Last news in Fakti

10 Април, 2012 17:03 937 0

БСП ще иска референдум за „Белене”

  • бсп-
  • белене-
  • референдум
БСП ще иска референдум за „Белене” - 1
Снимка: БГНЕС

Имаме сериозното намерение да предизвикаме референдум, за да кажат своето мнение българските граждани по въпроса за АЕЦ "Белене". Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

От БСП ще търсят подкрепа за създаването на инициативен комитет, в който да се включат и хора от научните среди, които разбират от ядрена енергия. "Искаме правителството да каже своята прогноза каква ще бъде цената на тока при спирането на "Белене", заяви Станишев. "Ние сме убедени в правотата на позицията си и не сме притеснени в парламента да сме малцинство, подчерта Станишев.

"Това решение на правителството и на парламента загърбва националните интереси и обрича на гибел единствения високотехнологичен отрасъл в България", каза още той. Станишев е разтревожен от последствията за българските граждани от решението на правителството да спре проекта за втора атомна централа. Според БСП цената на електроенергията ще стане непоносима в много кратък период от време за обикновения потребител.

Ръководството на партията коментира скандалите в организациите на БСП в Добрич и Монтана. "В момента сме в най-активната фаза на отчетно-изборната кампания. Досега са минали 58 общински конференции. В този процес върви нормална тенденция на обновление в БСП, процес, който не е спирал в партията. Има 25 нови председатели на съвети, а от избраните делегати за конгреса има 40% обновление", заяви Сергей Станишев. Действаме принципно и на основата на устава на партията, изтъкна той.

От партията припомниха, че ходът на отчетно-изборната кампания в Добрич било установено, че са проведени фалшиви събрания, както и някои други нередности и за това конференцията там беше отложена с един месец. В Монтана над 120 социалисти подадоха жалба за направени нарушения.

Изнесоха се данни за непроведени събрания, за съществуване на мъртви души в монтанската организация. След проверка на място се констатират част от тези факти и се приема решение да се проведе нова отчетно - изборна кампания с норма на представителност един на 10 души. От 4 април до 10 април са насрочени 17 събрания, от които са проведени само 8, а още толкова са отложени, а една организация вероятно ще бъде закрита. В Монтана има 43 организации на партията и 71 клуба по интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА