8 Януари, 2019 10:34 2 060 19

Мая Манолова: В случая с винетките става дума за безхаберие и некадърност

  • мая манолова-
  • винетки

Тя призова институциите да се въздържат от санкциониране на гражданите, докато системата не тръгне

Мая Манолова: В случая с винетките става дума за безхаберие и некадърност - 1
Кадър: Нова тв

Чувството за безнаказаност - това, е което взривява гражданите. Това коментира омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на Нова тв.

Гражданите имат право на добро управление и на добра администрация. В случая с винетките става дума за безхаберие и некадърност, каза тя.

Срамувам се от провала на тази кампания и тази система, каза Мая Манолова.

По думите й учениците от ТУЕС щяха да се справят по-добре, ако на тях им беше възложена тази задача.

Тя призова институциите да се въздържат от санкциониране на гражданите, докато тази система не тръгне напълно и безупречно.

Манолова коментира още, че повишаването на цената на питейната вода не е довело до подобряване на качеството на услугата, нито е спряло течовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пинокио

    37 4 Отговор
    Има ли нещо, което да е направено качествено и грамотно от шайката на Боко!

    Коментиран от #11

  • 2 kалинка

    25 1 Отговор
    Един неграмотен и прост чоек никога няма да се обгради с грамотни и да застане в сянката им
  • 3 Хмммм

    4 2 Отговор
    Това го знаем, но интересно е какво да се направи от тук нататък! Нещо като санкции, наказания, уволнения, реолюция, ..........?
    Да не би тази позиция да е за говорител на очебийното и настойник за непълнолетния?
  • 4 Петков

    11 1 Отговор
    Госпожо, обърнете внимание на винетките, издавани от Социалните. Срокът им е до 31.12.19, независимо кога през 2019 са издадени. Т.е. ще важат по-малко от 12 месеца! Уж годишни.

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    1 18 Отговор
    Работата на Омбутсмана е да ЗАЩИТАВА ГРАЖДАНИТЕ ОТ НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСТВИЯ НА ВЛАСТТА СПРЯМО ТЯХ И ДА СЕЗИРА СЪОТВЕТНИТЕ ИНСТАНЦИИ ЗА ТОВА.В случая Манолова ПРЕИГРАВА с длъжността си,защитавайки водачите от ...ВИНЕТКИТЕ!Ясно е че системата е НОВА за България,че е необходимо технологично време за да "улегне",т.е. да се проявят НЕМИНУЕМИТЕ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ,КОИТО СЪОТВЕТНО ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ.Колкото до призивите й властите да се въздържат от санкции докато системата тръгне безупречно- ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН САНКЦИОНИРАН ДО ТОЗИ МОМЕНТ ОТ ВЛАСТИТЕ ПО СЛУЧАЯ И МАНОЛОВА ЛИ ЩЕ ЧАКАТ ДА ИМ ДАДЕ АКЪЛ? Еми няма,ама тя ...да каже ...за всеки случай!А по въпроса с вдигнатата цена на питейната вода без промяна на качеството й Манолова трябва да е наясно,че ЦЕНАТА НА ВОДАТА СЕ ВДИГА НЕ С ЦЕЛ ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО,А ЗАЩОТО ТОКЪТ ПОСКЪПВА,а както е известно водните помпи работят на ток.Отделно пък че и работниците от ВИК искат АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ЗАПЛАТИТЕ СИ КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,ЧИИТО ЗАПЛАТИ СЕ ВДИГНАХА ОТ 1.01.Ясно че Мая е получила заповед от БСП да "помага" в клатенето на Правителството,но да не забравя,че фактически длъжността "Омбутсман" в пряк превод на разбираем български е "Арменски поп".

    Коментиран от #7, #9, #17

  • 7 селянин

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Вероятно за тебе ... с коня, водачите на МПС не са граждани и затова нямат нужда от омбуДсмана! Подчертавам, че омбуДсман се пише с Д

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "селянин":

    Ти не разбираш-в случая Мая "защитава" водачите,въпреки че НИКОЙ не ги напада,т.е. няма и 1 санкциониран по обективни причини!Пък как точно се пиша ОмбуТсман-ще го науча като ПОЕМА ДЛЪЖНОСТТА.

    Коментиран от #13

  • 9 Защо ВиК Троян

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не влезе в далаверата? Защо те нямат загуби от преносната мрежа? И няма да повишат цената на услугата! Останалите ВиК дружествА не се управляват правилно!
  • 10 Три милиона

    3 5 Отговор
    За Мая Манолова, за да ни каже общоизвестни истини! За да прави това което само може! Да зяе!
  • 11 крадат

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пинокио":

    качествено!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чоко

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    По скоро казва очевадните истини. Какво това правителство е направило нещо нормално, че освен за далавери и скандали друго няма с какво да се похвалят. И ми е интересно дали и тук са си раздали бонуси за" добре свършената работа", както се получи при една друга агенция. Ами докато се назначават роднини и приятели на места, които не са за тях ще е така и занапред.
  • 14 Евала Мая

    6 0 Отговор
    Другарката Манолова е много права............................Тоя Глосов няма ли да дава оставка или пак ще му се размине ?

    Коментиран от #15

  • 15 гейбераст

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Евала Мая":

    е-няма!той си е милиционер!
  • 16 скитника

    2 1 Отговор
    Аз партиите не ги обичам ,защото всичките са от едно котило ,от една майка , нямат разлика . Ако ги няма няма да има разделение на народа , а те всички се страхуват от единен народ ! Но да попитам - предният омбудсман по-добър ли беше , по-добре ли работеше ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Корола

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петков":

    Да ,ама са безплатни ,нали? Като знаем ,как се издават инвалидните решения у нас- над 50 % от тия винетки не трябва да се издават въобще. Коли за 15 000 лв ,регистрирани на инвалиди и ползващи безплатни винетки и карти за паркиране в синя зона- това нормално ли е? Инвалидите едвам си плащат парното ,но се возят в джипове за 20 000 ? Моля ви се, не сме малоумни.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове