19 Ноември, 2018 08:41 20 631 92

Полицията свали каските в Свиленград! Сълзи в очите на мъжете и от двете страни (СНИМКИ)

  • протест-
  • свиленград-
  • полиция-
  • жандармерия-
  • протести

Протести и напрежения имаше в цялата страна през неделния ден

Полицията свали каските в Свиленград! Сълзи в очите на мъжете и от двете страни (СНИМКИ) - 1
Снимка: Фейсбук/Николай Христов

Протести и напрежения имаше в цялата страна през неделния ден. Основните искания бяха за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка „Гражданската отговорност” и данъците за старите коли.

За близо два часа в ранния следобед днес протестиращите от Хасковска област блокираха АМ „Марица” на няколко километра от българо-турската граница.

Така на практика недоволните от настоящата социално-икономическа ситуация в страната изпълниха заканата си за блокада на граничната зона.

До аутобана протестиращите стигнаха пеша, след като автомобилите им бяха спрени на пътния възел за ГКПП „Капитан Петко войвода към” Гърция.

Полицията свали каските в Свиленград! Сълзи в очите на мъжете и от двете страни (СНИМКИ)
Снимка: БТА

На мястото протестното автошествие, което тръгна рано сутринта от Хасково и към което се присъединиха по пътя хора от Димитровград, Харманли, Любимец и Кърджали, се присъединиха и протестиращите от Свиленград, които пък тръгнаха от центъра на пограничния град.

Под звуците на патриотични песни, хората отново издигнаха исканията си.

Протестът иска бъдещето на България да се решава пряко от народа чрез референдуми. Промяна в изборния кодекс, намаляване числеността на депутатите в НС, са друга част от повдигнатите теми.

„Добре че младите подеха тази вълна на недоволство. Радваме се, че въпреки лошото време има толкова много хора тук. И аз съм с младите, защото всички искаме благоденствие и свестни заплати, пенсии, за да можем да съществуваме.

Не съм дошла да свалям властта, а само да изразя мнението си, че искам добруването на народа”, коментира пенсионираната учителка по литература от Свиленград Стефка Михайлова.

Протестърите успяха да блокират движението за около половин час на пътния възел, но полицейския кордон не можа да ги удържи и те пробиха върволицата от полицаи.

Групата продължи до автомагистралата пеш. На самия аутобан хора започнаха да призовават полицаите към подкрепа. И тогава се случи и най-емоционалният момент - полицаите свалиха каските си и оставиха щитовете на земята. Последваха бурни аплодисменти за хората на реда и възгласи ”Браво, истински българи!”. В очите на мъжете и от двете страни се появиха дори сълзи.

Полицията свали каските в Свиленград! Сълзи в очите на мъжете и от двете страни (СНИМКИ)
Снимка: БТА

Съвсем спонтанно няколко от протестиращите тръгнаха към редиците на полицаите, за да ги поздравят. Някои от протестиращите предадоха трибагрениците, които носеха в ръцете на униформените.

В резултата на протеста се образуваха километрични опашки от автомобили и камиони и в двете платна на аутобана.

Блокадата беше вдигната малко след 15 часа.

Полицията свали каските в Свиленград! Сълзи в очите на мъжете и от двете страни (СНИМКИ)
Снимка: БТА

В понеделник ще има нов протест на площад "Свобода" в Хасково. Той започва в 18 часа, като част от националното шествие, което се готви в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толераст

    44 145 Отговор
    Работата върви към мъжка любов ..

    Коментиран от #14, #68, #83

  • 2 Иво

    50 101 Отговор
    Колко трогателно, направо се разплаках.

    Коментиран от #10, #36

  • 3 Иво

    81 53 Отговор
    И само като им слушам исканията, запореден път се убеждавам, че голямата политика не е за малки хора. Направо ми е жал за всички нас.

    Коментиран от #23, #79

  • 4 боцмана

    110 24 Отговор
    Ами да минават от другата страна на барикадата , да не би да живеят в Занзибар , докога ще са маша на тези корумпирани държавници.

    Коментиран от #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гербераси долни

    130 18 Отговор
    Всички се печем на един огън доскоро и полицаите протестираха ,в София може да е по добре ,но в провинцията масово се работи на минимална заплата и дори и да вземеш малко повече пак те осигоряват на минимума е замислете се как се живее с 600 + лева при положение че цените в последните месеци са двойни.

    Коментиран от #38

  • 8 Иванчо Драгел лично

    60 13 Отговор
    Няма лошо да си глупак. Лошо е да се правиш на арогантен глупак. Имитираш едно към едно Валери Симеонов. Болката (не физическата, а душевната) на хората да принизяваш до ПОШЛИ ДУМИ е най-долната категория на арогантност (това си е мое мнение и не подлежи на промяна). Другият вариант е "ГЬОН СУРАТ", ала Бойко Борисов. НА ВЛАСТ, независило от "цената" за обикновените!
  • 9 Българин

    44 121 Отговор
    Лумпени подстрекавани от БСП, това са протестърите, платени при това. престанете да им правите реклама.

    Коментиран от #12, #16, #17, #75

  • 10 Усмивката

    77 23 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Ши са разплачеш ,ако знаеш какви цени ти готвят гробарите на държавата България и какви социални сътресения ще доведе тази безумна стъпка .Момчета на по 20 -25 години с по 600 лева месечно ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ какво смяташ че ще предприемат .....мислиш ли

    Коментиран от #39, #69

  • 11 00359

    98 15 Отговор
    А сълзи в очите на Борисов, Пеевски, Доган, Маджо, ТИМ, Валентин Златев, Домусчиеви, Огнян Донев, Гущеров, Гергов, Масларова, Цветан Цветанов пък и мама Цецка? А да ли са се просълзили Цветелина Бориславова, Миню Стайков, Краси Минев, Васил Божков, Гриша Ганчев, Христо Ковачки? Сигурен съм, че Братя Диневи направо са ревали, Радо Слънцето и той! -Митко Каратиста дето Борисов беше назначил в ЧЕЗ за 35 бона заплата понеже е нежна душа вероятно са извикали Бърза помощ. Гинка Върбакова и тя е ревала в едно с настоящата енергийна министърка- на ли са приятелки! Въобще голяма реване е паднало от умиление на целият ни "елит"! ;-)

    Коментиран от #45, #84

  • 12 Шляхтиц

    37 67 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Моите почитания! На същото мнение съм. Искат пак Орешарски, КТВ, хаос и беззаконие. В мътна вода риба да ловят. Много "бизнесмени" са разследвани и обявени за издирване и недоволството на народа се повиши......
  • 13 Ханко от село Осеня

    36 57 Отговор
    Какви протести , те затихват , 3500 за цяла България , долу горе толкова са избирателите на "да България" По лошото е че не могат да вържат две думи на кръст , повтарят като папагали едно и също , но като как си го представят , само мънкане
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АНАЛлизатор

    57 37 Отговор
    Що за идиот трябва да бъдеш за да не можеш да разбереш, че няма правителство в света което да определя заплатите в частния сектор. Манолов, шефа на Подкрепа ясно каза по канал1: "ако искат високи заплати да ходат да протестират пред работодателите си".

    Коментиран от #19, #24

  • 16 СссереМ

    33 62 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Интересно защо само в този сайт се пише и обсъжда протеста на шепа лумпени толкова обзорно?Другото ми питане е защо постоянно се завишават числата на простиращите(уж по данни от полицията),а всички други медии дават коренно различни цифри(пак по данни от полицията),чудя дали редактора ще отговори на този въпрос?
  • 17 Све

    61 20 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Що за интелектуалец си, ако не виждаш, че в България вече не се живее.

    Коментиран от #22, #71

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Усмивката

    54 7 Отговор

    До коментар #15 от "АНАЛлизатор":

    А работодателите кои са.Чети малко повечко за прехода и ще научеш доста.240 ,говори ли ти нещо

    Коментиран от #26

  • 20 АНАЛлизатор

    41 18 Отговор
    Какво ни чака?!!....Венецуела, най богатата държава на петрол в латинска Америка социалистите за няколко години я доведоха до фалит и купонна система.
  • 21 гост

    42 11 Отговор
    Като искаха референдуми защо не гласува цяла България на референдума на Слави и системата да се промени сериозно още тогава? Сега се сетили, а тогава не се събраха нужните гласове. Промените на ГО са добри с две условия: да не се обвързва с колата като носител на вина и да не стартират всичко поравно без оглед чисто или изпълнено с наказания минало. Горивата ли? Ами най-евтини са в цяла Европа. Защо не се протестира срещу мръсен въздух, срещу изкормените дизели, които всички карат: полицаи, лекари, всички хора. Защо не се протестира срещу източването на ЗК, на санирането на блоковете, корупцията като цяло? Защо никой не промени сиситемата така, че ТЕЛК да не се раздава масово на цигани, да не може без образование да имаш книжка, да се влиза в затвора за употреба на алкохол и шофиране в нетрезво състояние? Има толкова много проблеми, но протеста не е с адекватно формулирани искания според мен.

    Коментиран от #28, #34

  • 22 Българин

    21 45 Отговор

    До коментар #17 от "Све":

    Ще ме разплачеш, бе комонуид русофилски. безработицата е най-ниска от години насам, има стабилен икономически растеж, а пък ти ми казваш, че не можело да се живее. Питай тия "протестиращи", особено военните от паравоенните организации, които искат от фуражката Радев извънредно положение какви пенсии получават и в момента за какви пари работят. Ама май и ти си като тях и само вдигаш пушилка из форумите.
  • 23 Коментар

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Шубето Е Голям Страх.
  • 24 Усмивката

    29 8 Отговор

    До коментар #15 от "АНАЛлизатор":

    Има такива правителства тясно обвързани с частния сектор. Уганда,Колумбия ,Венецуела ...примери много.А забравих и България...
  • 25 До Иво

    25 7 Отговор

    До коментар #4 от "боцмана":

    А на военен съд ти ли ще ходиш ? Това не е игра и емоция. ..вие си отиване вкъщи и продължавате утре живота си, а полицая без работа и в затвора !?? Явно не си ходил войник
  • 26 АНАЛлизатор

    15 31 Отговор

    До коментар #19 от "Усмивката":

    Факт е че голяма част от промишлените предприятия се приватизираха от червената номенклатура, но се създадоха и много нови. И сега какво?!!...трябва ГЕРБ да ги национализира?!!...да ги направи държавни, та да може да определя заплатите на работещите в тях?...това ли са исканията на протестиращите?!!...цялата философия на протеста е сбъркана...

    Коментиран от #30

  • 27 777

    14 47 Отговор
    СЕЛЯНИ НЕ БЛОКИРАЙТЕ ПЪТИЩАТА!!!
  • 28 Усмивката

    34 7 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Протестите са за цялостна политика.Това ли не знаеш.
  • 29 Реалист

    14 55 Отговор
    Тези т.нар. полицайчета май плачат за военен съд!!! Изменници! Ще се навеждат на шепа платени незаконно протестиращи лумпени9 СРАМ!!!

    Коментиран от #31

  • 30 Усмивката

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "АНАЛлизатор":

    Казах само че работодателите са същите които бяха преди демокрацията.Затова не виждам ромени.И дали сме в социализма или в капитализма ..все тая.Или поне за България това е така .Нема такава държава....нали така
  • 31 Усмивката

    7 12 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Да се молим да не дойде народният съд.Диктатура и анархия са на една стъпка разстояние.За недоразвити дтржави кат о България.И кой се възползва от това сам съди
  • 32 1994

    41 11 Отговор
    Половината от коментиращите тук или сте тролове или не живеете в реалността.Завишава ли били числата,3500 човека протестиращи в цяла БГ? По-скоро умишлено се намалят,за да си мислим че липсва единство.

    Коментиран от #37

  • 33 Грешен код

    9 25 Отговор
    Статията все едно е от "Работническо дело"
  • 34 Бай Благой

    35 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Ами защото и референдума се видя, че може да се "подмени".
    "Изгубени" бюлетини например!!
    Изгубените бюлетини от референдума - това се прави с една единствена цел: и тя е да се внуши на народа, че и от референдума нищо не зависи...и че никой няма да позволи да се чуе гласа на народа!!
    Истината е че всичката тая паплач на върха трябва да се смени - защото това не са политици...това е нагла паплач, нарекла себе си "политически елит", не само трябва да се смени а и да се осъди!!

    Коментиран от #35, #56

  • 35 1994

    22 3 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Благой":

    Точно така,а със стоене вкъщи и плюене по протестиращите,че искаме по-добър живот няма да промените неработещата система...
  • 36 Явно го местиш

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Явно си от тея дет са свикнали да си го местят, от устата в д..ето и обратно, и друго не ги интересува - тате вади хляба, мама слага масата . . . .

    Коментиран от #70

  • 37 Усмивката

    18 4 Отговор

    До коментар #32 от "1994":

    Превземането на Бастилията е от 700 въстаници.Значи ли нещо числото . Това е манипулация на общ. настроения от престъпното елитарно общество в България?
  • 38 хохо

    13 17 Отговор

    До коментар #7 от "Гербераси долни":

    Кой те кара да работиш за 600 лева? Кой те кара да се съгласяваш да те осигуряват на минимума?
    Утре ти пак ще ходиш да протестираш, че ти била ниска пенсията.
    Дали протестираш на правилното място? Освен ако не си държавен служител, държавата не ти плаща заплатата, къде търсиш отговорност от правителството за трудовия договор, който ТИ си подписал? От 1989 сме в капитализъм дами и господа и държавата не може да ви контролира доходите.
    Лаете по грешното дърво.

    Коментиран от #40, #43

  • 39 СТАРОТО

    14 18 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    аз и сега се просълзявам като си спомня какви заплати и цени имаше когато управляваха онези ИЗЕДНИЦИ комунистите.Знайте няма и не е имало нищо по-долно от крадливите комунисти!!!
  • 40 Усмивката

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "хохо":

    Коя държава .Тая новата ли .От магазина.Или само рециклираната.За пред хората...що са праиш на късоглед
  • 41 chetin

    12 1 Отговор
    EVROPEİTSİTE AKO SPRAT MANGİZİTE VSİCHKO STE Sİ DOİDE NA MYASTOTO
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Усмивката

    22 4 Отговор

    До коментар #38 от "хохо":

    Пропусна да споменеш че сме в преход .Което значи още нищо.В момента България е едно нищо.Само в главите на управляващите нещо го има.Магистрала 200 километра ,това постижение ли е .И то с чужди пари. Половината от които са в джобовете на противниците на народния бунт
  • 44 аг08

    15 3 Отговор
    С толкова прост и малоумен народ бг никога нема да бъде нормална държава, в която да се живее добре и спокойно! Грабим Ежедневно Рушим България....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 temelko

    10 3 Отговор
    Тук има много некомпетентни и даже глупави пишещи. По време на мандата на тройната коалиция инфлацията в България беше около 36 процента за целия мандат. Има официални данни на НСИ. И двамата председатели по това време са избрани от БСП. Първият председател Стоян Цветков е уволнен заради безумно високата инфлация оповестена от НСИ-12 процента през 2008 година. Преди да почнете да цъкате минуси проверете първо данните и тогава коментирайте

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Усмивката

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "temelko":

    Братчет ...това не означава че трябва да търпим идващия след него ,некомпетентно,корумпирано и слабоефективно управление.Постиженията са за средновековието ,но не и за държава на Европейски континент преез 20 век.И не си единственият образован.
  • 48 Усмивката

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "temelko":

    Цифрите и процентите си ги цвъкай у вас на саме.Мафиотското правителство в сянка ,паралелното, печели и вади много повече.Затова иде реч.Кого чакаме.Да ни погълне изцяло ли.Ако не ни е вече.Но тия цифри никой не изнася.
  • 49 temelko

    8 12 Отговор
    Усмивка, разумните хора говорят с факти и не обиждат. Не знам на колко си години, аз съм на 35 години и си спомням Луканов и Виденов. БСП ни фалираха няколко пъти и бяхме без пари без ток и без спестявания. БСП не трябва да управляват никога повече. По добре Бойко отколкото червените изроди

    Коментиран от #53, #58, #59

  • 50 „ZORAKI“

    3 1 Отговор
    НАЛИ СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД БРЕ БЪЛГАРИ..
  • 51 Гост

    13 2 Отговор
    А спомняш ли си 1876г., Априлското въстание?! А 1943г., големият сняг?! Аре, стига глупости! Престанете с това какво е било! Миналото не можем да променим! Нека гледаме какво е сега, какво трябва и искаме да бъде! Да се борим за бащите и майките ни, нас, за децата ни, за внуците ни! Ако сега се чувстваме добре, това означава ли, че не трябва да се стремим към по-добро?! Ако не сме добре, защо да продължаваме да го търпим?!
  • 52 Дидо

    9 2 Отговор
    Да се БЛОКИРАТ ГРАНИЦИТЕ с Гърция и Турция със СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА , да се сложи край на мизерията 1000 лева МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА
  • 53 Усмивката

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "temelko":

    Не си прав.Смяната на неспособен,с по малко неспособен не е успокоение.Като знаем че са от едно и също котило ,партията, отърването е неизбежно.Още повече чрезвичайно необходимо.Щото прогнозите не са благоприятни.Недей да се доверяваш на официалните медии и статистики.Никой ,кога е на власт ,не ще ти казва истина.
  • 54 БъХъ

    15 0 Отговор
    Забравете за богата държава докато имаме съд и прокуратура зависими от олигарси и политици.

    Коментиран от #87

  • 55 Снимката

    4 4 Отговор
    на полицаите със свалени гащи, пардон, каски, наистина умилява. Но буди и недоумение. Точно полицаите да стачкуват за тежкото си положение? В началото на годината се намериха незнайно откъде 100 милиона да им вдигнат заплатите, отделно да си получат парите на куп за облекла, снаряжение и пр. /от което се оказва, нямат нужда, щом го сложиха в краката си/ Разбира се, има полицаи и полицаи. Полицаите /но те бяха от джандармерията, май/ край Кулата не допуснаха да се блокира границата. Сега тия със свалените гащи, пардон каски, ще бъдат ли поне питани за нещо като служебни и функционални задължения, примерно...А вярно ли пенсионерите им /редовите/ взимат от раз 600-700 лв. пенсия? Плюс двадесет заплати?

    Коментиран от #88

  • 56 no name no face no number

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Благой":

    става въпрос за онлайн референдуми ти в кой век живееш??? Това, че на някои им е пи изгодно да харчат пари за бюлетини и да ги губят или подменят е друг въпрос.

    Коментиран от #89

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 no name no face no number

    14 2 Отговор

    До коментар #49 от "temelko":

    Сорос бре Темелко Сорос ни фалира или не си чел за разкритията след зимата. Просто Виденов е единственият, койтому се противопостави евала, че беше преди Орбан. Но днес ни трябва нова система без партии и парламент. Нещо ново и работещо.

    Коментиран от #80

  • 59 Усмивката

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "temelko":

    А фактите ги има .Можеш да четеш .Няма да ти чета. БСП ни фалира е меправилен прочит .Истинскста история за фалита на държавата се пази грижливо от сега управляващия държавата ,щото въптосът, е кога Виденов фалира, къде бе Бойко Методиев и Цветелина Бориславова ,и с кого по същото време.Или по точно от кого или заради какво фалира държавата.Попитай го
  • 60 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "temelko":

    Къде точно видя да пиша за БСП?! Уж си сравнително млад, а не стоиш да си много умен!
  • 61 aleks

    0 0 Отговор
    и после защо не ги уважават защо не свалиха каските когато им дигнаха
  • 62 дядото

    2 0 Отговор
    защо не побликувахте моито мнение или не е изгодно за тези които си свалиха каските
  • 63 Усмивката

    8 3 Отговор

    До коментар #57 от "temelko":

    Късоглед си temelko.БСП ще дойде на власт ако продължавате да упорствате и подкрепяте ГЕРБ.Ако сте привържениците на реформите и оздравяването на проскубана България ще виждата алтернатива.Параноята БСП е за страхливци и облагодетелствани по законен път роднини на управлението .Съдът БСП ви плаши .Защото имата какво да загубите.Мене и други им е все тая ,щото всичко ни взеха и не се плашим ,но само ще спечелим

    Коментиран от #81

  • 64 Крум

    2 5 Отговор
    Полицаите свалиха гащите е правилно!
  • 65 Темелко

    4 6 Отговор
    Усмивка ти ме разби направо. Намеси Бойко Борисов във фалита през 1997 година. Това вече е пълен абсурд. И да пиша повече няма смисъл. Хубав ден😎

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Темелко":

    Каза заради подобни фактори на прехода.Не се разбивай,чети прсвилно
  • 67 Усмивката

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Темелко":

    И кой ти го внуши че държавата е фалирала единствено 1997.Тръгни по родната ни татковина,престани да посещаваш конгресите на водещата партия и ще получиш прозрение.И не се доверяваи много,щото Цецо Ухото и сега ходи с автомобила с антените по Софията
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ivo

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    Със сигурност не е нищо дори и близко до зловещите последствия от комунистическо/социалистическо управление.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Иво

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Све":

    Бъди благодарен Богу, че не си се родил 300 км по на юг. Живее си се и още как.
  • 72 бсп иска да лапа

    4 6 Отговор
    Щели да решават чрез референдуми!?
    Кой ще решава бе? Малоумниците, които ходят да пускат бюлетини ли?
    Като се разболеят, за какво ходят на лекар? Да питат публиката????? Да питат съседите от блока, референдум!?
    Прост народ, слаба държава!

    Коментиран от #76

  • 73 Леле

    1 0 Отговор
    По тъпо заглавие не бях чел, може да е от вятъра бе хахаха
  • 74 гост

    5 1 Отговор
    По Тодор Живково време бяхме държавен социаистически капитализъм, а сега сме държавен демократически капитализъм.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "бсп иска да лапа":

    А теб ли да питат, бе?! Ти кой си всъщност?! Видяхме ги "специалистите" за 30 г. какви ги сътвориха! Ето ти и пресен пример: "Специалистите" измислихапроекта с бонус-малус!
    Е, какъв е резултата?!
    Ето, сега на 03.12. правят сбирка за обществено обсъждане. Това е пак един вид допитване до народа, макар и не в такъв мащаб.

    Коментиран от #78

  • 77 Countryman

    9 0 Отговор
    Държавата (240,МС и т.н.) не определя размера на заплатите, НО създава механизмите по които този размер да бъде определян и следи за спазването на тези механизми.Моля спрете да опрощавате безотговорността на законотворците (държавата).
  • 78 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Гост":

    Бонус монус,истината е само едно.Народа не е в състояное да се впише в високия стандарт .Но за това управляващите винят....народа.Има неработеща държава,не неработещ народ.Но стандартите по отношение квалифициране ,кой е беден ,що е беден.Кой богат ,що е богат като определение е привилегия на тези които държат и ножа и хляба.Има ли го в учебниците по история ,как България е излязла от следвоенната криза 30 години на миналия век.И чия заслуга е.Няма да го видите ,защото тия ,чада на комунистите го мразят...многоЦар Борис |||
  • 79 Валери

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    А добро утро. Демокрацията е също толкова утопична, както и комунизма. Няма как да имаш демокрация при положение, че по-голямата част от населението са идиоти търсейки как да се надрусат или да се съвкупляват, а и се манипулират съвсем лесно. Единсвеното доказано ефективно управление през годините е едноличното с малки изключения и то само за много развити държави, като Япония, Корея и Швейцария. Всичко останало е леш и реално няма никаква демокрация(най-вече в САЩ). Всички силни държави в своята история дължат силата си(за конкретния период) на ЕДИН ЛИДЕР без значение системата. България е обречена ако продължи по същия начин, това е сигурно.
  • 80 Лупи

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "no name no face no number":

    Брат недей така му говори на Темелко, че ще вземе да се замисли. Ако има човек дето не е разбрал след толкова години, че на Виденов му скроиха шапката, понеже искаше да спре разграбването то този човек е пълен идиот. Та ако Темелко е пълен идиот, каквото и да му говориш все тая.
  • 81 Аман от червени боклуци

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Усмивката":

    Усмивка на кое число ти дава заплатата кака курни
  • 82 Хасанчо

    5 0 Отговор
    Народа е разделен умишлено за да не може да се постигне обща национална стачка. На едни се налива и не се "вижда" как не работят ,докато в частния сектор работят ,но никой не "вижда" измамите с трудовите договори, ниските реални заплати, подписаните от секретарки или собственици часови графици за работа ,подписаните с един и същ подпис или малко сменен на ведомости за заплати и графици за отпуска. Да протестираш пред частник работодател без синдикат зад гърба си е загубена кауза и трябва вечно да си търсиш работа . За това и повечето хора не могат да си позволят лукса да излязат на протест. Кой ще ти поеме изхранването на семейството през това време , с кво ще платиш тока и т.н.? Точно това е идеята на всички управляващи- даваш на тези които ще гласуват и за да гласуват . Вземаш от работещите бедни . Разделяй и владей. Администрация ,доктори ,учители ,полиция и др.бюджетни от едната страна и циганите чрез социалната система и почерпката при избори. По средата работещите при частника. Те ти демокрация - избери си и си прецени възможностите в коя група да си. Понеже не всеки може да премине лесно в държавната паница ,то остава ЦИганизацията . Всичо това защото нямаме синдикати .Те са с тези които са на власт . А защо -сами си знаете. Вижте само кои му ходиха на оня велик синдикалист на рожден ден . Само този прием колко ли струва и на кого.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 СТАРОТО

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "00359":

    оти нямаше сълзи в очите на Госпожа Лъжа-сигурно ги е изплакала заради провалената и акция за смяна на правителството -хахахахах
  • 85 Всп

    2 4 Отговор
    Аз пък смело заявявам, че стандарта на живот е по-висок от когато и да било. Имат пари и коли както никога до сега. Заведенията пълни и в най-бедните градове. Платени лумпени с неадекватно поведение..
  • 86 Миро

    2 1 Отговор
    Редовно подкрепям протестите и ми писна някакви комплексарчета или мамини синчета да изгряват в коментари за всяко нещо винаги едни и същи черногледи смешници се правят на интересни.Българи Събудете се 300 евро средна заплата 11 държави в ЕС имат по евтин бензин 6000 лв коледни бонуси за 240 прасета срещу 40 лв за пенсиите и то на най нуждаещи те се до кога ще ги търпим?????
  • 87 Сеирджия

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "БъХъ":

    Така е, да, ама къде по света има съд и прокуратура, които да НЕ са зависими от олигарси и политици. То е принципно невъзможно в общество което се управлява от парите, а хората са им слуги. Слуги са включително и тези, богатите, дето си мислят, че управляват парите си. Весело, а?
  • 88 кибик

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Снимката":

    Ами може би стачкуват не за пари, а защото им е писнало да ги ползват за бухалка срещу съгражданите им.
  • 89 веселяк

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "no name no face no number":

    Да не би да твърдиш, че онлайн референдумите не могат да се манипулират?!
  • 90 Анонимен

    1 2 Отговор
    Тоя заспал народ май най-накрая се пробуди...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Кан Крум

    1 3 Отговор
    Щом полицаите не изпълняват своите задължения съд и в затвора нормалните хора като не искат да работят ги уволняват неможе шепа платени мекерета да разиграват държавата да неби само те да са от народа а идва време когато всичко ще се обърне срещу тях и то щее скоро след като полицайчетата не вземат мерки нормалните хора ще го направят па да ходят пак да врякат и да затварят пътища не ревът за работа щото има ми за плати да им давали ми работете там където дават повече не мързелувайте горивата скъпи ама протестират с колите ми вървете пеша не купувайте гориво и то ще поевтинее ясно ли вие платени крекала обслужващи чужди интереси с цел да спре държавата в момент когато почнаха да разледват олигарсите и корумпираните политици на прехода
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове