Last news in Fakti

3 Април, 2012 14:30 917 2

ДПС изостави БСП за вота за АЕЦ „Белене“

  • вот на недоверие-
  • аец "белене"-
  • дпс-
  • бсп-
  • аец белене
ДПС изостави БСП за вота за АЕЦ „Белене“ - 1
Снимка: БГНЕС

Дни след като БСП обяви, че ще иска вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ за отказа му от АЕЦ „Белене“, левицата остана на практика без реални шансове за организиране то му.

Това стана възможно след като депутатите на Ахмед Доган обявиха, че няма да подкрепат инициативата на колегите си.

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие, ако той е на тема АЕЦ Белене. Това заяви заместник-председателят на партията.

„Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати.

Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

„Позицията на ДПС по отношение на този проект винаги е била резервирана, независимо от участието ни в два коалиционни кабинета, които са имали отношение към проекта "Белене"“, уточни той.

Именно заради това от партията не намират основание за подкрепа на вот на недоверие, заради проекта за изграждането на Втора атомна.

Местан подчерта, че тази позиция на ДПС по никакъв начин не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета.

„Има много други теми за вот на недоверие като цените на горивата, състоянието на малкия и среден бизнес и безработицата. По днешната статистика България вече гони първите места по ръст на безработицата", напомни той. Според Местан това са същинските теми, по които си струва да се разисква вот на недоверие срещу кабинета.

Първи от Синята коалиция обявиха, че няма да подкрепят вота на недоверие. „Атака“ в момента са по-склонни да се подпишат под искането на вота, но не да го подкрепят в пленарна зала. Според кулоарната клюка при гласуването на вота на доверие хората на Волен Сидеров щели да излязат в кулоарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ

    0 0 Отговор
    Всички вече разбраха, че Доган -агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" ! Догане,заради тази ДС политика издишаш вече ! На другите избори ще разбереш за какво ти говоря ! Ръководството на ДПС благодарение на теб е пълно с доносници на ДС, заради които пострадаха много обикновени хора. Единствено Касим Дал не беше доносник на ДС и побързахте да го изключите за да може да продължите с лицемерните си физономии да лъжате хората по време на възпоменателните митинги.Какво си мислиш, че пак ще продължаваме да гласуваме за теб и Христо Бисеров ли ?
  • 2 ало

    0 0 Отговор
    Турция строи АЕЦ, на границата с Б-я , при Резовска река. За чий им е да подкрепят българска АЕЦ.