Last news in Fakti

10 Март, 2012 17:38 1 324 1

Ще намалят ли ДДС - ясно през май

  • финанси-
  • ддс-
  • симеон дянков
Ще намалят ли ДДС - ясно през май - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков съобщи в Русе, че най-вероятно през май ще бъде взето решение за намаляване на ДДС, предаде БНР

„Просто изчакваме да получим данни за, може би, 3-4 месеца от тази година как върви бюджета за 2012, за първите два месеца. Данните са добри. Имаме преизпълнение около 200 млн. Може би ще изчакаме март и април и някъде през май ще решим дали можем още от тази година да направим стъпка“, заяви Дянков.

„На мен ми се иска да намалим ДДС от 20 на 18%, но това може би ще стане в две стъпки – от 20 на 19% и от 19 на 18%. Всеки процент ДДС е около 700 млн. лв. в бюджета, така че ако слезем на 19% - това означава по-малко приходи в бюджета около 700 млн“, обясни финансист №1.

„Разбира се, потреблението малко се вдига. От това очакваме някъде около 150-200 млн. да си върнем. Така че говорим за около половин милиард лева нетно, който ще загуби хазната но от друга страна ще спечелят всички потребители“, допълни Дянков.

Вицепремиерът съобщи още, че до края на следващата седмица ще бъдат обсъждани цените на лекарствата, както и оставането на поста на здравния министър Стефан Константинов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефкет Ибрямов

    0 0 Отговор
    Брей данъчен тигар от всякъде..... супер...