Last news in Fakti

24 Март, 2012 19:46 850 0

Близки на загинали по пътищата пишат до европейските институции

  • безопасни улици за валя-
  • пешеходни пътеки

Фондация "Безопасни улици за Валя" и обединени родители на деца, нелепо загинали на пътя ще представят официалното си писмо до европейските институции, разкриващо порочната практика убийците зад волана да остават на свобода, съобщиха от фондацията.

Липсата на адекватни присъди, неспазването на законодателството и недосегаемостта на представителите на съдебната власт са акцентите на документа, който ще бъде разпространен до международните власти.

В пресконференцията утре участие ще вземат Мария Димитрова - майка на 12-годишната Валя, убита на пешеходна пътека в Бургас миналото лято, Нели Петрова - майка на 19-годишната Лора, убита на пешеходна пътека във Варна, месец след Валя, Ангел и Пламена Борисови - родители на 12-годишната Ники, убита на пешеходна пътека в Русе в навечерието на Коледа, Трифон Трифонов - представител на родителите на пометените от пиян шофьор в Симеоновград деца навръх Великден миналата година.

Акцентира се на случаи само от последната година и близки, имащи силата да се борят поне за адекватни присъди на убийците на децата си с цел превенция на цялата общественост, заявяват от "Безопасни улици".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА