Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Протестът в София поиска смяна на системата

Изключително засилено е полицейско присъствие в целия център

Публикувана: 18 Ноември, 2018 16:32
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2977
ШРИФТ ПЕЧАТ

В 15.00 часа в София започна протестът с искане за смяната на системата, съобщи novini.bg.

Пред събралите се на площад "Александър I Батенберг" един от организаторите на протеста заяви: "Човекът е важен. Трябва да се създаде една система, каквато е била в древните български държави, която е и в природата - трябва от всяко място, от всяка къща, от всеки вход да се излъчи човек, който впоследствие да се съберат тези, които са излъчени и да продължат да излъчват - десет да излъчват един, така че да се направи една система, която да се събира постепенно нагоре. Тази система ще прави връзка между хората между хората и тези, които вземат решенията. Тези които ще вземат решенията, ще са от самите нас. Най-голямото постижение на системата е да отврати хората, така че да не искат да участват в нея. Ако стоим далеч от системата, как ще я променим? Най-големият ни проблем е, че по-умният отстъпва, затова простотията е завладяла живота ни тотално. Няма да отстъпваме - край! Системата трябва да тръгне от най-ниско ниво до най-високо, така че да може да взема решения, и в тази система трябва да има заложена възможност да се сменя този, който не си върши добре работата".

Протестиращите се отправиха на шествие до Министерски съвет, където скандираха "Оставка". Шествието продължи по бул. "Дондуков" към бул. "Васил Левски".

Изключително засилено е полицейско присъствие в целия център на София. Най-много жандармерия има разположена пред Народното събрание, пред Министерски съвет, както и в околните улички.

Срещу промените в Закона за вероизповеданията пък се обявиха представители на Християнската общност на протестантските вярващи и църкви, които провеждат молитвено шествие.

И тази вечер ще се съберат майките на деца с увреждания, които смениха протеста си с присъствие, докато не бъде гласувана от Народното събрание оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Уважаеми читатели, изпращайте ни снимки от протестите във вашия град на editors@fakti.bg или на фейсбук-страницата на ФАКТИ.

София / БългарияЛовци на бисери