Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 15:11 29 551 33

Хаос в Северозапада! Е-79 заприлича на автоморга в снега

  • е-79-
  • пътища-
  • хаос-
  • северозапад

Добридолският баир пък според пътуващи е превърнат в ТИР паркинг

Непочистените от снега пътища предизвикаха хаос във Видинско и Монтанско, съобщава BulNews. Най-тежко е положението на международен път Е-79 между двата града.

В посока от Видин към Монтана пътят не е почистен, нито е опесъчен. В района на село Долна Вереница има десетки закъсали тежкотоварни камиони, а в района на Смоляновци има огромни колони от автомобили, които стоят блокирани на пътя.

Добридолският баир пък според пътуващи е превърнат в ТИР паркинг, тъй като няколко са закъсали и не могат да продължат по пътя си.

Верижна катастрофа с три автомобила пък утежнява положението още повече в участъка между Монтана и село Благово. Вероятно заради заледяване на шосето автомобилите се завъртели на пътя и са излезли в канавката.

Край Монтана пък има обърната по таван в преспите кола. Не е ясно има ли пострадали при пътните произшествия.

Тежко е положението и от областния град към Берковица, където има паднали дървета и няколко катастрофи.

Движението на всички автомобили по Е-79 в участъка Ружинци - Сумер е ограничено, тъй като в момента на мястото има снегорини, които чистят пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    79 7 Отговор
    Зимата ни изнената за пореден път.
  • 2 VETO

    84 4 Отговор
    Това не е новина всяка година едно и също ,нищо ново под слънцето
  • 3 Просия

    72 30 Отговор
    Стига с тия клишета за непочистените пътища...има 5 см сняг ! Ама те 90% лятото не могат да карат, а какво остава за зимата... пази Боже ей !

    Коментиран от #5, #26, #28

  • 4 Ха ха

    27 33 Отговор
    Който кара със стари или летни гуми така става...

    Коментиран от #9, #32

  • 5 JEEP

    21 12 Отговор

    До коментар #3 от "Просия":

    +1 от мене. Другият проблем е, че карат с летния манталитет, ама летните гуми е спират на 5 см сняг като лятото
  • 6 гост

    41 5 Отговор
    При нормални обстоятелства трябва да минават снегорини постоянно там и да опесъчават пътя, но от 5мин клип един не се видя, нито пък да е почистено наскоро, та оператора на снегорина може да е доволен, че е щипнал нафтата, ама ако му пуснат адреса в интернет дали ще се радва като му пламне колата? Загледайте се колко от снегорините карат с вдигнати гребла на 10см, като реално трябва да стържат до асфалт. Така си осчетоводяват маршрута по ГПС, а разликата от изгорено и изписано гориво отива в джоба им.

    Коментиран от #18

  • 7 Иванчо

    48 3 Отговор
    Ама винетката иначе 100 лв.
  • 8 Бибитко

    9 27 Отговор
    Къде виждате непочистени пътища ,тези къде са тръгнали в края ноември.
  • 9 Сиси

    32 13 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха":

    Карат с две зимни отпред и две летни отзад със скоростта, с която карат лятото. Стар български обичай е това. Днес се нагледах на "танцуващи" автомобили на прав път с 5 см сняг. Прибрах се безпроблемно, оо-бавно, ама се прибрах. Аз от 15 години карам автомобил със задно предаване и знам или 4 зимни гуми на максимум 5 години, или с градски транспорт, или пеша, или вкъщи на топло това е положението, останалото е безотговорност.

    Коментиран от #25

  • 10 Читател

    4 17 Отговор
    Лек автомобил под 20 см. сняг не го спират. Ако е със зимни гуми. Е, абстрахирам се от коли като Ламборджини Галардо и подобни :)
  • 11 Plovdiv

    6 5 Отговор
    Дайте насам малко сняг, тук една снежинка не е паднала!
  • 12 Лимонад

    15 8 Отговор
    По Дискавъри има едно предаване как помагат на точно закъсали камиони по магистралите. Само да спре някой дори около магистралата - отива аварийният автомобил до него и собственика плаща 500$ Че е разхождал камиона . Докато и тука не стане така , няма да се оправят пътищата. Сега цяла вечер сума хора ще видят заради на някой глупостите.
  • 13 1307

    17 6 Отговор
    ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПЛАЧЕВНО! ПАК НИ ИЗНЕНАДА ЗИМАТА . ДНЕС ПЪТУВАХ 40 КМ ЗА 3 ЧАСА ОТ ПЕРНИК ДО СОФИЯ СРЕДНА СКОРОСТ 7.5 КМ/Ч. АКО БАХ ТРЪГНАЛ ПЕШ ЩЯХ ДА СТИГНА ПО -БЪРЗО.
  • 14 СИЧКОТО ТИР КАРА С ЛЕТНИ ГАЛОШИ

    6 5 Отговор
    ГАРАНТИРАНО.РЕГЕНЕРАТА Е ПЪРВАТА ИМ ЛЮБОВ.СКОРО КУМШИЯ СА УТРЕПА В ПАДНАЛ НА ПЪТЯ РЕГЕНЕРАТ. ПРЕТЕГЛИХА ГО 28 КИЛА.
  • 15 Борис

    15 2 Отговор
    Айде пак трябв да се хващат снежинките във въздуха.
    Докато вали сняг -снегорини не чистят,излизането е на собствена отговорност.
    Стара австрийска поговорка!
  • 16 Бат Бойко

    12 2 Отговор
    Снегът отново ни изненада..............проявете разбиране.
  • 17 Townboy

    20 5 Отговор
    На Рапона-Тиква всичката работа му е такава. Знае само да увеличава данъци и такси. ОСТАВКА!
  • 18 Киркор

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Много компетентност лъха от коментара,браво,браво!!!
  • 19 Валери

    7 3 Отговор
    Ама парите за почистване ги вземаха нали? Сигурен съм, че фирмите отговорни за това нямат нищо общо с ГРОБ!
  • 20 Ventura

    10 2 Отговор
    Изненадата е голяма.!
    3000 почистващи машини
    почиват, чакат по-дълбок
    сняг! Някой взе парата, да
    му мислят шофьорите!
  • 21 Баш Майстор

    9 4 Отговор
    Като нямаме пътища,всяка година ще е така!Тук ще въведа понятието което е само за БГ .Ние сме пълни с ЕДНОЛЕНТОВИ МАГИСТРАЛИ на който от цяла европа е разрешено 140км само на нас!Смях в залата за билярд,другари!
    международен СЕЛСКИ път Е-79
    ДА ни е Честита Новата Илядооооооо......Ха наздраве!
  • 22 антрашпиц

    9 5 Отговор
    Ей много ревльовци има тука бе!Ами то точно зимата се вижда кой колко може...
  • 23 SAAB

    7 2 Отговор
    Ел. винетка , нова гражданска , нов данък , ТОЛ .........на ви сега ...пожарникар и то набеден за това при това гИнИрал !
    И гумите ви летни сигурно .....
  • 24 Мутра

    4 8 Отговор
    4 часа от дунав мост 2 до София със БМВ нито един път не пробоксувах със зимни гуми втори сезон
  • 25 Ганю

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Сиси":

    купил си 4 зимни защото си със задно и няма как да минеш само с 2. Не се прави на умен и не завиждай на тези които са с предно, смени си бараката
  • 26 Евала

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Просия":

    Браво бе човек евала от мен. Най после един смислен коментар. Те паднали 5 санта и оно ми плаче и реве, па слагай вериги бе алоо!
  • 27 Е79

    8 0 Отговор
    Винетката за камиона е над 1000лв,защо като влезнах в Румъния всичко беше чисто и опесъчено,нямаше закъсали никаде,имаше машини през 10км който го пръскаха безценното......
  • 28 Нищо не разбиращ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Просия":

    А колко трябва да има,55см.ли за да чистят?????
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пепе

    7 0 Отговор
    Тук е пълно с глупави коментари от неразбиращи хора.
    1. Тировете се движа в това време, не защото така им харесва а защото всичко което купуваме м магазина идва с транспорт.
    2. Няма зимни гуми за товарни автомобили, техните са предни, задни и за ремарке.
    3. Дори и с най хубавите гуми, когато пътя не е почистен, в наклона тежест отива назад , натиска в областта на задвижващите колела на камиона намалява и той започва да буксува. И това го знае всеки шофьор карал такъв тип камион. Веригите не са решение при малко сняг, те съсипват и гумата и пътя. Това са камини за пътя а не за офроуд.
    Извода като искате толкова много пари за пътни такси и все гледате на запад, почиствайте и подържайте пътя като тях. Всичко останало са глупости и комлексарски приказки
    Извода, ко
  • 31 Nightrunner

    2 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Нова зима ново крадене. Вчера пътувах час и половина от Севлиево до В. Търново от 17:00 до 18:30. Колоната беше 20км от Ново Село до ВТ, движението беше с 10км в час на почивки. През деня бяха поразмели и понахвърляли нещо по пътя, което беше стопило част от снега и след залязване на слънцехо това стопеното беше станало на 4см лед.
    Всяка година едно и също пътуваш от София стигаш до табелата община Велико Търново и изведнъж схващаш, кой краде на поразия.
  • 32 Абе идиоти и 5см сняг не трябва да има н

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха":

    ...................
  • 33 Емил

    2 0 Отговор
    Защо в австрия германия по пътя няма сняг и лед.дори и една румъния .защо хората пръскат с химикал преди да вали и повреме на валежи. Било сняг или дъжд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове