Last news in Fakti

24 Март, 2012 15:31 1 386 0

Сидеров: Отцепниците от „Атака” изпълняват поръчка на ГЕРБ

  • сидеров-
  • атака-
  • отцепници
Сидеров: Отцепниците от „Атака” изпълняват поръчка на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отцепниците от Атака, които утре ще създават нова партия, изпълняват политическа поръчка на ГЕРБ, за която получават пари, каза Волен Сидеров в участието си във „Факторът Кошруков” по TV7 днес. Всички те са подали декларации за принадлежност към ГЕРБ, които вече са предадени в комисията по корупция в НС.  Създаването на нова партия обслужва целта на ГЕРБ „Атака” да не присъства в следващия парламент, каза Сидеров.

В България има свобода на учредяване на партии, но нека тези хора първо напуснат Европарламента, Народното събрание, общинските съвети и всички институции, в които присъстват като представители на „Атака”, и тогава да създават нова политическа структура. Обратното е некоректно, допълни Сидеров. „Правил съм добро на хора, които сега ме плюят.”

Разцепление на структурите на „Атака” в страната няма, както се твърди по медиите. Сидеров се съмнява, че в неделя в НДК ще се съберат необходимите 500 учрeдители, които да могат да създадат партия.

Волен отрече ролята на Капка Сидерова в създаването и изграждането на Атака. „Всичко се дължи на моите идеи, обществена и публицистична дейност, градена с години и не са оправдани претенциите на хора, които са били близо до мен.”

Тези хора не предлагат нищо ново и нямат позиция по важни национални и геополитически проблеми, като например казуса с Румъния или ACTA, за да се отличат от идеите на моята партия, допълни лидерът на дясната партия.

В неделя „Атака“ организира митинг пред румънското посолство, за да изрази позицията си по претенциите на Румъния за териториалните ни граници, съобщи Сидеров. Партията е внесла декларация в НС по въпроса с настояване за ясна реакция на българския парламент и иска въпросът да бъде представен пред Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА