред община Варна и стана мъченик, защото се бореше открито срещу ТИМ Варна, а те го убиха...

    Коментиран от #13, #22

  • 5 ТИККВОСТАН

    56 5 Отговор
    За убийство дават условна присъда но за обида на принцесата на София пет години затвор.Демокрация по български.
  • 6 малко му е!

    12 29 Отговор
    малко му е!
    както и на всички бспари събра ли се там да протестират и те не зная за какво - всъщност за пари то е ясно !
  • 7 Гост

    12 19 Отговор
    Заглавието е подвеждащо. Ясно се вижда от текста в статията, че нарушенията не са никак малко! Я в нормална държава някой да се опита да посегне на полицейски служител или да не изпълнява разпореждане на полицай! Поинтересувайте се какво ще е наказанието му...

    Коментиран от #10

  • 8 hmhmhm

    43 3 Отговор
    Блъскаш и убиваш дете с джипа - получаваш поправка на джипа! Псуваш кмета и си недоволен от калпав ремонт и кражба на народни пари - до 5 години!
    Сам избираш !
  • 9 ivan4o

    13 3 Отговор
    До вчера се драхте , за Турция. Ей къде е
  • 10 РТА

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Я в нормална държава да згазиш някой на пътя и да си пил, та да видим тогава, а ???
  • 11 Petko

    22 3 Отговор
    Питам се какво трябва да се случи за да сесплоти народа най -после и да изметем тея изменници унищожаващи собствената си държава и народ. И др се питам как се спи нощно време знаейки , че те мразят и изкат да пукнеж и ти и децата ти цял един народ
  • 12 Pesho

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Е това е":

    Абе не е само псувал политик. Ако беше само псувал никой нямаше да го пипне. Тоз се е бил с полицаите, блъскал ги е и тн. За това са го арестували, псуването е едно от обвиненията.
  • 13 Дарко

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "ТИМ Варна":

    Предлагам ти друго - самонаправи се по какъвто искаш начин, хем няма да пречиш, хем ще правиш компания на "светците" дето искаш да канонизираш.

    Коментиран от #21

  • 14 Ефтини сензации

    5 16 Отговор
    Друг начин за действие с комунистическото простолюдие няма. В затвора!

    Коментиран от #17

  • 15 Отдавна се

    7 0 Отговор
    Питам предложението за любов, каквато е псувнята защо да е нещо порицаем? А ако има взаимност? Желанието не е нещо лошо, нали? Ноо, власт имащите го ползват за терор! Мисля си, че са правени в епруветка, или с лъжичка, жертви на пиянска чикия. Като ползваме българската дума за плътска любов е цинизъм, но секс не е? Айде бе!
  • 16 Любовта

    2 0 Отговор
    На жената минава през ушите, а на мъжа през очите и мозъка! Много обичат жените, особено, и мъжете да им се говори за любов! Е, защо е престъпление? За унижение!
  • 17 Абе ти си

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ефтини сензации":

    Като командира, онзи който командва метла, опонвнта ти! Колко ли да си учен, като си обучен от Ком. Професоритв! Как ще докажеш, че си ги надскочил, а? На нивото си им, на комунетата, ката “ командира”, бля.тката, която историята на Русия, не знае!
  • 18 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пища Хуфангел":

    Може ли да я псувам наум?
  • 19 Сираков

    4 1 Отговор
    В БГ като псуваш престъпник влизаш в зьтвора а въпросната проста,крадлива,долна и мръсна твар от Самоков я канонизират като светец.
  • 20 Европейски гражданин

    9 0 Отговор
    За кокошка няма прошка за милиони няма закони. Окрадаха държава няма един осъден вкаран в затвора, някакъв сиромах му писнало отишъл от отчаяние да протестира затвор до 5 г. България се управлява от мафия жалко народе изгониха да се скитаме по света тия наши управници......
  • 21 ТИМ Варна

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дарко":

    Ти в някоя патрулка на биячите от ТИМ ли бачкаш? Не са много удобни тея Сузукита ама сте по-добре от МСАТ те останаха с Дачията ))) Глад ли ви гони в ТИМ, че така скромно ни респектирате във Варна?!... По спортните зали слушам - бая ви недолюбват, че сте с много вирнати носове и лежите на стара слава. Ще трябва да ви подложим на проверка, няма как. Феодална Варна си иска Освобождението от ТИМаджийско робство! Защо си негативен към коментар осъждащ мафиотска организация???
  • 22 Ехо

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "ТИМ Варна":

    Какви глупости си измисляш? Пламен Горанов протестираше, защото искаше да свали властта в града, нямаше нищо общо с тях и нямаше намерение да се самозапалва. Ама такива като тебе като ръсят глупости и си правят слава за сметка на мъката на хората.
  • 23 боцмана

    4 0 Отговор
    Голяма грешка е да ги псуваш тези гадове , защото могат да се размножат!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове