Last news in Fakti

28 Март, 2012 08:23 1 183 5

Днес става ясна българската позиция за АЕЦ "Белене"

  • белене-
  • борисов-
  • решение
Днес става ясна българската позиция за АЕЦ "Белене" - 1
Снимка: БГНЕС

 

Позицията на България за проекта "АЕЦ Белене" ще бъде обявена от министър-председателя Бойко Борисов днес на заседанието на правителството.

Очаква се днес Борисов да информира и депутатите от икономическата комисия по темата.

Премиерът е извикан от парламентарното звено, за да даде информация какво става с какво става с енергийните проекти, например като газовата връзка с Турция. Заседанието на комисията ще е закрито.

ИТАР-ТАСС съобщи, че проектът от атомна може да се превърне в газова електроцентрала, нещо което е дискутирано още от кабинета на Димитър Попов в началото на 90-те години на миналия век.

ИТАР-ТАСС цитира български източник, според който Белене от атомна може да се превърне в газова електроцентрала, която да се захранва със синьо гориво директно от бъдещия газопровод „Южен Поток”.

От енергийното министерство отказаха да коментират каквато и да е била хипотеза, преди премиерът да обяви решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Кирилов

    0 1 Отговор
    Дано не са им и изскочили от полезрението електромобилите и парите, които държавата пести от CO2 емисии. Правят разни сметки без кръчмар, но в много скоро всичко ще им се стовари наведнъж върху тъпите кратуни. Дано не са забравили и как тая зима спряха износа на ток, защото не достигаше произведената енергия. И дано разберат, че почнем ли да караме лансираните в целия свят електромобили, потреблението ни на енергия ще бъде много по-зле отколкото тая зима и то не за ден-два или седмица, а ежедневно!
  • 2 flasha

    0 1 Отговор
    ВСЕКИ ТЪПАК ОБЩЕСТВЕНА ЛИЧНОСТ СЕ УПРАЖНЯВА НА ТЕМАТА "БЕЛЕНЕ" А ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА :
    1. ДОРИ ДА СЕ ПОСТРОИ СЪС ЗАЕМ 5,6,7 млд. ВСИЯКИ ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ИКОНОМИКАТА ПОД ФОРМАТА НА ДДС , ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА СТР. МАТЕРИАЛИ ,ОСИГУРОВКИ НА РАБОТНИЦИТЕ И ДР. , РЕГИОНА ОКОЛО БЕЛЕНЕ ЩЕ ДРЪПНЕ МАТЕРИАЛНО , С ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ СЕ УСЕТИ ЦЯЛОСТНО ПОТЕГЛЯНЕ НА ИКОНОМИКАТА ...;
    2. РАБОТЕЩИТЕ КАДРИ В АЕЦ-КОЗЛОДУЙ ЩЕ ИМАТ АЛТЕРНАТИВА НА ПРОФЕСИЯТА СИ И НЯАМАДА ОТИДАТ В ДРУГИ СЪСЕДНИ ТСТРАНИ С ПРОЕКТИ ЗА АЕЦ /ТУРЦИЯ ПРИМЕРНО/ ;
    3. ПОДСИГУРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БГ ;
    4. ЗАЕМ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ НА ЛИХВ. ПРОЦЕНТ 2 НАЙ-МНОГО 3% А СПОРЕД ТВЪРДЕНИЯТА НА ПСЕВДО-ИКОНОМИСТА АНГЕЛОВ 10 % ?????? ТЕЗИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ ГИ ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !!!
    5. ИМА И ОЩЕ СКРИТИ ПЛЮСОВЕ НО ТЯХ ГИ ОСТВЯМ НА ВСЕКИ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ДА ГИ ОТКРИЕ :)
  • 3 The Bear

    0 0 Отговор
    Само че доставеният реактор не бил от тип съответстващ на сеизмичния характер на района - бил годен за Козлодуй, но неподходящ и опасен за Белене. Така че, по-добре е да помислят за преместването му в Козлодуй, и закупуване на нови реактори за Белене. Че ни е нужна още една АЕЦ - спор няма. Главното е обаче да бъде постигната максимално възможната гарантирана безопасност при строежа и за експлоатацията.....
  • 4 МММ

    0 0 Отговор
    Да бе, те германците са тъпи и за това смятат до 2050г. да нямат ни една АЕЦ.
    Има нови технологии които успешно могат да заместят АЕЦ.
    А както казва Борисов ако стане авария кой ще е виновен??? Няма да сте вие от форума , нали?
  • 5 да нямаме работа с тях

    0 0 Отговор
    Бягайте от Сащ,Франция ,Турция-те са за война,и завладяване,в скоби колонизиране ..Първо беше Бен Ладен,после КАдафи,сега е ред на Асад и накрая да стигнат до Иран,голяма колонизация и ограбване на близкия изток,обаче Иран има ядрено оръжие!!
    Нямаме работа с тези държави,не знаете какво могат да направят и в България!!
    По-добре с Русия и Китай,те не искат да колонизират и да правят скрити войни...,хора!!