Last news in Fakti

23 Март, 2012 16:15 1 679 0

Прошко Прошков се оттегля от ръководството на ДСБ /Обновена/

  • прошко прошков-
  • оставка-
  • ръководство дсб

Прошко Прошков е подал днес оставка като член на Националното ръководство на Демократи за Силна България. Това съобщиха от екипа на Прошко Прошков.

Оставката вероятно е заради участието на Прошко Прошков в надзорни съвети на общински дружества. От ДСБ имали вътрешно партийно решение да нямат участия в общинските дружества, за да са истинска опозиция. Освен Прошков в дружествата има участие и Петър Москов, твърдят източници близки до ДСБ.

По-късно Прошко Прошков заяви за Факти.бг, че партийната политика, водена в момента, го кара да е редови член на ДСБ, а не част от ръководството. "Занимава ми се с истинска политика, а не с апаратни игри", допълни той.

Партийният анализ на изборните резултати не е реалистичен, смята Прошков. "След последните местни избори обявихме, че сме повторили резултатите, но при странни местни коалиции, това не може да е измерител за реалното ни състояние. В София сме на трето място, а в останалите градове - шести", подчерта той.

По думите му "ДСБ не си дава реално сметка, защо и в последните избори върви само надолу".

Припомняме, че Прошко Прошков беше кандидат за кмет на София от Синята коалиция. На 2 ноември 2011 той подаде жалба до Административен съд София-град във връзка с установените многобройните нарушения, наблюдавани на изборите за кмет на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА