Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 11:40 1 145 20

Радев към българи в Лондон: Разчитаме да се върне интелектуалният ви капитал

  • румен радев-
  • лондон-
  • посещение

Според Румен Радев първата важна стъпка към по-добро бъдеще у нас е борбата с апатията

Радев към българи в Лондон: Разчитаме да се върне интелектуалният ви капитал - 1

С цялостната си дейност и работа сънародниците ни, живеещи във Великобритания, издигат името на България като страна с трудолюбиви, почтени и способни хора, на които може да се разчита. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Обединеното кралство. Тя се състоя в рамките на първия ден от посещението на държавния глава във Великобритания и събра в посолството ни в Лондон повече от 200 души.

Румен Радев отбеляза, че е внушителен не само броят на българите, които живеят във Великобритания, а и процентът на трудова заетост сред тях. “Благодаря ви, че разбихте един мит, че българите идват тук, за да се възползват от социални помощи. Напротив - статистиката показва, че вие давате голяма добавена стойност и принос към икономиката тук”, допълни държавният глава.

Президентът отбеляза, че е внушителна и групата на младите българи, които получават образованието си в британски университети. Силно вярвам, че ще намерите мотивация да се върнете и да вложите своята енергия и талант за развитието на България, защото страната ни има нужда от хора като вас – високообразовани, интелигентни, събрали знания и опит в редица важни области, обърна се Румен Радев към младежите в залата.

Президентът изрази убеденост, че престоят на младите българи във Великобритания им помага да осъзнаят какво означават истинските демокрация, свободни медии, гражданска активност, ефективни, прозрачни и отчетни институции, които не достигат в една или друга степен в България. Ние разчитаме в България да се върне една важна за нас ценност – интелектуалният капитал, а това е вашият опит и експертиза, защото вие имате не само познания, вие носите и един вид друг вид обществени отношения, допълни държавният глава Румен Радев.

По темата за предстоящото напускане на ЕС от Великобритания президентът посочи, че вярва, че ще се намери благоприятно решение, така че правата на сънародниците ни по никакъв начин да не бъдат ощетени. За това има консенсус във всички български институции, увери държавният глава. Румен Радев посочи, че посолството ни в Лондон започва подготовка за предоставяне на допълнителни консултации, за да могат сънародниците ни да получат статут на уседналост.

Пред българското посолство, преди да започне срещата, организатори на протеста “Срещу мафиотското управление на България” връчиха на президента петиция, подписана от 4000 българи, живеещи в България и чужбина. „Поздравявам ви, че водите най-важната битка - битката с апатията. Има много начини, по които ние трябва да търсим по-добро бъдеще, но това е първата важна стъпка – да излезем всички от апатията“, заяви президентът.

По-рано през деня съпругата на президента Десислава Радева се срещна и разговаря с преподаватели от българските училища във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гутьо

    12 11 Отговор
    Какъв капитал бе, това са готвачки, шофьори и мед. сестри. Тук таме и някой измамник!

    Коментиран от #10, #14

  • 2 лондон бой

    13 5 Отговор
    Първата и най-важна стъпка за добро бъдеще у нас е борбата с комунетата, пълна експроприация на имуществото на олигарсите. Пълна лустрация за всички дс агентури и червени номенклатури!
    Летеца е част от статуковото и говори празни приказки, той си е просто една сламена глава, която бръщолеви глупости!
    Радев въобще не е запознат с живота на българите в Англия и приказките са му изкусвени и заучени, като на партийно събрание, става смешен.
  • 3 onq s konq

    14 9 Отговор
    На практика излиза,че Радев С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ходи в Англия ЗА ДА ПОДКЛАЖДА ТАМ МИТИНГИ И ДЕМОНСТРАЦИИ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ.И СЕГА ако някой каже че настоящият бълг. Президент е БЕЗПРИСТРАСТЕН и НЕ СЛУЖИ НА БСП И НЕИСТОВИЯТ ИМ СТРЕМЕЖ КЪМ ВЛАСТТА...здраве да е!
  • 4 лондон бой

    14 1 Отговор
    Били водили битка с апатията??????
    Абе баткооо, кво знаеш ти за българите в чужбина бе, ква апатия те гони и тебе бе, хората бачкат яко да преживяват, някои живеят по добре, други не, но на всички им е ясно, че върнат ли се в България ги чака НЕ АПАТИЯ, А ГЛАААД и МИЗЕРИЯ, няма да могат да си плащат дори и тока.
    Тоя Радев лети в облаците, въобще не е на земята, типичен червен гьонсурат.
  • 5 Помош мамо имам косми в ушите

    19 3 Отговор
    Елате си вика че олигарсите имат нужда от роби
  • 6 Г.З.

    12 0 Отговор
    Източиха е финансовия,сега очакват и интелектуалния да се върне и него да точат.Питам се къде ви е моралния капитал.
  • 7 Пеньо

    14 5 Отговор
    Като чуят фатмака и мотивацията им се изпарява.
  • 8 Расулюлах

    3 9 Отговор
    И тея заухавите отишли залудо да се срещат с тоя хахаха требваше никои ама никои да не иде или ако иде да се изпика на знамето и да си тръгне..само чекам Султан Ердоган да каже атака и тръгваме да си приберем територията
  • 9 Само питам

    14 2 Отговор
    Защо не каже на комунистите като Корнелия Нинова да върнат децата си от Запад?
  • 10 бял

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гутьо":

    Цтрвул,тва да не е твоята рода слуги.
  • 11 кеф

    8 3 Отговор
    Имам нЕкви спомени за една проста герберска тиква,дето ходи в Лондон и гризна дървото ,та после му лекуваха хипертонията,а плиткоумни герберастчета?
  • 12 filo

    8 6 Отговор
    Какво занимавате хората с тоя селски бек.
  • 13 Монтреал

    8 2 Отговор
    Нямам търпение да се върна в България, да си скъсам нервите, да похарча, или по-вероятно да изгубя спестените си пари и да се махна за втори път
  • 14 Шефче

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гутьо":

    Едва ли познаваш някой от тези които представляват интелектуален капитал както за БГ така и за ЮК, освен ако не са те наели да им носиш куфарите
  • 15 Ventura

    2 1 Отговор
    Надай се к_ре на пияна жена.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Нито Президентът ни има понятие от живота на българите в чужбина, нито "чужденците" имат понятие от престъпленията на властта в България и от там,за живота на българите в България!! Сегашният и всички предидущи президенти на Републиката ни са само едни лапачи на сиромашки пари. Функциите им, техните и на цялата институция, са ненужно безполезно бреме на българския данъкоплатец Най-добре си оползотвори двата мандата г-н Първанов! Освен "скромната" си месечна плата, пообиколи доста паралели и меридиани. Халал да му е ! По -големи калпазани от философа от Веселиново и Плевнелиев едва ли ще се намерят.Трябва да се търси - може и да се намери..........
  • 18 Нона

    3 2 Отговор
    Който се върне в България се прееб..


    Ал.
  • 19 Антисоциалист

    10 2 Отговор
    Господа, досега слушаме от Президента си само полит-приказки и призиви и не сме чули какво е направил. Чуваме, че е "казал", "отбелязал", "посочил", "поканил", "заявил" и никога какво е направил и защо. Защо кани сега Нейно величество - какво ще договаря? Защо е приел петицията на организаторите на протеста във Великобритания и какво ще прави - ще подкрепя ли протеста и ако да, то защо? И да е излишно за България да има Президент - тя няма ни щатска, ни съюзна или федерална структура, и затуй да не му е даден мегаломанския желания от него особен простор за действие, все пак би следвало да чуем от него и кои свои задължения е изпълнил, какво полезно за държавата е извършил и защо. Засега Президентът ни се проявява само като политпропагандист...

    Коментиран от #20

  • 20 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Антисоциалист":

    Прав си.Той, така и не разбра,че е президент.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове