9 Март, 2012 12:19 1 094 5

Готвят отмяна на мораториума за шистовия газ

  • шистов газ-
  • михаил михайлов
Готвят отмяна на мораториума за шистовия газ - 1
Снимка: БГНЕС

Отмяна на мораториума върху проучванията за добив на шистов газ у нас поискаха експерти, обединени в „Движението за енергийна независимост".

Депутатът от „Синята коалиция" Михаил Михайлов заяви, че в сряда ще бъде внесено предложение за сформиране на група по въпросите на шистовия газ. Въпреки че проектът е внесен още преди 20 дни, в Народното събрание все още никой не му е обърнал внимание, допълни Михайлов.

От своя страна директорът на Института за регионални и международни изследвания Огнян Минчев заяви, че „Газпром" поставя „сиренце в капана за мишки" с оставянето на възможности за преговори за намаляване на цената на природния газ.

Минчев бе категоричен, че не трябва да се подписват никакви документи за проекта „Южен поток" преди влизането в сила на третия енергиен пакет в ЕС.

Енергийните експерти са поискали среща с президента Росен Плевнелиев, като се надяват с нея да бъде поставено и началото на един сериозен обществен дебат у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДРБЕН ДЖИ

    0 0 Отговор
    ГЕРБО-ПРЕДАТЕЛИТЕ ПОЧНАХА ПАК !!

    НЯМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ РАБОТЯТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
    НЯМА ДЕН !!
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СЕ ВДИГНЕМ И ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ПРЕДАТЕЛИ!!!
  • 3 999

    0 0 Отговор
    ей продажници,децата ли искате да унищожите с тази бомба "шистов газ" ако трябва и ще се бием но няма да го позволим...французите и немците са будали че спряха проучванията така ли-мръсни продажници
  • 4 2+2=4

    0 0 Отговор
    Или собствен газ или руско робство !
    Продажниците са тези които пак искат да ни натикат под руския ботуш.
  • 5 Радев

    0 0 Отговор
    Ако управляващите разрешат на шеврон да разрушат красивата ни природа и да застрашат живота и здравето на децата ни, този път ще има революция в България и ще бъдат пометени всички продажници и дуп.давци. Да си проучват в израел и в щатите кръвопииците от шеврон. По-добре руски ботуш, отколкото еврейски.