Last news in Fakti

18 Март, 2012 21:20 2 011 6

Николай Младенов пое вината за Катар

  • николай младенов-
  • катар-
  • трайчо трайков

„Ядосан съм, не се занимавам с интриги”. Така външният министър Николай Младенов коментира атаката на бившия си вече колега Трайчо Трайков за отговорността, която трябва да бъде поета по времево проваления бизнес форум в Катар.

В събота за bTV Трайков заяви, че външно министерство носи отговорността за подготовката на събитието и затова останал шокиран, че Младенов го обвинил пред премиера за лошата организация.

В предаването „Нека говорят...” по бТВ външният министър пое вината за първата сесия на форума, на която не се появи нито един местен бизнесмен, като заяви, че е трябвало тя да бъде с по-късен час. Каза още, че не крие, че организацията е била реализирана от външно министерство.

„Посещението беше подготвено от моето ведомство, никога не съм го криел. Преди няколко месеца емирът на Катар ми каза, че ще е добре в Доха да се направи изложение на български производители и наши стоки. Тогава започнахме голяма кореспонденция с икономическото министерство, защото по принцип одобрението на фирмите и други такива детайли не са наша работа. Те подбраха фирмите, а ние пък препращахме всички желаещи да се включат към сайта на икономическото министерство”, разясни още подробности около организацията на бизнес проявата Младенов.

Той изтъкна, че заради разделените между двете ведомства отговорности се стигнало до изпускане на важни срокове като тези за изпращане на мостри и запазване на зала за форума. Затова той самоинициативно предложил да се заеме с цялата организация.

Министърът на външните работи отрече да е бил на плаж, както твърдеше Трайчо Трайков, тъй като имал работа по реализирането на форума.

Младенов коментира и темата за шистовия газ, уверявайки, че „не губим от мораториума” за проучване и добив.

„Дебатът в Европа е противоречив и затова трябва да сме много внимателни по въпроса и да го проучим много добре, преди да подпишем каквото и да е. За мен е важно да знаем, че имаме ресурс да проучим потенциала да сме енергийно независими”, посочи Николай Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шуробаджанащина

    2 0 Отговор
    Абе аз се чудех защо Боко го защитава така, а той се оказа че му бил кум на сватбата...
  • 2 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Кой Катарски бизнесмен ще се появи като сте изпратили фирми на връзкари търсещи финансиране (балъци) а хората искат стоки и то качествени. Щом имат пара не са глупави, финансиране търсетен в БГ банките.
  • 3 44magnum

    0 0 Отговор
    Ильо войвода ма то в България има ли Български банки?Те всичките ни банки са все чужди,те не финансират ,те само грабят и изнасят капитала в техните си страни,дори и тия цигани имат банка в България!
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    НИКИ пое отговорността,ТРАЙЧО си отиде!ППолитика!
    Колкото до неуспешния безнес форум извода е един!...След като
    беше нарисувана нашата татковина,като таолетна от един чех,чакай някой да ти купи продукцията и то от богата
    държава!.......Още тогава трябваше да пуснат единия МАРГИН от
    ареста и този ЧЕХ да му увиснат тестисите на най-главния мост на
    ПРАГА,с надпис"поздрави от БЪЛГАРИЯ".....И ЩЯХА ДА СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА ЗА ПО НАНАТАТЪКА!!....щяхме да пишем още в същия дух,но контрола е категоричен....................за това щени трескат
    и правят на маймуни!!!
  • 5 охо

    0 0 Отговор
    Мафия
  • 6 Антидявола

    0 0 Отговор
    И как по точно я е поел тази вина, че нещо не ми стана много ясно. Като си замина Трайков вместо него ли? То така всеки може да поема вини и то не само по една ами на килограм. М.житурка такава.