Last news in Fakti

16 Март, 2012 13:17 1 474 1

Казак: Явно "Арабската пролет" дойде и в България от Катар

  • трайчо трайков-
  • стефан константинов-
  • оставка
Казак: Явно "Арабската пролет" дойде и в България от Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Явно "Арабската пролет" дойде и в България от Катар - това е напълно логично след поредицата от скандали, в които икономическия министър Трайков се забърка, каза депутатът от ДПС Четин Казак в парламента.

Казак изброи проблемите с горивата, с цените на стоките, с шистовия газ, споразумението АСТА.

Явно чашата е преляла с гафа, който стана в Катар, добави той. Какво да очакваме?

"Ето снощи "Манчестър Юнайтед" претърпя катастрофална загуба и отпадна от турнира. Понеже премиерът ни е запален по футбола може би той трябва да отговори, когато един отбор акумулира загуба след загуба и крах след крах не е ли време собственика да смени треньора на отбора", посочи Казак.

И поясни, че собственикът, както се предполага е народът, а "треньорът се сещате кой е". Политиката на правителството буксува по всички направления, не се случва нищо положително, добави той.

Персоналните промени в кабинета няма да решат множеството проблеми, които стоят пред страната ни. Това заяви депутатът от ДПС Лютви Местан. Той отказа да коментира дали новите министри на икономиката и на здравеопазването Делян Добрев и Десислава Атанасова са подходящи за този пост, защото „това са само две имена", но няма дебат по промените в политиките на кабинета в тези сфери. Местан запита дали новият здравен министър ще има доблестта да оповести с колко са ощетени българските граждани с високите цени на лекарствата.

„Може би има нужда и от структурни промени. Например в състава на Министерския съвет далеч по-удачно е изразът министър на здравеопазването да се замени с израза временно изпълняващ длъжността министър на здравеопазването", каза Местан с уговорката, че се шегува.

Според него ситуацията в страната се влошава драматично, финансите са в колапс, цените ескалират. „И на този фон, ако някой си мисли, че може да спаси положението с две министерски оставки, мисля, че си прави грешни сметки", каза Местан.

Според ДПС персоналните промени не са решение на проблемите, защото това правителство и тази управляваща партия така и не са изработили култура да представят първо политиките - актуализирани и коригирани, в името на които се предлагат персоналните промени и едва тогава политиците да се занимават с имена на евентуални министри. Според него дори генерален ремонт на кабинета няма да спаси положението за ГЕРБ.

Той определи правителството като немощно: „Не е в състояние да генерира актуални, полезни за страната политики, просто защото няма осмислена визия за развитието на страната".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меме

    0 0 Отговор
    Отнел предимство блъснал кола и убил дете. И ми говори за етика, морал. Всички сте такива Ти, ДПС, ГЕРБ, БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ВМРО, АТАКА, ПП, ИТН, и друга паплач...