4 Ноември, 2018 17:50 4 588 28

КАТ тръгва на лов за велосипеди и каруци

  • кат-
  • пътна полиция-
  • акция-
  • велосипеди-
  • каруци

Акцията на "Пътна полиция" ще продълижи до 10 ноември

КАТ тръгва на лов за велосипеди и каруци - 1
Снимка: БТА

Глобата за велосипедисти, които карат своите колела без светлоотразителни елементи на тях е 50 лв. Ако не бутат велосипедите си по тротоарите и при преминаване през пешеходна пътека, санкцията е 20 лв. При движение при намалена видимост, без светлоотразителна жилетка, нарушителите ще трябва да заплатят 10 лв.

Това обясни пред медиите полицейски инспектор Мария Ботев от ГД "Национална полиция" по повод започналата акция "Зима".

Акцията стартира на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. До 10 ноември акцент в нея ще бъдат велосипедистите и каруците. Вторият етап ще е за пешеходците, а третият за безопасното шофиране при зимни условия.

Тя коментира, че има специални правила за движение на велосипедисти и каруци, които те често пренебрегват. И допълни, че децата, които не са навършили 12-годишна възраст могат да карат колелата си по тротоарите и пешеходните пътеки, но ако трябва да се движат по пътя трябва да са с придружител.

Полицейският инспектор от "Пътна полиция" обясни, че във втората десетдневка на месеца ще се следи за неправилното пресичане на пешеходците и за случаи, в които водачите на МПС им отнемат предимство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо гея

    20 1 Отговор
    Сетила се Мара да се побара,ама пак по добре късно, отколкото никога.
  • 2 Бат Саше

    46 1 Отговор
    Само не разбрах какви ще са глобите за каруци и как ще се събират. Или само за велосипедистите ще има, че се подчиняват на органите на властта и на законите?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Шансу Имамов

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Саше":

    Кат земат коня сигурно.
  • 4 IQ ZERO💡

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Саше":

    Събират се каруците,коня остава за конната полиция.ШьофИорите на каруците на стоп към маслата.
  • 5 IQ ZERO💡

    17 0 Отговор
    Маслата да се чете маалата.
  • 6 какъл лов бе

    21 3 Отговор
    путевци. Тази вечер една каруца се движеше без светлини по трамвайната лента в люлинския тунел. Вие ли не ги виждате? Айде за още 100 млн.лв дарени ви от Султана свършете барем за 2 лв. работа.
  • 7 Трънчев

    21 2 Отговор
    Всеки ден виждам веселопдалисти без сигнализации по колелата.
    И всеки ден поне по една каруца без никакви табели, светлоотразители и т.н.
    За 10 дни само кьорфишек. Поредният.
  • 8 гост

    20 14 Отговор
    Вместо да стимулират употреба на велосипеди и да се заемат с опасностите като неправилно паркиране, неправилни маневри, спиране на аварийки КАТ се занимава с това кой велосипедист си е сложил светлоотразител и кой не. Браво, за пример са.

    Коментиран от #21

  • 9 Един истински мъжкар

    13 17 Отговор
    Номер 8 .... все някога "акциите" на КАТ трябваше да бъдат и в посока на лицата, (зло)употребяващи с велосипеда.
    Не е мужно да мpънкaш. Такива като теб ги виждам всеки ден, с някои от тях съм се справял лично, ако ме разбираш..
    Айде бегай да си дoпacеш..

    Коментиран от #12

  • 10 слуга

    14 3 Отговор
    не пипаите каруците идват избори
  • 11 onq s konq

    1 0 Отговор
    глупусти
  • 12 Guest

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "Един истински мъжкар":

    Да попитам, че гледам си от графа "отворко"; колко пъти г-н мъж, като спираш с автомобила си на светофар в дясна лента, си се сетил да оставиш "един велосипед" място отдясно?! Виж колко простичък въпрос. Отговорът е ясен без да се пънеш! На 99.9 % е ясен.
    В България правилното каране на велосипед е срещу правилата, ако искаш да оцелееш и да "не пречиш"! Повярвай ми.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Един истински мъжкар

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Guest":

    Колега, за мое съжаление нвмам шофьорска книжка и досега никога не съм управлявал автомобил. Но два пъти съм бутан от велосипедисти на пешеходна пътека. Такава наглост не съм, и никога няма да оставя безнаказана!! Та, нали утре моите и твоите деца ще минават по тази пешеходна пътека!! И, да, отворен съм, проявявал съм насилие и към агресивни пишман шофьори. Това е дълг на всеки пешеходец, защото може да се скрие лесно.
  • 15 Асенчо таксито

    7 1 Отговор
    Кон , каруца , колело . Возя сичко ...... на капака
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хохо

    6 5 Отговор
    Как точно ще ме спрат с байка тумбаците, ще ме гонят по велоалеята ли? Палячовци!

    Коментиран от #18, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В човката!

    3 5 Отговор
    На тия герберски тумбаци не им стига, че съдират гърба на шофьорите, ами сега решили и на бедните велосипедисти, че на тях данък, "гражданска", винетка, еко такса, ГТП и зона за паркиране не могат да им искат, та сега искат да лапат и от тях, ненаяли се тулупи! Герберска сволач! 💣 Време е да си ходите завинаги и да си вземете приятелите и предатели патриоти идъртитеъ комуняги, чиито потомци сте вие, и дим да ви няма!
  • 20 КАТ

    3 1 Отговор
    Крайно време е да бъдат озъбтени тези олигофрени които се изживяват над всякакви закони и правила и при всеки инцидент в който участват да са "жертви"
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "хохо":

    Само да видя,че те гонят,аз ще те посрещна,с такава упойка,че ще имат време да дойдат и да те хванат,бъди спокоен.
  • 23 гост

    1 0 Отговор
    Добре де,трийте коментарите,ако са обидни,но кажете кои други превозни средства имат по-големи педали от тези на велосипедистите?
  • 24 Един истински мъжкар

    5 0 Отговор
    "Бедните" велосипедисти - така ли каза някой от вас?! Повечето от тях имат модерни велосипеди, струващи повече и от моята заплата! Аз не мога да си позволя такпва удоволствие. Също така голяма част от колоездачите смята себе си за богоизбрана, над всякакви закони. От позицията ми на бивш колоездач мога само да кажа, че сегашните са едни нагли и арогантни участници в движението, които трябва да бъдат озаптени! Когато пресичам на пътека, повече ме е страх от профучаващ покрай мен колоездач, отколкото от завиващ автомобил. Е, редно ли е това...
  • 25 Колездач

    0 5 Отговор
    И така ,това ще се случи ако!
    1 . Оставят 1,50 по закон колите от пътния банкет за колоездачи!
    2. Оправят и направят велоалей ,смислени за да не карам по тротоара!
    3 .когато започнат да глобяват пешеходци който ходят по велоалейте и пречат на колездач ( както е в Европа , а там е закон ,може и бой да хапнеш затова ).
    4. Когато колите започнат да не спират и движат по велоалейте. ( Таксита и мадами тежки ).
    5.когато другите участници в пътното движение ни признаят за нещо и ,че участваме! !
    И много други фактори който няма да изброя ,понеже ние не сме били из цивилизацията де и мнения сме виждали друго движение да спомена ,че в Европа колездач има защитени права , невероятно смислена структура за предвижване и смислени закон по пътищата за него ! Най ярък пример е Холандия за това над 10 мил. колездачи .! А с нашия манталитет и его ще стигнем до никъде .Прост народ и дребен и такъв ще си останем !
  • 26 Райчо циганина

    1 0 Отговор
    Цяла държавна администрация се занимава с глупости , срам и позор ,,, за парите дето ги взимат
  • 27 АзСъм

    0 0 Отговор
    каруците трябва да се забранят изцяло в градска среда и да се контролира на 100%
  • 28 флатко

    1 0 Отговор
    Че има вело-талибани, има. Обаче за да няма двоен стандарт, да глобяват и бакшишите и джиповете, които редовно се престрояват в лента за направо и завиват надясно, при това без мигач, изненадващо изпреварвайки и засичайки колоездача пред него. Това трябва да се третира като опит за убийство.
    Но както знаем, лоените топки, които ни управляват, никога не се качват на колело, така че това не ги засяга.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове