Last news in Fakti

10 Април, 2012 13:56 1 027 0

Костов гони отцепниците и от Общинския съвет в София

  • сос-
  • дсб-
  • иван костов-
  • общински съветници-
  • прошко прошков
Костов гони отцепниците и от Общинския съвет в София - 1
Снимка: БГНЕС

Иван Костов поиска подалите оставка от Националното ръководство на неговата партия да напуснат и позициите си като общински съветници на София. Прошко Прошков, който бе кандидат за кмет на столицата, първи напусна ръководството на тъмносинята партия преди седмица, а вчера същото направиха Даниел Митов, Христо Ангеличин и Петър Николов, който е един от основателите на партията.

Четиримата са определяни като „младата вълна“ на ДСБ, но Костов е категоричен, че „не можем да инвестираме в хора, които не носят доверие“. Лидерът не се чувства разколебан от оставките.

Той критикува напусналите за това, че са участвали в подготовката за изборите, завършили с „очевидно не добри резултати“, за което не поели отговорност.

Николов ще продължи кариерата си в новото движение на Меглена Кунева - „България на гражданите“. „Тези хора ще предадат Меглена Кунева по същия начин, по който предадоха ДСБ“, коментира лидерът на СДС Мартин Димитров.

„Аз съм гласувал за Прошко Прошков. Моят вот сега е подменен“, заяви още Димитров. Самият Прошков обяви желание да остане в ДСБ, но като редови член. Намерение за напускане на Столичния общински съвет от негова страна също не е обявено.

Подканата за Костов важи за него и за Ангеличин, който също е общински съветник.

От "България на гражданите" коментираха, че в тяхното сдружение са добре дошли всички активни и умни хора, които споделят техните ценности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА