Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 08:39 10 306 18

ТОЛ полиция ще снима и глобява, но само за липса на винетка

  • полиция-
  • тол система

105 автомобила на пътя ще засичат преминаващите превозни средства

ТОЛ полиция ще снима и глобява, но само за липса на винетка - 1

ТОЛ полиция на пътя ще снима, а след това ще може и да глобява за липса на винетка. Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, внесени в парламента преди дни. Новите текстове се налагат заради въвеждането от началото на следващата година на електронна винетка за леките автомобили и на ТОЛ система за изминато разстояние от тежките камиони от средата на август 2019 г., пише в. „24 часа“.

“Опитваме се да ограничаваме всякакви опити за заобикаляне. Не мисля, че ще има казус, записахме изрично, че снимките са доказателство”, каза депутатът Александър Ненков, който е един от вносителите.

105 автомобила на пътя, оборудвани с видеорегистратори, ще засичат преминаващите автомобили. С новата електронна система шофьорите може да не бъдат спирани за проверка на пътя дали имат винетка, но ще получават известия, подобни на тази за нарушения на пътя от камерите на Пътна полиция.

Контролиращите органи ще могат да спират нарушители с помощта на палка, описваща полукръг червена светлина. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се ТОЛ автомобил, обозначен с мигащ надпис “Национално ТОЛ управление - Следвай ме!”.

“ТОЛ полицията може да състави акт единствено и само за нарушения по използването на пътната мрежа - само за това дали си платил винетка или ТОЛ такса. Няма да има правата на КАТ, няма да изземе и функциите му”, уточни Ненков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    48 4 Отговор
    Още една банда хрантутници...
  • 2 българче

    38 3 Отговор
    Айде още хрантутници. Да живей!
  • 3 JEEP

    39 1 Отговор
    Кат може да се справи с тази задача сам, стига да излезнат от храстите и да не си правят оглушки. Отделно камери сложиха на всички пътища - снима номера, проверка за винетка и пращане на честитка. Ако е чужд номер - инфо до всички ГКПП и готово! За къв чеп са тия 105 автомобила? Още една излишна структура на държавната хранилка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ай честито

    28 3 Отговор
    Майкооо ....представям си колко струва един такъв автомобил.А още колко служители ще трябва да се назначат.А софтуера и поддръжка.....???????И всичко това ние ще го платиме ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН.
  • 6 ай честито

    10 2 Отговор
    Майкооо ....представям си колко струва един такъв автомобил.А още колко служители ще трябва да се назначат.А софтуера и поддръжка.....???????И всичко това ние ще го платиме ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН.
  • 7 Шаран БГ

    13 2 Отговор
    Е-е-е-е-е, все някой трябва да плаща - защо да не сме ние !?!? ГЕРБ създаде и отгледа такава"дебела" бюрократична машина не само да събира и консумира парите от данъците - трябва на едни избори БСП да бъде "размазана" !!!!
  • 8 no name no face no number

    8 2 Отговор
    Бате изкопира всичко лошо от Бабата
  • 9 Зефер

    21 3 Отговор
    БРАВО тия в парламента са откачили КВа тол система Кви електронни винетки А? По улиците още се разхождат циганяри с КАРУЦИ
  • 10 Пешо

    18 4 Отговор
    Сами си бият дузпа след дузпа в собствената си врата. Идиоти!
  • 11 HHI

    17 3 Отговор
    Полицейска държава нищо повече.
  • 12 onq s konq

    8 2 Отговор
    Ас от три години не съм искарвал беенвето извън селото къде живея горкото та и то път да види вие искате винетки да плащам!Масло не съм му сменял от сума време та е станало на грес - ама като нема пари кво да праим!Отделно да не говорим за гумите къде колко напред толко и на страни шляпат щото са се испокривиле...ДОТ - 01 95...За нафта също пари нема да я карам по инерция кога може а вие винетки та винетки!Ше го продам накрая и ше си маам пеш-тека да знаете!!!
  • 13 Uflaf

    15 3 Отговор
    Още гласуващи за Герб с 1100 до 1300 лв. основна начална заплата. Така като начало. За тези които са най-ниско ,на пътя разбира се. Следва 1500 и т.н. Отпуски,бонуси , премии, пенсиониране и какво ли не. Да ви е чистито плащането и не си мислете ,че другата година минетката ще остане на 100 лв. С умиление ще си спомняте га беше 50-70 . Всичко в тази държава е екскременти . Бай Тошо ряпа да яде. Ученика ще задмине учителя .Нали така трябва ,докато останат 3,5 милиона цигани мюслита обаче обезателно.
  • 14 Иван Гешев

    9 0 Отговор
    Нали бизнеса реве, че мераклий за работници няма, явно кандидати за калинки има бол. 😂
  • 15 BOZE

    6 0 Отговор
    Полици, полиция и пак полиция, само полиция от векакъв род - държавната в РПУ тата, граничната полиция, общинската полиция, съдебната полиция - КАТ и нов КАТ за винетките. Толкова полиция. Народа работи за полицията и депутатите.
  • 16 Вуте

    6 0 Отговор
    Еми да пуснат 105 които да следят за гражданска 105 за платен данък 105 за гумите на колата 105 за чистачките 105 за аптечка жилетка и пожарогасител 105 за течността за измиване на стъклото 105 за това дали си се избръснал 105 за светлини стопове и мигачи !Ей така се прави здрава икономика в една държава !!!Браво на управляващите!!!
  • 17 ХанкоБрат

    6 0 Отговор
    Полицията е тази, която НЕ НИ ПАЗИ, тази, която не прави нищо срещу недосегаемите, нищо срещу грабежите, кражбите и убийствата. Дори малко да си бяха размърдали някои части, положението с престъпността щеше да се подобри. Ама не. Това са същите полицаи, които ще ви съставят актове и ще се държат арогантно, но ще се напикаят от шубе, когато влязат в гетото и ги набият циганоидите. Това са същите, които няма да видите, когато ви ограбват на улицата, но ще видите ДА ПАЗЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЗАЩОТО ТОВА Е ОСНОВНАТА ИМ ЗАДАЧА.
  • 18 1944

    2 2 Отговор
    дайте право на деса мутреса да гази наред с колата на нсо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове