Last news in Fakti

21 Декември, 2018 20:42 4 732 21

Фандъкова: Без винетки в София

  • софия-
  • винетка-
  • автобус

Същото се отнася и за автобусите на столичния градски транспорт

Фандъкова: Без винетки в София - 1

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви пред журналисти, че иска софиянци и гостите на града да могат да пътуват до всяко населено място на територията на общината без да имат нужда от винетка за това.

Фандъкова вече е предприела действия в тази посока.

"Водим разговори с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), има поети ангажименти", заяви тя. Предстои да се направи подходяща организация, която да позволи това.

Същото се отнася и за автобусите на столичния градски транспорт.

Кметът коментира и казуса около сградата на първото кино в България - "Цанко Церковски", което се намира на булевард "Мария Луиза". Сградата се руши и е опасна. По думите на Фандъкова, който и да е инвеститорът, той трябва на всяка цена да запази функцията на залата за кино.

От тук нататък всичко останало по отношение на статута на сградата е в правомощията на Министерството на културата, от където обаче обясняват, че процедурата е изключително тромава и ще отнеме време, допълни Фандъкова

Междувременно от Кино гилдията се притесняват за сградата, пише БГНЕС. Според кинодейците съдбата на сградата може да последва тази на Царските конюшни - да бъде запалена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    29 8 Отговор
    Гоститене на София безвинетка??!! Ще се телепортират от Бургас до София! Нали трябва да дойде по някакъв начин до София, и ще му трябва винетка. Или като го спрът на Тракия ще казва - аз за София пътувам, а там винетка не ми трябва, така каза Фандъка!
  • 2 павльо

    43 12 Отговор
    А защо ние от Пловдивските общини да не може да пътуваме до Пловдив и до всяко населено място до Пловдив без винетки а само софиянци софиянци да не пикаят олио.
  • 3 1122

    18 5 Отговор
    Искаме и в пловдив

    Коментиран от #10

  • 4 boy de

    35 7 Отговор
    Стане ли това в София - искам в цяла България до всички селища във всяка една община без винетка! Иначе дела за дискриминация до дупка!
  • 5 вуйчо

    15 5 Отговор
    ОСТАВКА!!!
  • 6 ТНН

    20 3 Отговор
    Да правилното е когато си пътуваш в общината, където имаш адресна регистрация и живееш да си пътуваш в тази територия без винетка.Щом за София може защо за другите да не може?
  • 7 Зелено човече

    12 2 Отговор
    Тази работа малко ми се струва писане на актив за събиране на почитателите за следващите избори. Ами че то и досега автобусите на градския транспорт не са имали винетки. Нали именно пътищата по които се движи градския транспорт са общински и за тях и до сега не се събираше винетна такса. Сега мислят да сложат изисквания за винетка за кварталите отвъд околовръстното като Княжево и Драгалевци ли, та после кметицата уж да се пребори да ги отпаднат.
  • 8 Яшко

    15 19 Отговор
    Шопиииии вие богопомазани ли сте малко ли вие,да не плащате ток вода парно нещете ли вашата кожа вмирисана,

    Коментиран от #11

  • 9 qwerty

    2 3 Отговор
    А какво ще направи Столична община със сградата по диагонала (на Симеон и М. Луиза), която също се руши от години и никой не се сеща за нея?
  • 10 637

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "1122":

    Когато се научиш, че името на града ти започва с главна буква може и да не купуваш винетка.
  • 11 Лош

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Яшко":

    Я, тоя можел да чете. Как усещаш миризма. Нали там се къпете на пролет, като се размръзне ряката.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Отегчен

    8 3 Отговор
    Данче , издишааааш , чакай прокурорите ! Рано или късно !
  • 14 Константин

    2 4 Отговор
    Г-жа Фандъкова си противоречи.
    Ограничава движението на автомобили в София заради мръсния въздух, направи невъзможен трафика по Раковски и Дондуков, а сега с нов и грешен предизборен ход. Явно, че няма подходящи съветници. Без винетки ще се увеличи трафика на стари автомобили в София, защото новите имат годишна винетка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не не

    5 1 Отговор
    Госпожа Фъндъкова ние в останалите градове ще компенсираме за вашето удобство понеже ние сме балъци....... , а пък Вие сте бедни в София нали? Оставка оставка не се подмазвайте на народа.... с кафе лъжица давате с чарпак зимате!
  • 17 Недоумяващ

    1 0 Отговор
    Сградата е строена през царско време и е държавна собственост. Пазачите на комунистите не могат да търпят подобно нещо. Те грабят. А що се отнася до винетките - от колко години се говори да бъдат премахнати и проверката да става по електронен път?!
  • 18 Фъстъкова

    7 0 Отговор
    Фандъкова е провинциална даскалка. Вцентъра на София, на "Лъвов мост" при толкова голямо движение, тя сложи пейки. Пешеходци и шофьори се чудят как да се разминават безпроблемно. Мигрантите са го превърнали в спалня.
  • 19 Москвича квичи

    2 2 Отговор
    АМА ВСЕ СОФЯНЦИ ТА СОФЯНЦИ, И ВСЕ ЗА ТЯХ СЕ ПРАВЯТ ЗАКОНИ И ЗАКОНЧЕТА . ЗАЩО НИ КАРАТЕ ДА СЕ РАЗВЕНЧАЕМЕ И СЕ РАЗВЕДЕМЕ СЪС СОФИЯ . Що ни карете да се пришием към гърция или турция ?
    И ТРЯБВА ДА ИМА ПЪТ БЕЗ ВИНЕТКА ,КАКТО ПО ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ.
    ВИНЕТКИ САМО ПО АУТОБАНИТЕ И МАГИСТРАЛИТЕ.
  • 20 Софянец

    1 2 Отговор
    И без това внасяме всичко,плодове,месо,зеленчуци а вие провинциал исти само ревете и идвате в София в строителството и да карате такси

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове