Last news in Fakti

2 Април, 2012 18:56 1 280 0

ОПАК ще финансира електронния достъп до решенията и мотивите на съдилищата

  • опак-
  • моника димитрова-
  • електронен достъп-
  • решения и мотиви на съдебни дела

Стартира информационна кампания за новата процедура за кандидатстване

Да се залагат реалистични бюджети и качествени индикатори в проектните предложения. Това препоръча ръководителят на Управляващия орган (УО) на ОПАК Моника Димитрова при откриването на информационната кампания по новата открива процедура по подприоритет 1.5 “Прозрачна и ефективна съдебна система”, бюджетна линия BG051PO002/12/1.5-04. Тя подчерта, че съдилищата могат да разчитат на подкрепата от УО в процеса на кандидатстване и изпълнение на проектите, но че крайният успех зависи и от активността на бенефициентите, от доброто партньорство и комуникация между двете страни.

Основната цел на процедурата е чрез ОПАК да се осигури електронен достъп до решенията и мотивите на съдилищата, стана ясно по време на първия информационен ден, който се проведе днес в София, х-л “Шератон”. ОПАК ще предостави 3 млн. лв. на съдилищата за проекти подобряване на организацията на работа и повишаване на ефективността в съдебната система. Минималната стойност на проектите е 50 000 лв., а максимална стойност няма. Срокът за кандидатстване е 17 май 2012 г., 17.30 ч. Насоките и всички останали документи за кандидатстване са публикувани в рубриката Нови процедури на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg.

Информационните дни по процедурата за съдилищата продължават в следните градове: Пловдив (х-л Новотел Пловдив, 6 април, 10.00 ч.), Бургас (х-л Приморец, 9 април, 10.00 ч.), Варна (х-л Гранд хотел Димят, 10 април, 10.00 ч.), Габрово (х-л Балкан, 11 април, 10.00 ч.), Враца (ТПП – Враца, 12 април, 10.00 ч.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА