21 Януари, 2019 11:23 2 287 17

Комисия се бави с апартамента на Горанов

  • владислав горанов-
  • сотир цацаров-
  • кпконпи-
  • апартамент

20-те дни, които прокуратурата ѝ даде за проверка, скоро ще станат два месеца, а резултати няма

Комисия се бави с апартамента на Горанов - 1
Снимка: БГНЕС

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не спазва срока, определен от Върховната касационна прокуратура за проверката за апартамента на бизнесмена Иван Сариев, в който финансовият министър Владислав Горанов живее безвъзмездно от 2012 г. От държавното обвинение обясниха пред "Сега", че все още не са получили нищо от ведомството.

Не се съобщава срокът да е удължен. От самата комисия отказват каквато и да е информация защо още не са приключили проверката и кога се очаква да го направят. Оправданието им е, че могат да дават информация само на прокурорите. От прокуратурата казват, че когато получат нещо от комисията, веднага ще го обявят. Очевидно и държавното обвинение никак не бърза.

На 28 ноември на антикорупционната комисия бяха възложени действия по прокурорската проверка за престъпление по служба и търговия с влияние, която започна, след като гръмна скандалът с жилището, ползвано от финансовия министър. Прокуратурата уж определи 20-дневен срок, който изтече преди Коледа, но резултати още няма.

"Вярвам, че забавяне по производството от страна на комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има", каза главният прокурор Сотир Цацаров на 20 декември. Според него от отговорите на КПКОНПИ зависи изходът на прокурорската проверка срещу министъра. Горанов, Сариев и съпругата му вече са разпитани по казуса.

Антикорупционната комисия работи и по втора проверка срещу Горанов - за конфликт на интереси. Тя започна в началото на декември и обяснението трябва да приключи в законовия двумесечен срок. БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ Горанов не вижда проблем в това да живее безплатно в луксозен апартамент на бизнесмен, защото му бил кръстник. "Ако имах някакви притеснения, нямаше да го декларирам", призна министърът, макар че по закон е длъжен да го направи.

Според обясненията на Горанов той приел да живее в чуждия апартамент след земетресението в Перник, което стресирало семейството му на 10-ия етаж. "Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накараха да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца, Иван Сариев. Жилището е купено от него с инвестиционна цел, всички сметки за ползването на жилището плащах аз", обясни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    46 1 Отговор
    Ееее много бързате бе, нали всичко трябва да се покрие.
  • 2 Читател

    43 1 Отговор
    Ами не бърза. Сигурно още не са получили съответните нареждания от ГРОБ, пък и Горанов трябва да излезе чист като сълза от ситуацията.
  • 3 дедо Мишо

    41 0 Отговор
    На Московски му се размина и на този също ще му се размине.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 11111

    37 0 Отговор
    Резултатът от “ проверката” е ясен!!!
  • 6 гост

    39 2 Отговор
    Ако беше някой човец на 500лв заплата веднага щяха да имат резултат и да го осъдят, ама нали е наше момче, всичко се бави. Виж при колегата с моторната шейна как изезе, че не е виновен и действително дървото е било неуместно поникнало, а той не е бил задължен да знае, че високата скорст може да доведе до инцидент в гората. И той е наше момче, не може да е виновен в убийство по непредпазливост, което би било най-логичното обвинение. Но съдийката решила, че няма как да е виновен, щом е наше момче. Боко затуй беше толкова горд вчера.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Палицая на власта

    30 0 Отговор
    Нека, да позабравят хората, и ще се изкаже Веронова, сега пише,
    дисертацията за защитата....то всеки ,не може ,да се изкаже по такъв, специален казус.
    Както с Московски, така и с Горанов, ако нямаше земетресение, сега нямаше, да живее там?
  • 9 Сатаната

    18 0 Отговор
    Те заплати нали вземат, пък и да работят, а заработят, а вън.
  • 10 ОСТАВКА

    33 0 Отговор
    Оставка за герб - мафията ! Горанов е човек на Пеевски,затова не очакваме резултат от тази проверка! А, вече коалицията герб - ДПС е явна ! ОСТАВКА БЕ ,БОКЛУЦИ
  • 11 Хахаха

    18 0 Отговор
    За прости мутри, казусът е много заплетен. Хахаха. Без корупция живее ли се ????? Хахаха
  • 12 Све

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "CUKOVSKI":

    Ти се кандидатираш за асистент тиквениците , търсиш си работодател ? Отиди на психиатър
  • 13 пипи дългото чорапче

    9 1 Отговор
    А Московски кога?То прокуратурата си е тяхна
  • 14 999

    12 0 Отговор
    Ще е същото като с проверките на Пеевски, който е "най- чистият" от всички бизнесмени в страната поне според КПКОНПИ
  • 15 66666666

    6 1 Отговор
    А БЕ ХОРА ЦИГАНИНА СИ УБИ ДЕТЕТО И ТЕ ГО КРИЯТ ТА НЯКАКЪВ АПАРТАМЕНТ ТЕ СА ЗА ЗАТВОРА ВСИЧКИ
  • 16 лампион

    6 0 Отговор
    На Владко-шубелията май ще трябва да му пускат синята лампичка...
  • 17 четете патриот на Христо Ботев

    2 0 Отговор
    Няма и да му потърсят сметка:За да събира пари,за да има за преразпределяне за София,метрото,разкопана Варна,магистралите и за фирмите строящи промените,този човек предложи за промяна и промени много закони,посегна на имотите на хората,чрез законите за кадастъра и наредбите към него,посегна на автомобилите,чрез законите за местните данъци и екологията и т.н.т.На българина не му остана самочуствие,а и от него вече искат две кожи и половина/от два промила на 5/. Превил е гръб и си трае,а и предпочита да избяга в чужбина вместо да да се бори .От последните 10 години сме загубили и последните права,които имахме.Вече не може и да се пише или протестира-всичко стана в разрешителен режим.Пак чакаме някой да дойде и да ни върне правата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове