Last news in Fakti

4 Април, 2012 17:45 1 045 2

Нищят обществените поръчки за АЕЦ „Белене"

  • аец белене-
  • бойко борисов-
  • симеон дянков-
  • обществени поръчки
Нищят обществените поръчки за АЕЦ „Белене" - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще прегледа допуснатите нарушения по Закона за обществените поръчки в рамките на проекта АЕЦ Белене, а правосъдният министър Диана Ковачева ще помоли прокуратурата да се задейства по тези нарушения. Това е разпоредил премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на правителството, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков, цитиран от Дарик.

По думите му още през 2010-та година са открити нарушения, извършени в предходните години. Дянков обясни, че са намерени четири случая на нарушения на закона за обществените поръчки и още тогава по думите му това е внесено в прокуратурата. Сред въпросните поръчки вицепремиерът посочи тази за почистването на старата площадка, за строеж на нова площадка, поръчки за консултанти по проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво

    0 0 Отговор
    Ами вашите издънки каи ще ги дава на прокурора.
  • 2 Стоян

    0 0 Отговор
    Стига с тия оправдания ,като ученички,кога ще си проличи че работят тия хора.За толкова години ,това е първото правителство дето отделя повече време за оправдания.