Last news in Fakti

25 Март, 2012 14:23 1 623 4

Учредиха Национал-демократична партия

  • атака-
  • капка-
  • сидеров-
  • депутати
Учредиха Национал-демократична партия - 1
Снимка: БГНЕС

Национал-демократична партия (НДП) се казва новата партия, която се учреди днес от Капка Георгиева, сина й Димитър Стоянов и петима отцепили се от "Атака" депутати.

"Целим се в модерно мислещите хора, които искат нещата в България да се случват. Ще следваме европейската практика, за да дръпне страната ни рязко напред. Убедена съм, че хората ще се припознаят. На днешното учредително събрание ще има много общински съветници, които не са посмели на съобщят на Волен Сидеров колко много структури са го напуснали", обяви бившата съпруга на лидера на Атака в предаването на бТВ "Тази неделя".

Учредителният конгрес на НДП ще се състои на 2 юни. 

Партията няма да е лидерска, обяви няколко пъти Димитър Стоянов, като направи разграничение от Атака, която, според него, се е превърнала в лидерска. Стоянов предложи в инициативния комитет да бъдат включени и петимата независими депутати, напуснали Атака, както и Капка Сидерова. Това са хората, с които винаги сме си пазили гърбовете, каза Димитър Стоянов.

Новата формация ще си сътрудничи с всички политически сили от от спектъра, без ДПС, уточни Капка Сидерова. Тя заяви, че още четирима депутати от Атака се очаква да напуснат партията, но не не уточни дали те ще се присъединят към НДП. Отречено беше и твърдението, че новата формация има подписан документ за сътрудничество с ГЕРБ. Подкрепяли са правителството на ГЕРБ, но само за онези политики, които са полезни за България, каза независимият депутат Валентин Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    1 0 Отговор
    Мястото на бабите е до внуците им, а не в политиката.
  • 2 The Bear

    0 0 Отговор
    Бута се да изпита още едно фиаско... Не знам с какъв акъл се пъне да прави нещо само заради парите които ще й донесе държавна субсидия или други там някакви канали. Вместо да се хванат да поработят нещо, ей такива непрекъснато се множат в разни там политически и субполитически структури, превръщат политсцената в безсмислена говорилня и очакват народа да ги разбере.... Политическата класа отдавна се откъсна от смисъла на съществуването си и се формира като самостоятелна свръх-паразитна прослойка на обществото, държаща парите на държавата и командвана от финансовата олигархия, към която се стремят все повече хора, тъй като понятията морал, етика, човещина и патриотизъм се срещат вече само в червената книга.... Ужасно ме боли, че душевните нищожества обсебили цялата ни политическа сцена се разхождат в скъпи дрехи, карат скъпи коли, живеят в бутикови жилища, половината им време минава в екзотични почивки, а половината от останалото в планирането им.... А в същото време последните ИСТИНСКИ хора работят като волове, защото някой трябва да ги изкара тези пари дето се въртят по върхушката, и тънат в мизерия и борба за оцеляване... няма да го бъде дълго това...
  • 3 станишев

    0 0 Отговор
    Така трябва да бъде-демокрация,или по-скоро-капитализъм.Обикновенните хора като нас да опъват каиша-дии воле дии..
  • 4 joro

    0 0 Отговор
    Поредните на които трябва да слушаме глупостите и трябва да лапат пари от хората.............