Last news in Fakti

4 Април, 2012 15:34 992 0

Парламентът даде назад за шистовия газ

  • шистов газ
Парламентът даде назад за шистовия газ - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите създадоха временна комисия за проучване, анализ и обсъждане на добри практики и законодателни решения във връзка с регулирането на дейности по проучване и добив на подземни богатства при опазване на околната среда.

При гласуването на Проекторешението за създаване на временна комисия за проучване, анализ и обсъждане на добри практики и законодателни решения във връзка с регулирането на дейности по проучване и добив на подземни богатства при опазване на околната среда своя вот дадоха 117 народни представители.  „За” бяха 89, „против” – 16 и „въздържали се” - 2.

Комисията е с 13 членове - шест от ГЕРБ, по двама от БСП и ДПС и по един от "Атака", Синята коалиция и независимите. Тя ще работи два месеца и ще анализира и обсъди ползите и вредите от добива на шистов газ в България.

Против предложението на ГЕРБ бяха левицата и "Атака". ГЕРБ и сините бяха "за", а от ДПС се въздържаха.

От "Атака" призоваха да се наричат нещата с истинските им имена. Венцислав Лаков поиска да се смени името на "комисия за възобновяване на шистовия газ за компанията "Шеврон".

От "Синята коалиция" още преди месец внесоха предложение в парламента за отмяна за забраната за проучване на шистов газ на територията на България. Днес те отново обявиха, че ще подкрепят проучванията на територията на страната ни.

Припомняме, че на 18 януари при почти пълно мнозинство Народното събрание наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА