Last news in Fakti

4 Януари, 2019 14:11 32 648 46

Майката на Иван Ласкин: Дръж се, моето момче!

  • иван ласкин-
  • вма-
  • болница-
  • трансплантация

Донор ще се намери. Вече има хора, които са готови да дадат част от черния си дроб

Майката на Иван Ласкин: Дръж се, моето момче! - 1
Снимка: БГНЕС

"Дръж се, моето момче!". С тези думи изрази притеснението си майката на Иван Ласкин, която, откакто научи новината за състоянието му, не може мира да си намери, плаче по цял ден и се моли синът ѝ да намери сили и да се пребори с предизвикателството. Цялото семейство на популярния актьор е в готовност да дари кръв и каквото е нужно, за да се възстанови той. Братята на Ласкин - Светослав и Евгени, също постоянно държат връзка с докторите от ВМА и жената на Иван - Александра.

Според всички състоянието на Ванко върви към подобрение, макар официално да не се съобщават подобни прогнози. Колеги на актьора дори са сигурни, че Ласкин е изведен от изкуствената кома, в която бе принудително въведен заради нечовешките болки, които изпитвал.

"Донор ще се намери. Вече има хора, които са готови да дадат част от черния си дроб за него - познати и непознати. Тялото му само трябва да се пребори с интоксикацията, за което ще му трябва и доста силен дух", споделиха близки до Алекс Сърчаджиева. Самата тя все още се държи и дори не позволява на колеги да говорят за състоянието на Ласкин пред дъщеря й София. Алекс играе в Сатиричния театър и е от любимките на зрителите.

Притеснена за състоянието на баща си е и първата дъщеря на актьора - Люба. Майка ѝ е колежка на Ласкин - Мирослава Гоговска. Двамата се запознават доста млади и момичето се случва "случайно" и непланирано. "Имали сме проблеми с Иван, тъй като аз се грижех основно за Люба. Той рядко я виждаше, а плащаше само когато може. Трудно ми беше, слава на Бога, че момичето ни израсна толкова възпитано и прекрасно", споделя от своя страна Мирослава Гоговска.

Близките на Иван Ласкин са категорични, че основен за влошаването на състоянието му бил фактът, че две седмици преди да влезе в болницата, той понесе голяма загуба - след кратко боледуване почина баща му Славчо, твърди в. "България днес". Това се отразило изключително тежко на актьора, който бе много близък с него и двамата си братя.

"Аз съм оптимист и смятам, че Иван ще се оправи. Разговаряхме доста пъти, докато лежеше в "Пирогов". Вдъхнах му сили и кураж да се бори, по мъжки, смятам, че нещата ще се оправят", сподели шефът на артистите Христо Мутафчиев, който е от най-близките приятели на актьора.

И други се молят за бързото възстановяване на Ласкин - ловната дружинка "Меляне", която участва в молитва за негово здраве. "Дръж се, Ванка, ловните приключения те очакват. Има още много неща да преживееш", сподели и приятелят на Ласкин сред ловците - Робърт Атанасов. Останалите от колектива - Павлин Бацила, Цури Бръснаря, Иван Радев, Цецо Къловеца и останалите от община Роман, също призоваха актьора за кураж.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 az 446646

    42 36 Отговор
    На кой му дреме за тоя алкохолик , освен на неговите близки и защо това става обществено достояние ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един

    41 8 Отговор
    Коментарите са жестоки, дано Ласкин се съвземе и кандидат-донорите му помогнат, но не го намирам за популярен актьор. Популярен е по-скоро със нахалното си поведение, говоренето си от последна инстанция и напомпаното си самочувствие. Причини за пиене могат да се намерят винаги и многобройни - загуби на близки и по други поводи, но самоконтролът е единственият спасител понякога. По-скоро изпитвам съчувствие към Алекс и малката им дъщеря, защото майката на Александра беше единственият истински човек в живота й. За пореден път има опасност да осиротее, този път с дете, което е голяма отговорност и трябва да е силна. Напълно разбирам майка му, но вместо да се намесва и предишната му жена, по-добре би било Александра да усети подкрепа. Слава Богу, че поне не я обвиняват!
  • 6 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 25 Отговор
    Мамо подай ми кашона с коняка да се хвана муахахахахха

    Коментиран от #10

  • 7 Дръндеф

    25 15 Отговор
    От ловната дружинка да му отстрелят един глиган с по- голям черен дроб за трансплантация.
  • 8 Доктор Морков

    38 1 Отговор
    Като почнете с тези роднини, колеги, приятели ... жълтеете с такива плоски статии. Цирозата е рак на черния дроб и убива. Консултирайте лекар и напишете нещо смислено, а не само Дръж се и Дай Боже. Бог помага, но в кошара не вкарва.

    Коментиран от #33

  • 9 Гост

    33 7 Отговор
    Какво човек сам си направи, цело село не може да му го направи! Да не би някой насила да му е наливал в устата и да пие като смок, пък сега - помощ? Да е станал някакъв инцидент (злополука), който е случаен, да се помага, ама да се помага на некъв пияндурник да си пие после пак - е извинете! По принцип не е хубаво да се говори така за човек в такова състояние, но в случая си е самата истина и никой няма вина за това състояние, до което се е докарал самият той!
  • 10 Владо

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Хахахаха . Стабилен си !!!

    Коментиран от #18

  • 11 Владо

    10 8 Отговор
    Дръж се за бутилката !!!!!
  • 12 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    11 2 Отговор
    ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ МУ....И ПОКЛОН КЪМ ТЯХ.....ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ДА ИМА ТАКИВА БЛИЗКИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ....А ЗА ИВАН ЛАСКИН НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ В ТОЗИ СИ ПОСТ....КАКВОТО Е ИМАЛО ЗА КАЗВАНЕ АЗ СЪМ ГО НАПИСАЛ....
  • 13 дедо

    21 29 Отговор
    Деградирали уроди,какво ви е сторил човека? Вие сте генетичен отпадък.Никой не е чувал за вас и няма и да чуе....нещастници пропаднали скрити плъхове в дупка. Хора без мнение,без никакви цености,мижитурки,утайка.......

    Коментиран от #23, #24, #28

  • 14 Край

    25 9 Отговор
    Много свестен мъж - "плащал си издръжката на детето САМО КОГАТО МОЖЕЛ".
    Е тия са ми любими.
    Не му желая злото - но не го харесвам.
  • 15 СТРАШНИЯ СЪД

    19 15 Отговор
    ГОСПОДИ ПРАТИ ВСИЧКИ ЛОВЦИ-РАСТИ В ГРОБА МРЪСНИ УТРЕПКИ ДАНО ПУКНЕТЕ ДО ЕДИН ГАДНИ КОМПЛЕКСАРИ ДАНО ДА СЕ ИЗБИЕТЕ В ГОРАТА ПИЯНИ УТРЕПКИ . ЛОВЕЦ ЛИ Е СМЪРТ ЗА ПРОКИША!!!
  • 16 Bubbles

    17 3 Отговор
    Кофти, ама така става когато пиеш без мяра.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мдаа

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Владо":

    Като пръч на лед.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АЛ КУРОПАТКИН

    10 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дръж се, моето момче!
    ..............и той дъжи..........бутилката
  • 21 артист

    13 2 Отговор
    Пожелавам му пълно възстановяване но акъла не ми го побира къде са били тия хора когато са го гледали как се трови а сега му вдъхват кураж.Жалко за Алекс която не случи с баща а сега и съпруга.

    Коментиран от #26, #27, #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 mitaka

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "дедо":

    Знаеш ли колко много хора чаъкат ред за трансплантация
    Той сам си е виновен
  • 24 СВЕТЕЦА

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "дедо":

    АЗ И НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА ЧУВА ЗА МЕН.ПУКНЕТЕ ВСИЧКИ ТЪПИ И ИЗВЕСТНИ ПИЯНИЦИ.-БОЛИ МЕ КУРА ЗА ВСИЧКИ ОТРЕПКИ.КАЗАХ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "артист":

    КЪДЕ СА БИЛИ ТЕЗИ ХОРА...???
    АМИ ДО НЕГО....И СА ГО ПРЕДУПРЕЖДАВАЛИ...И СА МУ ГОВОРИЛИ,ДА СПРЕ ДА СЕ НАЛИВА С АЛКОХОЛ...
    МИ ДА НЕ Е НЯКАКВО 5-ГОДИШНО ХЛАПЕ ДА ГО НАПЛЯСКАТ....???? ГОВОРИЛИ МУ СА...АМА НА...НЕ ЩЕ ДА СПРЕ И СЕ НАЛИВА.....НИКОЙ НЕ МУ Е КРИВ..
  • 27 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "артист":

    Споко де ше случи на любовник хахаха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Катарзис

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "артист":

    Ти сякаш не си се сблъсквал с такива които ти казват, че са бохеми и един път се живее. Ако сам не си помогнеш няма кой да ти помогне, всичко трябва да започне от вътре на вън. Дано да е претърпял някакъв кататзис и да му е дошъл акълът в главата.
  • 30 Batushka

    8 6 Отговор
    Въобще не ми пука......жив ,умрял...все тая...мен ми е за ПРЕМИЕРА....Господ да си го пребере дано.....
  • 31 Бат Мишо

    9 3 Отговор
    Никому не желая смъртта и лошото -дано се оправи ....Оня горе да прецени да му подписва ли пътния лист или да се мъчи още на тос злобен свят ....Който не пие да фърли първия камък ....Аз сигур съм изпил 2 пъти колкот него ама организма му е бил слаб,при нас в родата ,черния дроб е кът ядрен рияктор....прадядо умря на 106 дядъ на 90 и ме пращаха с медника за вино - туй е едно менче за вода за кобилица 10 литра - бех изтъркал стълбите към мазата и каци по 800 литра изчезваха преди нова година ...сичко е ген маа му стара,чуека не е виновен
  • 32 Иван

    9 3 Отговор
    И на мен баща ми Бог да го прости почина преди три години но аз не съм се наливал!!
    Така че това не е никакво оправдание!
    Липса на воля и слаб характер!!
  • 33 Чукче

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Доктор Морков":

    Цирозата е мастни израждане на черния дроб и не е рак.
  • 34 гост

    5 2 Отговор
    Пиянка, ама не е лош човек. Ще се оправи. Пожелавам му го.
  • 35 Проф.д-р Markus Guba- от Мюнхен

    4 1 Отговор
    Слушайте без трансплантация няма шанс.Церозата унищожава черния дроб,зависи коя фаза е,ако посенява значи е свършил,аз бях се подул около 20кг.по същия път съм минал.късмет.
  • 36 Точен

    10 2 Отговор
    Възмутен съм от злобните,нецензурни и негативни коментари тук. Това не е морално и признак на ниска култура. Не забравяйте,че никой не е застрахован от болести.
    Лично аз пожелавам г-н Ласкин да оздравява бързо! Сила и кураж на неговото семейство...!!!

    Коментиран от #40

  • 37 Chukan Kirilov

    5 1 Отговор
    Като ви гледам грамотността и правописа и се чудя как въобще давате акъл за нещо - като елементарен български не знаете, та камо ли от медицина да разбирате. А той Иван, както написа един преди мен е бохем. Ама не от Бохемия, а от село Рупча. А наздраве!
  • 38 Кур1954

    5 2 Отговор
    Дръж се за шишето, момче! Поредния пияница, който не успя да надвие на алкохола.
  • 39 ,христо

    1 2 Отговор
    А да не би да е пиел алкохол?!?!
  • 40 Едо

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Точен":

    ПОДКРЕПЯМ ИЗКАЗВАНЕТО ВИ! ПОМНИТЕ, ЧЕ ОЩЕ ДИОГЕН ХОДЕШЕ ПО УЛИЦИТЕ И ПАЗАРИТЕ С ФЕНЕР В РЪКА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН, ВЗИРАШЕ СЕ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА С ДУМИТЕ: ,, Търся ЧОВЕЦИ! Защото хора - много, а ЧОВЕЦИ - МАЛКО! НЕКА, КОЙТО МОЖЕ, ДА ПОМОГНЕ, А КОЙТО НЕ МОЖЕ, ДА СЕ ПОМОЛИМ НА ГОСПОДА, ДА СЕ СМИЛИ ЗА ИВАН, ТАКА-ЩОТО, ДА БЪДЕ ИЗЦЕЛЕН! АМИН!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 vasik atanasova

    5 2 Отговор
    ДРЪЖ СЕ ВАНКА
    ЦЕНЕН СИ
    НЕКА ДА МРАТ ДУШМАНИТЕ ТИ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ДИДА

    4 0 Отговор
    ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ЗЛОБАТА, БЕЗДУШИЕТО, ПРОСТОТИЯТА.................
    НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ, КАТО ПИШЕТЕ ПОШЛОСТИ ??????
    Е, ПОЧИНА МОМЧЕТО.....
    СТАНА ЛИ ВИ ПО-ЛЕКО ? ЩАСТЛИВИ ЛИ СТЕ ?
    ЕТО С ТЕЗИ НЕЩА ТОЙ НЕ СЕ ПРИМИРИ ... ПОЧИВАЙ В МИР БЪЛГАРИНО !!!
  • 46 ДИДА

    0 1 Отговор
    ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ЗЛОБАТА, БЕЗДУШИЕТО, ПРОСТОТИЯТА.................
    НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ, КАТО ПИШЕТЕ ПОШЛОСТИ ??????
    Е, ПОЧИНА МОМЧЕТО.....
    СТАНА ЛИ ВИ ПО-ЛЕКО ? ЩАСТЛИВИ ЛИ СТЕ ?
    ЕТО С ТЕЗИ НЕЩА ТОЙ НЕ СЕ ПРИМИРИ ... ПОЧИВАЙ В МИР БЪЛГАРИНО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове