Last news in Fakti

5 Април, 2012 13:19 1 195 1

Българин замесен в трафика на един тон кокаин

  • убийство

Не може да се говори за ескалация на поръчковите убийства, смята вътрешният министър

Българин замесен в трафика на един тон кокаин - 1
Снимка: БГНЕС

България участва в международна операция за залавянето на над един тон кокаин, в трафика на който е замесен и българин, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНР.

Според министъра не може да се говори за ескалация на поръчковите убийства след вчерашното убийство в София на хазартния бос Йордан Динов.

Цветан Цветанов коментира зачестилите в последно време разстрели в София така: "Самият факт, че отиваш на уговорена среща сутринта, в себе си носиш 32 000 лева и 5000 евро, не знам какви са били мотивите, за да носиш тези пари толкова рано сутринта и да отиваш на среща с бившия кмет на Благоевград Константин Паскалев. Не бих смятал, че има ескалация, Киро Шкафа беше част от групата на Наглите. Той беше извън килията, ако беше в следствения арест, мисля, че щеше да чуе присъдата си".

В момента България участва в международна операция за залавяне на огромно количество кокаин, в трафика на което има намесени българи, съобщи още вътрешният министър: "Една операция, която е започнала преди два месеца, но все още не е приключила и затова не се и упоменава. Говорим за количества над 1 тон кокаин, които са съвместно на няколко служби, за голямо съжаление има и българин, който е вътре в цялостната схема". Цветанов разкри как българска проститутка в Холандия е спечелила близо 4 милиона евро за сводника си: "В едно съвместно разследване с Холандия едно момиче е изведено преди 8 години, 8 години е било подложено на сексуален тормоз. Продавана е като стока, сводникът е спечелил 4 милиона евро."

Според вътрешния министър проблемите с битовата престъпност у нас могат да бъдат решени: "И законодателството не е адекватно на ситуацията и събитията, които се случват в тези години. Не можеш да извадиш една релса и да я предаде физическото лице, не можеш да отидеш и да обереш котлите, тенджерите, лъжиците и вилиците по тези вили и да отидеш да ги предадеш на пункта и някой да го приеме това като за нормално", каза Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тутурутка

    0 0 Отговор
    Цвъки в случая е прав относно битовата престъпност