Last news in Fakti

4 Септември, 2023 09:47 815 15

Владимир Тодоров: Каквито и неравности да сложим на пешеходните пътеки, няма как да преборим манталитета да си мълчим

  • владимир тодоров-
  • пешеходни пътеки-
  • неравности-
  • манталитет

Според експерта мерките за конфискуване на автомобили ще имат ефект, тъй като в МВР има първоначални данни за намаляване на случаите на задържани да шофират след употреба на алкохол и наркотици

Владимир Тодоров: Каквито и неравности да сложим на пешеходните пътеки, няма как да преборим манталитета да си мълчим - 1
Снимка: БНТ

"Каквито и закони да приемем, каквито и неравности да сложим на пешеходните пътеки, колкото и да ги осветим, няма как да се преборим с този манталитет, да се затваряме и да си мълчим". Така Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи коментира пред БНТ поредната трагична случка на пътя, при която загина дете.

Той попита риторично какво правим, когато видим, че някой човек от компанията и масата ни пие, след което решава да си тръгне с автомобил. Призова за толерантност и уважение на пътя.

"На пътя има агресия, хората слизат по кръстовищата и се бият, изнервят се, има изпреварвания в насрещното движение", посочи Тодоров.

Според него мерките за конфискуване на автомобили ще имат ефект, тъй като в МВР има първоначални данни за намаляване на случаите на задържани да шофират след употреба на алкохол и наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 такааа

    8 3 Отговор
    Нали комунягите 45 години го млатиха и мачкаха тоз народ да мълчи и да не опонира на червените фашисти.
  • 2 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Никога няма спрат да спрат да Крадът от асфалт и Ремонт на Ремонта!
  • 3 факт

    4 1 Отговор
    Всички беди по пътищата идват от задкормилната уредба !!!Няма толкова прости водачи в целият свят , и за това глобите и годините в затвора трябва да са много големи !!
  • 4 Дедо ви...

    2 1 Отговор
    Ха, че този капацитет на ППДБ прегазил детето е бил фиркан до козирката и надрусан заедно с любовницата си която е била в колота. 100 метра е влачил детето и се е спрял едва на 300 м. Като е слязал от колата се е хилил като пача.
  • 5 Механик

    5 1 Отговор
    Оня "Майкъл Джексън"- княгинята, взехте ли и колата, че нищо не се чу?
    Закона за тия конфискации е неадекватен. Не може да ми вземете колата, понеже съм я дал на друг, а той се напил в последствие и седнал да кара.
    И как тоя закон ще спре човек, дето колата му струва 1000 лв. и то ако и е пълен резервоара?
    Взимаш му тая, а утре той купува друга, черпи се по случая и пак на волана.
    Правилния закон е, за управление на МПС след употреба на алкохол и психотропни вещества - директно в затвора. Реална, а не условна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кауза пешеходни пътеки

    3 0 Отговор
    Трябват страшни санкции за отнемане на предимство на пешеходна пътека.
    И за скорост над 30 при преминаване на такава.
  • 9 умен

    0 0 Отговор
    Като направят неравности на пътя ще почнат да газят по тротоара, защото колата ще е отскочила и се е качила там. Тогава и да се оглежда пешеходеца все тая!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 на милен

    0 0 Отговор
    убиеца , като го ударил и камшичен удар . тоя като го е блъснал - все едно трамвай . Без мъка е умрял . Все пак ще си плати . 3 години да му дадат .
  • 12 Е няма

    1 1 Отговор
    Няма как да минеш с висока скорост през изкуствена неравност, и колата ти да остане здрава ! А следващия път вече ще намаляваш отдалече !

    Коментиран от #14

  • 13 Баце ЕООД

    0 0 Отговор
    Колко още неравности по пътя??
  • 14 умен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Е няма":

    оня като е на мотика мислиш ли, че му дреме за повдигнатата пешеходна пътека и за колата?! Лошото е, че тогава ще се газят и хора, които чакат на тротоара а не като сега хора тръгнали да пресичат без да се огледат! Разликата между единия и другия пешеходец се нарича Чарлз Дарвин!

    Коментиран от #15

  • 15 по цялата глава

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "умен":

    Те сега хич не ги газят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол