Last news in Fakti

16 Март, 2012 12:19 1 937 8

Двамата нови министри в кабинета „Борисов”

  • делян добрев-
  • десислава атанасова-
  • оставка
Двамата нови министри в кабинета „Борисов” - 1
Снимки: БГНЕС

След подадените и  приети снощи оставки на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на министъра на здравеопазването Стефан Константинов, днес станаха ясни техните приемници.

Делян Добрев, който досега беше зам.-министър на Трайков, поема мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма, а председателят на Комисията по здравеопазването в парламента Десислава Атанасова сяда на горещия стол на здравния министър. Тя ще бъде четвъртият министър в ресора в рамките на това правителство.

И Борисов и Трайков се изказаха ласкаво за Делян Добрев.

 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Омъжена. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Русенски избирателен район. От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване, след като замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов, който се оттегли след скандал.

Делян Александров Добрев е роден на 14 май 1978 година в Хасково. Той е бакалавър по икономика (Университет Уеслиан, САЩ). Има специализация в Лондонското училище по икономика и политически науки.
Ръководител е на проекти в Районен съд - Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес.
Има опит в управлението на проекти по Оперативни програми "Административен капацитет", "Регионално развитие", ФАР, Трансгранично сътрудничество, Конкурентноспособност, Развитие на човешките ресурси, Развитие на гражданското общество.
Добрев е бил изпълнителен директор на Дружество със специална инвестиционна цел за инвестиции в недвижими имоти.
От 2002 г. до 2004 г. е директор на дирекция в областна администрация -  Хасково (2002-2004).
Владее английски и руски.
На 18 май 2011 година става заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на мястото на подалия оставка Марий Косев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артиста

    1 0 Отговор
    Поредните хайдуци-бушони.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 joro

    0 0 Отговор
    Добрев само да си стъпил на някой плаж,без да те подсещам нали знаеш -оставката....ББ.
  • 4 лора

    0 0 Отговор
    Бойко да назначи бебета или по добре мъртви души най-добре и без това няма никакво значение!
  • 5 лора

    0 0 Отговор
    Бойко да назначи бебета или по добре мъртви души най-добре и без това няма никакво значение!
  • 6 GOGO

    0 0 Отговор
    Аз смятам, че за тежката артилерия в МЗ по-подходяще щеше да е Искра Фидосова!
  • 7 Десислава

    0 1 Отговор
    Аз мисля, че има нужда от млади хора с креативно и адекватно мислене. Това, че някой е млад не означава, че няма опит и не е умен да се справя с управлението на поверения му ресор.
  • 8 lizaveta

    1 0 Отговор
    В това миш-маш министерство (МИЕТ) на Борисов сукалчетата са на почит, нали са послушни и робки.За здравеопазванета - по- добре да беше избрал баба Лалка от с.Здравец (например) ;поне има голям...........здравен опит. Какво да прави човека, като си няма професионалисти с добър опит и практики, ше ги взема от улицата. Каквато е главата, такова ни е и управлението.
    За тежката артилерия сте точни...