Last news in Fakti

21 Март, 2012 13:23 1 050 1

Ренета Инджова стана председател на НСИ

  • правителство-
  • ренета инджова-
  • иван драшков

Правителството освободи заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков

Правителството освободи досегашния председател на Националния статистически институт Мариана Коцева поради преминаването й на работа като специален съветник в Генерална дирекция „Евростат”. За председател на НСИ е определена Ренета Инджова.
Д.и.н. Инджова е родена на 6 юли 1953 г. Завършила е УНСС със специалност политическа икономия и социология. Работила е като преподавател в УНСС и в Техническия университет. Била е също икономически съветник във Великото народно събрание, член и председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и неин изпълнителен директор, директор в ОББ, консултант в Токуда груп България. Десет години е живяла и работила в САЩ. В периода 1994-1995 г. е министър-председател на България.
С друго решение правителството освободи по негова молба заместник-председателя на Държавната агенция „Национална сигурност” Иван Драшков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 miloto

    0 0 Отговор
    BRAVO,JENA S GLAVNA BUKVA..............