Last news in Fakti

26 Март, 2012 13:15 873 0

Дипломатите на помощ срещу кризата

  • николай младенов-
  • мвнр-
  • дипломация-
  • криза-
  • търговия
Дипломатите на помощ срещу кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Външният министър Николай Младенов призова дипломатите ни да работят за излизане на страната от кризата чрез стъпване на чужди пазари, откриване на външнотърговски ниши и привличане на инвестиции. Именно това трябва да бъде първи приоритет на външната ни политика, убеден е Младенов, който откри посланическа конференция и постави целите пред българска дипломация.

За да има успех т.нар. „финансова дипломация“, е нужда по-тясна работа с МИЕТ, допълни той. Ще има и специално обучение, за да върви този процес.

Друга ключова цел на Външно е Европейският съюз, където е нужно „ново качество на работата“ и превръщане на българските посланици по света в гласове на Обединена Европа.

Важно също и регионалното ни утвърждаване, както и отношенията с Русия, НАТО и САЩ.

Младенов  изтъкна и Близкия изток и вълненията в Арабските държави като приоритет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА