Last news in Fakti

9 Март, 2012 10:08 1 168 10

Дянков: Фискалният резерв е по-голям, отколкото ни го оставихте

  • симеон дянков-
  • резерв-
  • бойко борисов-
  • антон кутев
Дянков: Фискалният резерв е по-голям, отколкото ни го оставихте - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарният контрол започна с остри реплики между премиера Бойко Борисов и депутата от Коалиция за България Антон Кутев. Депутатът обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече е изхарчен.

"Това не са нашите борчове", отвърна Кутев на Борисов. Колкото до пенсиите, депутатът отново припомни на премиера, че те не са нито на предишните, нито на сегашните управляващи, а на българските пенсионери. "Плащате пенсиите на пенсионери. Аз се радвам и се гордея с това, че предишното правителство повиши пенсиите – ние ги повишихме, ние ги платихме", обърна се Кутев към Борисов и добави: "Повишението при вас е нула, а всеки ден в държавата умират над десет пенсионера, поради това че не могат да си платят лекарствата, само защото вие сте на власт".

След тези думи на народния представител вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков взе думата. "2011 година е първата година от 1996 година, в която текущата сметка е с положително салдо, за първи път износът е по-голям от вноса и текущата ни сметка е на плюс", съобщи Дянков. "Второ - фискалният резерв през 2011 година в нетна стойност е по-голям отколкото беше през юли 2011 година. Вие не платихте близо 4 милиарда дългове – оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям отколкото вие ни го оставихте", каза още вицепремиерът.

След уточненията на Симеон Дянков последваха процедури, поискани от депутатите от Коалиция за България Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева. Пирински заяви, че председателят нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда. Цачева от своя страна поиска лично обяснение и обясни действията си от трибуната.

Преди да започне спорът в пленарна зала съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов призова Бойко Борисов да отговори на въпроса кога ще приеме деветимата народни представители, които искат среща с него във връзка с нови факти по случая "Мирослава". "В понеделник, в 12 часа, заповядайте или днес в четири", каза Борисов в отговор на Костов. Писмото, с което опозиционни депутати искат среща с премиера, е получено тази сутрин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    2 0 Отговор
    БСП трябва да се забрани със закон. По-големи демагози от тях няма!
  • 2 Wow

    0 2 Отговор
    И теб и такива като теб, г...лизци на ГЕРб, трябва да ви забранят...
  • 3 очевидно

    0 1 Отговор
    ЛЪЖЕ !!
  • 4 kalin

    0 0 Отговор
    vsi4ki sa b...... parvo bqxa komonysti posle stanaxa sedesari posle stanaxa ndesivisti sega gerbadjii edni i sahi e vartat kak hese opravi darjavata nikak kato vse edi i sahi kradat .narode nedei spa vdigai se hot zagivame
  • 5 ...

    0 0 Отговор
    всички управляващи за последните 20г. трябва да ги набием на колове и да стоят пред парламента, пред министерства и т.н. за да внимават как работят новите които са в тях.... да знаят какво ги очаква, ако работят и те против държавата и народа си!!!!
    Рано или късно народа ще излезе от дълбокия сън, в който се намира и тогава управници... жална ви майка! Дано хората се осъзнаят час по-скоро!
  • 6 иванчо

    0 1 Отговор
    До кога ще продължите да спите! Народа трябва да извади всички от парламента! Невили омръзна ниски заплати,високи цени! Или се събудете или бягайте!
  • 7 тапака

    0 1 Отговор
    НАБИРАМ СЪМИШЛЕНИЦИ ЗА БОРБА С ПАРЛАМЕНТА,НЯМА ВРЕМЕ ТЕЗИ ВЕЧЕ НИ ОСТАВИХА ДА УМРЕМ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ,ИМАМЕ РЕАЛЕН ШАНС ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ИЗМЕТЕМ ПАРЛАМЕНТА ОТ КРАДЦИТЕ,ОЧАКВАМ РАЗУМНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РЕВОЛЮЦИЯТА
  • 8 до тапака

    0 0 Отговор
    Протести , РЕВОЛЮЦИИ ? Тинтири минтири !

    ние ще се борим а вие ще вземете властта А ТАКААА !!

    Е нема да стане !!

    аз гласувам само за себе си
    и няма да помагам на стари КОМУНИСТИЧЕСКИ чанти да си върнат властта !

    ще гласувам срещу герб но няма да подкрепям никой освен себе си !
  • 9 за тапака

    1 0 Отговор
    тапак комунистически, съмнявам се да намереш толко прости хора като теб. Щел да умре от глад, и по цял ден пише по всички теми.
    Ми ходи да работиш, недей да пишеш само комунистически лозонги.
  • 10 тапака

    0 1 Отговор
    НАРОДНАТА РЕВОЛЮЦИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ СТРАХЛИВЦИ ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА БЕЗ ПАРИ ИЛИ ЗА ПОДАЯНИЯ НАРЕЧЕНИ ЗАПЛАТИ ,ВЕЧЕ ИМАМЕ НАД 1000 СЪМИШЛЕНИЦИ