Last news in Fakti

23 Март, 2012 13:45 1 351 0

Борисов: Трайков да махне "капаните" пред новия министър

  • борисов-
  • трайков-
  • капани-
  • бойко борисов

Премиерът призова бившия енергиен министър да обясни нещата

Борисов: Трайков да махне "капаните" пред новия министър - 1
Снимка: БГНЕС

Имах намерение да продължа да работя с Трайчо Трайков, но ако не чуя от него истината, ако лично не махне "капаните" пред новия министър, значи действително ще съжаля и за времето, когато съм работил с него.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той добави: „Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно; ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на „Лукойл” чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството.”

Когато аз реша да сменям министри, по някакъв начин той е станал несъвместим с моето усещане. Изпратих на Трайков Цветанов да му каже, в ролята на вицепремиер, посочи още той.

Борисов заяви също, че е искал да бъде изслушан от икономическата комисия на секретно заседание, "защото знам повече и то от хората, които определят политиката и в региона, и в света в този сектор", каза той. Искам да им кажа истината и колко е трудно, когато торпилираш три проекта, след това да отидеш и да им кажеш - "ама намалете цената на газа". Предстоят ни изключително трудни преговори и аз се надявам, че новият министър ще се справи, изрази надежда премиерът.

На миньорите от "Горубсо-Мадан" Борисов каза през медиите, че правителството трудно може да повлияе на собственика. Но има още един неизползван инструмент. "Ако трябва ние да вземем част от акциите и да ги заложим в Българската банка за развитие, да дадем милион и половина лева на хората, за да живеят", предложи той вариант. "Надявам се в рамките на днешния ден Делян Добрев да доведе преговорите докрай, да пуснем обратно концесията – единствената ми грижа е тези хора да могат да си получат заплатите", подчерта Борисов, като уточни, че и това са наследени проблеми.

Премиерът заяви, че истински се надява „бившият министър Трайков да излезе и да каже всички тези истини. Защото иначе не е честен този удар, който ми нанесе”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА