Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 21:28 2 949 40

Няма да даваме на Турция четиримата граничари

  • турция-
  • граничари-
  • съд

Един от най-опитните магистрати Петя Георгиева отказа да изпълни международната поръчка за разпит на граничарите

Няма да даваме на Турция четиримата граничари - 1

Българските гранични полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков получиха безпрецедентна помощ от Районния съд в Бургас. Това предава „Флагман бг“.

Един от най-опитните магистрати Петя Георгиева отказа да изпълни международната поръчка за разпит на граничарите, с което даде ясен знак – че независимата съдебна власт смята четиримата бургазлии за невинни.

По-рано съобщихме, че българските гранични полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков, които са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за убийството на турски гражданин – бракониер-нарушител на държавата ни граница, почти сигурно ще трябва да преминат през ада на правосъдието в южната ни съседка.

Дори Международната спогодба подписана от България и Турция през 1976 година, според която ако има произнасяне на съд в едната страна, то другата трябва да приеме решението му, в случая е неприложима.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    60 8 Отговор
    Евала, имало и магистрати с чест. Да е жива и здрава!
  • 2 Циганин

    38 4 Отговор
    Браво един пат и прокуратура и политици да остояват бг позиция
  • 3 Teтете

    2 14 Отговор
    Te mогат газ да не ни дадат...могат да ни изнудват....за всичко...да търгуват с това...

    Коментиран от #11

  • 4 точно

    23 2 Отговор
    Браво!
  • 5 Хасан

    6 44 Отговор
    Има си международни договори,право,закони..да се явят на съд в Къркарели ..

    Коментиран от #25

  • 6 Хасан

    7 41 Отговор
    Все пак за две келяви калкана човек да се убие...!!!не сме по време на Студената война ,съюзници сме

    Коментиран от #13, #18

  • 7 Све

    30 6 Отговор
    Журналистите ни са изключително тъпи , а България не е държава. За съдене на държавни служители не може да става и дума. Турция може да съди българската държава, а не тези , които изпълняват служебните си задължения. България ТРЯБВА ТЕЗИ МОМЧЕТА ДА НАГРАДИ .

    Коментиран от #9

  • 8 Све

    19 4 Отговор
    Като изритаме мутрите, ще направим отново България държава за уважение !
  • 9 Хасан

    6 29 Отговор

    До коментар #7 от "Све":

    България и Турция са съюзници в НАТО ...още ли четеш ”Работническо дело” ,бунак

    Коментиран от #12

  • 10 BOZKURT

    10 19 Отговор
    Горките,ако знаят че при турците традицията КРЪВ ЗА КРЪВ се спазва стриктно сън няма да ги хваща.
  • 11 Све

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Teтете":

    За какво ти е газ от Турция, глупако. ???
    България притежава патентите на Браунов газ , Българин-Кирил Чуканов ръководи проекта за квантови генератори в Тян Зин, Китай. Мноооого прост народ.....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Не понасям пуйки

    27 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    хасане за теб май нищо не означава държавната граница на България? Ми разбираемо е, ти си просто един хасан и за това не ти дреме за българската държавна граница. Това е граница бе, не разграден двор, който, когато иска да си премине, че и да бракониерства дори. Не става въпрос за няколко калкана, а за това, че е нарушил границата. Я се опитай да преминеш незаконно турската граница да видим дали няма да те опукат. Ето от разсъжденията на такива хасани като теб си проличава, колко сте български граждани тоест никакви. Отдавна трябваше държавата да ви набие по един шут и оттатък в анадола та да останете доволни. Прав беше Тодор Живков само в едно сгреши, че не ви натири всичките, а тези, които отидоха там и решиха да се върнат обратно в България ги приеха отново.

    Коментиран от #15, #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хасан

    8 10 Отговор

    До коментар #13 от "Не понасям пуйки":

    Ако минеш чужда граница те АРЕСТУВАТ ..в Русия,Китай,Иран,Судан,Либия и др те разстрелват ...гръцки граничари минаха в турдко и ги арестуваха...турски граничари минаха в гръцко и те арестуваха

    Коментиран от #19, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Като са невинни

    7 8 Отговор
    Защо не са ги разпитали в българският съд? От какво ги е страх невинните?
  • 18 Асен

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Много добре знаеш , че не става дума за два келяви калкана . Турция също си пази държавните граници . Някой да е съдил турски граничари за това , че си изпълняват задълженията ?

    Коментиран от #20

  • 19 Асен

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Ако минеш Турската граница и посегнеш на униформен граничар - т.е. съпротивляваш се по какъвто и да е начин - какво следва ? Другарско потупване по рамото ?

    Коментиран от #21

  • 20 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "Асен":

    Както и да е ..аз просто си казах мнението си от позицията на добросъседски,съюзнически ,приятелски отношения...

    Коментиран от #26

  • 21 Не понасям пуйки

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Асен":

    Колкото и да му обясняваш няма да те разбере просто, защото е хасан. за него България е нищо, а анадола всичко и защо седи тук и той не знае.
  • 22 Емо

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Хасане, ти в казарма бил ли си? Устав знаеш ли какво е? Много ясно е, че ще гърмят, като са се опитали твоите сънародници да ги нападнат, ще се отговори както повелява законът!

    п.с.
    Преди дни гръцки гражданин влезе в Албания и се опита да осуети действията на албанските граничари, предполагам знаеш какво му се случи?

    ппс
    Сега пак повдигнаха темата съседите, сигурно, защото имат да връщат Митьо на БГ съд. Може би се опитват размяна ли да правят? По-скоро на услуга ми изглежда, да си го държат при тях, да види какво е турски х*й в зандана, а не общежитие в Казичене. :)

    Коментиран от #23

  • 23 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Емо":

    Оня грък демонстративно е забил гръцко знаме и стрелял по тях доколкото знам...но ако искаш България да се сравни с Албания няма какво да спорим...ако е било нещастен случай ,разбирам....но ако умишлено да се убие

    Коментиран от #24, #32

  • 24 Емо

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    А бракониерите какво са правили, разходка с лодка ли? Не са ли се опитали и те осуетят задържането си? Пак те питам, в казарма бил ли си, устав чел ли си? Има устно предупреждение, предупредителен изстрел, и после следва на месо... и награда след това! Няма значение Албания, България... има неприкосновена граница и евала, че имаме такива граничари!
  • 25 Усмивката

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Има Хасане.Има международни закони ,и по тези закони полицаите са си вършали работата добросъвестно .А именно защищавайки територия и народ.Имало е агресия от страна на нарушители и полуцаите са реагирали.Така се защитават границите .Ако не ти е известно ,тръгни с лодка по море към Турция и при проверка вземи да удряш турски пограничен и ще се убедиш че навсякъде е така.Не само в българско
  • 26 Усмивката

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Онзи рибар в случая не се е държал като съюзник ,дабросъсед или приярел а е решил че е Рамбо .От това не трябва да се прави международен въпрос ,още повече искуствено тема за добросъседство.Аз си мисля че точно това ти правиш .И под други статии се изказваш все в същия дух.Какво си мислиш че правиш
  • 27 ГейГаньо е прост

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Не понасям пуйки":

    Тодор Живков се насра още от първия опит да асимилира турците. Турците само като си изтеглиха парите от българските банки българия буквално клекна , промишленността угасна, земеделие и животновъдство изчезна напълно. Защо не работите бе "тарикати " или тепърва ще се научите на това. Алеко Константинов е най великият българин.

    Коментиран от #28

  • 28 Салам Алеко

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "ГейГаньо е прост":

    България клекна, а бракмите се връщаха от Турция наведени обидени, ревяха на границата! Ти сигурно не си бил там, но щом си тук, значи и ти си потомък на такива които Турция изкара бракми, и ги върна обратно в България! Кадърните намериха живота си там, а некадърните, неграмотните, тези с нисък потенциал, днес са тук за да плюят държавата която ги прие отново! Пишеш България не става! А сам не виждаш че ти за Турция си малък, никакъв и недостатъчен! Боли те истината но само тук си някой!
  • 29 Ventura

    4 3 Отговор
    Ей Хасане , като има между-
    народни договори,защо Турция
    не върне оня резняк дето уби
    семейството мотористи?
    Прибраха го в посолството и
    по-живо ,по - здраво го изпратиха у дома.Или и
    всички тираджийй дето правят
    золуми по пътищата ни се чист-ват на Турска територия.?
    Няма такива международни
    договори, има суверенитет който
    Турция трябва да спазва!
    Анадън-му?

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Салам Алеко

    6 2 Отговор
    Тази ти симпатия към Турция, един ден ще ти излезе солено! И преди да стане това, по-добре си заминавай! Не си бил войник и никога няма да разбереш, затова и си толкова повърхностен! Ако даваше с мен наряд по границата, сигурно щях да те шитна на турския патрул за да вземат турските граничари награда! За една кутия Малборо щях да те дам, толкова струваш!

    Коментиран от #34, #38

  • 32 СаламАлеко

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Човека си е защитил патриотизма, умрял е за Родината си! Ти способен ли си да вдигнеш индийското знаме за да защитиш твоя патриотизъм?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Салам Алеко":

    Каква граница бе човек?!..Да не сме по време на Студената война...?..Турция и България са съюзници...на летище София също минаха границата /гишето безпрятсвено ,граничарите/митничари си пушеха цигари
  • 35 СаламАлеко

    5 2 Отговор
    И Турция и Гърция са съюзници! Ако имаш мюсюлманин съюзник, врагове не ти трябват, змията е в пазвата ти денонощно!

    Коментиран от #36

  • 36 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "СаламАлеко":

    И какво ти е направил мюсюлманина????...българин на българина,християнин на християнина е направил много повече зло отколкото праведния мюсюлманин

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Не понасям пуйки

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Салам Алеко":

    "За една кутия Малборо щях да те дам, толкова струваш! " - Нещо много го превъзнесе този нищожник чак да го сравняваш с кутия Малборо този пукната стотинка не струва. Човек, който е роден в България, изучен в България, яде хляба и диша въздуха на България и въпреки това открито изразява симпатии към чужда държава не струва и пукната стотинка. За мен той е едно НИЩО и ако се стигне до напрежение и открит конфликт първо на такива като него ще обърна внимание и после към външния враг. Този е змия в пазвата, както между впрочем и всички като него.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Метгонтан

    1 0 Отговор
    Браво , Булгериа уан , Търки зиро
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове