21 Ноември, 2018 13:54 2 533 32

Приеха оставката на Симеонов, Марияна Николова е новият вицепремиер

  • оставка-
  • валери симеонов

На мястото на Симеонов беше назначена Марияна Николова

След повече от 4 часа дебати, депутатите приеха оставката, на вече бившия вицепремиер Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската.

"За" гласуваха 116 народни представители, "против" 62, няма въздържали се.

На мястото на Симеонов беше назначена Марияна Николова. Николова положи клетва пред Народното събрание като вицепремиер по икономическата и демографската политика, съобщи Novini.bg.

Припомняме, че Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември, след протести на майките на деца с увреждания, породени от изказването му, че те са „кресливи жени на уж болни деца“.

Един отговорен пост. Мисля да продължа това, което е започнато от правителството“, това бяха първите думи на новия вицепремиер Марияна Николова.

„Мисля да увелича доходите на населението. Това е мой приоритет“, поясни още новата вицепремиерка, която се закле преди минути. Икономиката и демографската политика. Също така и здравеопазването – са други приоритети на новия вицепремиер.

„Интерес за мен представляват и децата. Все пак те са нашето злато. Ще поискам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата

.Аз съм майка на първо място, но по отношение на думите на Валери Симеонов за майките не мога да го коментирам. моят изказ не е такъв по принцип“, каза още Николова.

„Възнамерявам да направя срещи с браншовите организации и да видя какви са проблемите там. Доходите на населението зависят от всички нас – поне така смятам аз“, поясни още вицепремиерът.

Николова бе категорична, че е готова да се съветва с всеки един народен представител.

Тя бе шеф на кабинета на Валери Симеонов, но поясни, че още не е решила кой ще е шеф на нейния кабинет. Николова помоли да й бъде даден толеранс в рамките на 1-2 седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    22 5 Отговор
    Нищо лично, обаче тоя беше много нагъл. Една утрепка по малко.
  • 2 Перър

    22 5 Отговор
    А кога ще го пъхнат в ареста?
  • 3 onq s konq

    21 3 Отговор
    Урааааааааааа па сме си ние на влас Урааааааааааааа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо Дурчо

    33 2 Отговор
    Боже в каква държава живеем!Отново гавра с нищо не заслужилия това отношение народ!Секретарката с дебилската физиономия ще замести началника си!!!Да живееш в тази обстановка е мазухизъм и за тялото и за душата!

    Коментиран от #31

  • 6 БЕНЗИНДЖИЯ

    6 1 Отговор
    Даби е за дибро и за да има още по-голяма промяна нова Конституцуя трябва да се напише "НЕ" от Бивши и Настоящи Комунистически и Националистически хора .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 12345

    24 1 Отговор
    В каква държава живеем само. Секретарката стана вицепремиер. То не че другите министри са кой знае какви капацитети де.
  • 9 ОЗВЕРЕЛ

    20 0 Отговор
    Грешно е написано.Казала е Мисля да си увелича доходите.
  • 10 Вуте

    20 0 Отговор
    Ако изритаме секретарката чистачката ли ще дойде?
  • 11 Лошо много лошо

    22 1 Отговор
    България с тези политици е обречена !!!!
    Никога няма да се оправим !!!
  • 12 Първият "ДУШ"

    8 0 Отговор
    "Мисля да увеличат доходите на населението " - И отново Ескадроните на ГЕРБ летят на Бяли коне ! Народа - паплач е хепи, той чу туй що иска да чуе и така до следващото затягане на колана, защото ОЛАБВАНЕТО му днес не е продиктувано от реални възможности а от критичната ситуация. КРИЗАТА Е РЕАЛНА И НЕИЗБЕЖНА И БЯГАНЕ ОТ НЕЯ НЯМА ! БОЙКО прилага системата - Жиг Так днес отстъпвам а утре по старому Пак, до края на мандата а после ....
  • 13 България е гангренясъла

    4 0 Отговор
    Шансове за отлагане връщането на ОПАПАНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА са сведени до ЗЕРО ! Пускането на хемороиди също е неизбежно ! Да живеят партийните лидери !
  • 14 Баш Майсторът

    3 0 Отговор
    Хак. да ви е
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    2 3 Отговор
    Маряна е много умна и начетена и знае два езика доколко знам!Са колко го знае вторя не е толко важно ама тека прочетах некъде!

    Коментиран от #29

  • 17 123:)

    6 0 Отговор
    Един кретен по малко....а новата...като гледам,и като чета,какви глупост бълва от първия ден...бате Боко ми изглежда все по ентелегентен ....успява да се обгради със все по големи простаци....и той в средата....същия мърльо...
  • 18 Дядо Попе с дълга риза ли да бъда

    4 0 Отговор
    Дъще, каквато и риза да надене, все голям ще го отпереш Ха да ви е честита новата придобивка ! И Слави нищо няма да направи - шоуто си е шоу, Лакардии, месали, разтягане на локуми, приказки на АБА ! И накрая - КЕЛ ФАЙДА ! Хемороидите на Ганчо Ганев ще му стават все по-големи на г.за ! Кой е Слави - упълномощен представител на народното вълнение с определените им политически цели ? Или има конкретни предложения съгласувани с НАЦИЯТА ? Слави е музикант, певец, ШОУ мен и както се казва който е роден да пълзи, той неможе да лети ! Но нека видим Бойко - още сега си знам - ЖИВА МЪКА, БЪЛВОЧ И БАЛАГАН ! ПЪЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ И БЕЗСМИСЛИЧА. ЧЕШЕНЕ НА ЕЗИЦИ БЕЗ НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЕЯ !
  • 19 МАСУРА

    6 0 Отговор
    ,МАИТАПЧИИ. ТАЯ НЕ БЕШЕ ЛИ НА МОРЕ С ШЕФА СИ

    Коментиран от #22

  • 20 Като свалят Валери, нима

    4 0 Отговор
    Живота ще се промени ? И Бойко да сменят ЗАЕМИТЕ СА ПРОФУКАНИ а връщането им ще е за сметка на умърлушеният КАИШКОВ , който ще опъва неизбежно каишка, защото е Каишков по природа, такъв е роден. Защото не проумявам че смяната един човек илина една партия с друга ПЪТЯ, СЪДБАТА НЕ ПРОМЕНЯ ! Смяна на СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА може да промени живота ни. Ама де да те чуе някой,? А за тази социална система се иска всеобщо обсъждане и приемане. А ние чакаме на Слави. Значи - нищо пак няма да стани !
  • 21 Баш Гост

    3 0 Отговор
    Браво. Честито на всички, сега вече правителстото се крепи единствено не върха на презерватива.
  • 22 Отново лъжливото овчарче

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "МАСУРА":

    Както с козите и овцете. ПРИЛАГА се трикът със ОСТАВКАТА ! И овчата маса спира да белее и зее ! Улицата и площада не са достатъчни за измененията за които се стремят хората.
  • 23 Ники

    4 0 Отговор
    Значи новият зам Министър Председател е бил каъо секретарка на Симеонов :))) Значи нали не смятате , че сега ролите ще се сменят ... всичко си е същото само , че друго лице ще дават по новините и друг ще се подписва
  • 24 чичо

    3 0 Отговор
    "за" - 116, "против" - 62. Общо - 178. А другите не са ли на работа? Аз ако не съм на работното си място, ще ме изритат, нали се сещате...
  • 25 извод

    3 0 Отговор
    Дали тя си вярва на това което говори, едва ли има значение. Важното е че болшинството не и вярваме. Целокупният политически елит работи за увеличението на доходите. Резултата няма да коментирам. За да се увеличат доходите на природонаселението трябва да има производтво на стоки. Досегашното производство стига за увеличение само на средната заплата, от там и на ........
  • 26 ВицепремиеръТ

    2 0 Отговор
    Дори и "майките" загубиха със смяната на вицепремиера. Смени се работещ човек с администратор. Въпросът не е да спечелиш и почерпиш егото си, а да спечелиш нещо конкретно извън егото си.
  • 27 дресиор на слонове

    2 0 Отговор
    ха ха пременил се илия ка се обьрнал се видял по стия кочината си е старата а свинята нова хахахахаха поредните льжи и обещания с нов глас след време пак ща си говорим повярваите ми хахаха
  • 28 МИХАЙЛОВ

    4 0 Отговор
    ...ТОЧНО ТАЯ ПАЧАВРА МАРИЯНА
    БЕШЕ ЮРИСТКОНСУЛТ И АДВОКАТ
    ВНИМАНИЕ....ТОПЛО....
    НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ...
    ...И ТОЧНО ТАЯ МАРИЯНКА
    ЗАВЕДЕ СЪДЕБНИ ДЕЛА
    СРЕЩУ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ
    И ИМ НАЛОЖИ ЗАПОР
    НА ЗАПЛАТИ СМЕТКИ И ЖИЛИЩА
    КАТО ПО ТОЯ НАЧИН ГИ РЕКЕТИРА
    И ИЗНУДВА ДА ПЛАЩАТ
    НАДПИСАНИ СМЕТКИ
    ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ...
    ....А В СЪЩОТО ВРЕМЕ
    ТОЧНО ТАЯ МАРИЯНКА
    ОПРОСТИ СМЕТКИ ЗА ПАРНО
    ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ
    НА МНОГО ДЪРЖАВНИ
    И ОБЩИНСКИ ИНСТИТУЦИИ
    СЛУЖБИ И ФИРМИ
    И НА ГЕРБЕРСКИ ФИРМИ...
    ....СЪЩАТА ТАЯ МАРИЯНКА
    БЕШЕ ЕКСПЕРТ
    НА МИРО МЪРШАТА
    ВЪВ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ
    В М-ВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО...
    ...СМЪРДИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ
    ОТ ВСЯКЪДЕ ТАЯ МАРИЯНКА
    СЕКРЕТАРКАТА МУ НА WC...
    ...ЛЮБОВНИЦАТА МУ НА WC...
  • 29 дресиор на слонове

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    епа пьрвия език телешки паниран с яица и брашно с втория е без яица френски и започва сьс система духаи дуду за жалост много жени прогресират по тоя начин без образование и капка мозьк в бьлгария
  • 30 никси

    2 0 Отговор
    коя таа бе от кадя накадя от дек на дек бе
  • 31 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Дурчо":

    Тези дето обичаха Америка са там а вие влюбените в Путин и неговата Русия какво търсите все още тук или си от тия на щат към кгб

    Коментиран от #32

  • 32 Унемей урод !

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян":

    Ходи и обичай каквото си щеш, ако искаш и сап за лопата отзад да си навреш. Въпроса опира за шанс за живот СИСТЕМАТА на всеки справедливо да гарантира. Не безплатно а със труд и по заслуга и с достойнство. ШИЛЕ ГЛУПАВО - търсиш си касапин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове