Last news in Fakti

27 Октомври, 2018 23:03 2 367 13

Кардиолози се обявиха против смяната на часовото време

  • смяна на времето-
  • час-
  • сън

Кардиолози се обявиха против смяната на часовото време. Според специалистите отнемането на съня ни с промяната има негативен ефект върху здравето ни. Какви са рисковете поясни в „Здравей, България” кардиологът доц. Сотир Марчев.

„Добрата новина е, че метеоролозите казаха, че тази събота и неделя ще е по-топло. Другата е, че тази неделя ще спим един час повече. Това намалява сърдечно-съдовата смъртност. Има безспорни статистики в целия свят, че живеем в едно недоспало общество. Липсата на сън увеличава мозъчно-съдовата смъртност. Обратното – наспиването помага”, поясни кардиологът.

„Изборът кое часово време да приемем не е съдбоносен. Светлата част на деня си е все толкова, както и да въртим часовника. Нашият резултат от труда ни не зависи от това какво ни показват стрелките на часовника. Те зависят от това как си организираме времето”, на мнение е доц. Марчев.

По думите му времето е единственият актив, който е лимитиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 20 Отговор
    Кардиолозите се произнасят по своята си "кардилогична линия",но те изобщо не отчитат ЧЕ ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ОМРЪЗВА ДО СМЪРТ!

    Коментиран от #7

  • 2 куку руку ку

    8 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Изборът кое часово време да приемем не е съдбоносен. Светлата част на деня си е все толкова, както и да въртим часовника."... Е да, но независимо кога изгрява или залязва слънцето, най-високо на небето е в едно и също време и е прието това да е 12 часа на обед.
  • 3 Астрономическо време

    19 4 Отговор
    Това че минаваме към астрономическото време е добре за българите. "доц. Марчев" не е лошо да почетете преди да правите тъпи изказвания. Естествено, че има значение кое време ще остане. Астрономическото време е максимално близко към биологичното време и затова е по-полезно за хората. Затова сегашното преместване трябва да е последно. И интересно защо тези хора реагират така сега, когато е ясно, че прекратяваме местенето на времето. Защо не го казахте миналата година?
  • 4 Uflaf

    7 0 Отговор
    Нощната тарифа на тока също трябва да не се променя. От 22 до 06 часа. И да спрат служителите им да въртят коефициентите в ел. мерите дистанционно когато и както си искат. Да се създаде независим орган пред който да се подава жалба от ел.дружествата , а не при надписване и нередност с уредите да се жалваш на този който те краде. Тогава времето може да стане по биологично и полезно за здравето на народа.
  • 5 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Шапка им свалям на всички кардиолози !! Защото са умни, знаещи и можещи!! Доц. С.Марчев е абсолютно прав- що се касае до съня на човека.В казармата / бяхме млади и здрави / лягахме в 22.00 часа и ставахме в 05.00 часа. Някому не достигаха, за други бе нормално - разни хора, различни организми.... Когато си дете, родителите създават режима за сън. Когато си "зрял" човек сам си определяш режима според работата и задълженията ,които имаш ! И ако в Англия преди много време са го измислили това "въртене на часовниковите стрелки" за икономия на въглища, каква е икономията ни сега в държавен мащаб ? За мен това е една фалшива приумица от типа " видяла жабата, че подковават вола" и въобще не ми влияе на съня, но сигурно има хора , дето ги "бърка".... Нека има работа и за часовникарите........
  • 6 Димов

    9 12 Отговор
    Като сме на астрономическо спим по 8ч. Като сме на лятно - пак по 8ч. Един, единствен ден имаме с 1ч по-малко време за сън - като прехвърляме стрелките пролетта. Но аз не искам като ставам сутрин за работа, слънцето вече да се вижда над отсрещният блок. Това е за поспаланковци. Не искам като се прибирам от работа, да е почти тъмно. Искам повече светла част от деня, след работно време, да си свърша лична работа и детето ми да играе по-дълго на площадката, преди да го прибера. Ако имам пътуване извън града след работа, да не карам по тъмно или в сумрак, а да ми свети слънце. Всичкото това ми го дава лятното часово време. Искам него.
  • 7 Да помислим още малко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Също един и същи коментиращ!
  • 8 Димов

    5 8 Отговор
    При зимно часово време, работниците, които живеят далеко от работа, ще шофират само по тъмно след дълъг, изтощителен, работен ден. Катастрофите ще се увеличат с много.
  • 9 ванката

    4 6 Отговор
    дали е лятно или зимно часово време всеки спи колкото сам си определи а тояа да се сменя часовото време според сезоните е най-голямата глупост правена от човечеството някога !!! лятното часово време дава на хората по-дълга светла част от деня което дава правото на много много допълнитени занимания за малки и големи аз съм твърдо за лятното часово време а "мозъците" докато ни обясняват колко ще е полезно зимното часово време за организма ни да помислят малко дали ще има много идиоти които да им се вържат?
  • 10 ЗЛОБЕН

    6 1 Отговор
    СТИГА ВЕЧЕ АНКЕТИ И ДОПИТВАНИЯ. НЯМА ЗИМНО, НЯМА ЛЯТНО. ВРЕМЕТО Е САМО ЕДНО АСТРОНОМИЧЕСКОТО - РЕАЛНОТО ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ. ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА СПРЯМО СЛЪНЦЕТО ОПРЕДЕЛЯ ЧАСА. ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ТУК ПО ТЕЗИ ГЕОГРАВСКИ ШИРИНИ ГЕНЕТИЧНО НИ Е ЗАЛОЖНО АСТРОНОМИЧЕСКОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ. ЧУДЯ СЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕУКИ ХОРА. ПРЕМЕСТВАНЕТО НА ЧАСОВНИКА С ЕДИН ЧАС НАПРЕД Е ФАЛШИВО И НЕ РЕАЛНО. КОГО ЛЪЖЕМ СЛЪНЦЕТО ЗЕМЯТА ЖВОТНИТЕ. ЛЪЖЕМ САМО СЕБЕ СИ. МОЖЕМ ЛИ ДА НАКАРАМЕ ПЕТЕЛА ДА ПЕЕ ЕДИН ЧАС ПО- КЪСНО. СМЕШНИ РАБОТИ. ГОСПОДА МИНИСТРИ НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ИСТОРИЯТА С ГЛУПАВО РЕШЕНИЕ ОСТАВЕТЕ АСТРОНОМИЧЕСКОТО-РЕАЛНОТО ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ. НЕ РАЗБОЛЯВАЙТЕ И БЕЗ ТОВА МНОГО БОЛНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ВИЕ СТЕ ВРЕМЕННО ТУК.
  • 11 Руска Якимова

    2 1 Отговор
    Да остане зимното
  • 12 Димов

    0 0 Отговор
    Изобщо не ме интересува дали е измислено, нереално или каквото там си мислиш ти. Времето изначало е относително и определения като "истинско" са смешни и невежи. Интересува ме как се отнася към работното ми време и към свободното ми такова. А зимното не им пасва добре и не го искам. Устройва ме лятното. Нека поне веднъж политиците в тази страна вземат решение, което е в полза на трудещите се хора - гръбнакът, на който се крепи общество и икономика. А не в полза на поспаланковците, които искали да се събуждат по пладне и да си лягат с кокошките.
  • 13 Димов

    0 0 Отговор
    Строители, които са втора смяна, както и всички работещи на открито, втора смяна, ще имат по-малко светла част от деня за работа, при зимното часово време. Ще работят по-дълго на прожектори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове