Last news in Fakti

16 Март, 2012 12:57 1 179 9

Борисов към Добрев: По – малко да пътуваш и да се печеш

  • трайчо трайков-
  • делян добрев-
  • бойко борисов-
  • оставки

"Трябва по – малко да пътуваш и да се печеш". Това заръча министър – председателят Бойко Борисов на Делян Добрев, след като му изброи приоритетните области в бъдещата му работа.

Добрев, който беше в президентсвото получи указанията, след като премиерът бе помолен да коментира новите си предложения за министри.

Борисов посочи, че Делян Добрев отиде в изпълнителната власт от Народоното събрание, където беше член на комисията по енергетика, така че според него той ще има прекрасна комуникация и с парламента. Освен това е натрупал и опит за близо година откакто е в мегаминистерството на икономиката.

"Мисля, че във всички горещи моменти, където го пращах, тъй като министърът пътуваше много и в "Мини Марица-изток" на протестите, и по време на наводненията той - беше непрекъснато там, и в "Горубсо-Мадан" сега – навсякъде, където е било необходимо. Мисля, че ще се справи много добре", мотивира се премиерът.

Той каза, че сред сферите, които трябва да се концентрира в работата си бъдещия министър са това как да се помогне на малкия и средния бизнес, как да се повдигне икономическия растеж. "Това са темите ,които ние сме много изостанали", каза Борисов. Той изтъкна, че изпълнителната власт е хвърлила много усилия в областта на културния туризъм и "там спокойно Дянков можем да го провъзгласим за археолог в тази сфера".

"Не е много добре да се сменят непрекъснато министри, но по - лошото от това е да държиш министър на един пост, само защото е министър", каза още премиерът. Борисов посочи, че е дал шанс на Константинов, но той върви след скандалите. "Надявам се новия министър и да се поучи от грешките на старите. Той изтъкна, че много е важно да се стартират и да се работи по реформите в сектора.

Референдум в България може да бъде организиран и във връзка с въпроси, които са от компетентността на Народното събрание, обясни президентът Росен Плевнелиев. Така той обясни, че ако се прави референдум за АЕЦ "Белене", той би бил затова България иска ли нови мощности или е против, например. Но да се подготви така, че да съответства на Конституцията. Не може да бъде направен референдум за или против Белене, законът не ни го позволява. Тази тематика със сигурност стои на дневен ред, ще чакаме всички експерти. Трябва да сме коректни и да дадем на българските граждани да направи информиран избор, посочи той.

Белене няма да бъде само българо – руска централа и няма да има такава по мое време, каза от своя страна Бойко Борисов. Консултирал се с Брюксел на най – високо ниво за това реакторът, който е платен вече на 2/3 да бъде доплатен и да бъде монтиран в Козлодуй. Той посочи, че още няколко седмици се работи все пак за диверсификацията на Белене. Много бих се ядосал, ако продължи да се спекулира по тази тема, каза Борисов, след като отново обясни за проекта. Готов съм на дебат с всеки специалист в енергетиката, защото съм по – добър от тях вече, каза Борисов.

Държавният глава Росен Плевнелиев коментира и предстоящото плащане по външния ни дълг през 2013 г. Няма според мен, като президент абсолютно нищо лошо в това България да поеме нов външен дълг, каза Плевнелиев. Според него в момента пазарите са спокойни, Гърция е стабилизирана и България би могла по един добър начин да адресира темата за дълга. Той каза, че премиерът посочил на срещата, че ще се търси баланса. България ще си свърши работата и Правителството работи бързо, има ясен план и плащането на дълга през 2013 г., каза Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енергетика

    0 1 Отговор
    Подчинените на господаря ми приличат повече на ученички,отколкото на министри и депутати.Смешна и жалка история.
  • 2 иво

    0 1 Отговор
    Мутренска история.Какво лошо има в Гърция . Минималната им заплата е 700 ефро, а пенсиите,какво ще ми говори че няма пари,ако не бяха раздухани бонусите ,щяха да си траят като МИШОЦИ.
  • 3 Свилен

    0 1 Отговор
    Абсолютно си прав че са мишоци,щял да тръгне по магазините, ами до сега не е ли ходил,да не би от ЛУНАТА да е паднал?
  • 4 BERIYA

    0 0 Отговор
    Този човек (ББ) е логически парадокс , но ние сме си виновни (Българите) ,не сме овце ,а се държим като такива ,май още дълго ще ни гонят с гегата по поляните и ще ни доят.
    Нека вземем заем ама да е голям и с висока лихва ,нека си плащаме и сроителство на... ама да го платим пре-скъпо ,че по бързо ножа да опре до кокала .
  • 5 Ревизоро

    0 0 Отговор
    Как не му писна на тоя човечец да се излага.То бива,бива ама неговото премина всички граници.Откакто е на власт не направи абсолютно нищо,само празни приказки и глупости.
  • 6 joro

    0 0 Отговор
    Б.Б. направо удари бай Тошо от земята по простотии в неговите изяви по медиите .От една страна сме6но от друга много жалко за вси4ки нас .Не мога пове4е да коментирам.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Това са вътрешномутренски размествания за повишаване на ефективността на млеконадоя от БГ стадото наричано още "МАтРИЯЛ"...
    Хубавото е, че идват избори, но има и лошо - няма избираема алтернатива. Вече май е време да се появи следващият месия, който да издигне върхушката (медиите) и народа да бъде заблуден, че ще има промяна... И този път, предлагам бас, месията ще е с пола. Всъщност това няма значение - важното е ограбването на доходи и държавна собственост да продължи по изпитаната схема...
    А който (министър) вдига шумотевица около ограбването - пак ще го гонят...
  • 8 станишев

    0 0 Отговор
    Искахте Бойко-ето ви го.Кво ревете сега?
  • 9 BERIYA

    0 0 Отговор
    Станишори ,хората искаха спиране на крупните кражби ,по времето на 3-ната коалиция не само се крадеше ,ами се правеше без да се крие ,грешка която сегашните добре са научили ,сега се граби под покривалото на популизма .Искаха да спрат злоупотребата на власт ,е стана по-зле ,но пътя е верен ,трябва да се пробва ,щото да наклониш главата и да оставиш на власт тези които не одобряваш е още по-зле.